Hosszabbítás után nyert a Körmend!

Harmadik EuroChallenge összecsapásán a Körmend azt az ukrán Kijevet fogadta, amely a magyar csapathoz hasonlóan még nyeretlen volt a csoportküzdelmek során. A hazaiak jól kezdtek, azonban az első negyed végén az ukránok fordítottak, és a félidőre már kilencpontos előnyben voltak. A második félidő is rosszul kezdődött a magyaroknak, 15 pontos hátrányba kerültek - innen jöttek fel szívós munkával, és a rendes játékidő vége előtt 3 másodperccel utol is érték ellenfelüket. A ráadást a Körmend bírta jobban, így a vasiak nagyszerű győzelmet arattak. 

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 3. forduló:
 

Inkognito Fashion BC Körmend (magyar, 1-2) – BC Kijev (ukrán, 0-3) 103-99 (15-18, 22-28, 19-23, 30-17, 17-13) - hosszabbítás után

Körmend, 700 néző V: Maliszewski (Pol.), Lukes (Cze), Ekti (Tür)

Körmend: Fears -, Moore 21, Ferencz 25/12, Török 6, Rakocsevics 25.
Csere: Fodor 4, Grebenár 2, Kusnyer 8/3, Kutasi 5, Farkas 3/3, Sonyák 4. 
Vezetőedző: Hencsey Tamás

Kijev: Davis 12, Coleman 4, Humphrey 26/12, Podoljan 11/9, Bobrov 17.
Csere: Kondratyev 5, Otvercsenko 10/3, Sandul -, Mitchell 12/3, Krutous 2. 
Vezetőedző: Vitalij Csernij

Az eredmény alakulása: 4. p.: 7-4. 8. p.: 13-14. 16. p.: 31-27. 18. p.: 31-41. 22. p.: 37-52. 29. p.: 50-68. 35. p.: 67-77. 44. p.: 95-91

Kipontozódott: Podoljan (40.), Rakocsevics (40.), Bobrov (45.).

Az elején a játék leglátványosabb része a két center, Rakocevic és Davis csatája volt, előbbi a dobásokat, utóbbi a blokkokat erőltette - a párharc váltakozó sikerrel zajlott. A 8. percben a Körmend volt kettővel előrébb, de Humphrey már a második hármasát süllyesztette el, ezzel hozta az első negyedet az egész EuroChallenge második legkevesebb pontot szerző csapata - a kijeviek mögött két forduló után csak a Jászberény és a ZZ Leiden szerénykedett 113 ponttal, míg az ukránok 132 egységig jutottak 80 perc alatt. A 12. percben Fodor szemfüles kosarával egyenlített a Körmend, majd Kusnyer lőtte be magát. Jól alakult a meccs a hazaiaknak, hiszen 31-27-re elléptek, de a vendégek időkérése után állva maradtak: alig több mint egy perc alatt 10-0-s rohanással fordított a Kijev. Kutasi igyekezett leginkább a Körmendben, de a szünetben kilenccel a vendégek voltak előrébb. A kapott 46 pont nem dicsérte a hazaiak máskor hatékony védőmunkáját.

Sőt, a tendencia még egy darabig így is maradt. Ráadásul a nem túl jó formában lévő Jeremy Fears alig több mint tíz perc játék után a kispadon maradt, és nem is tért vissza, Farkas Attila pedig megsérült. Ellenben Ferencz Csaba kezdett magára találni, és a szintén elvesztett harmadik negyed után a vállára vette csapatát. Az addig magabiztos vendégekből egyre több hibát kényszerített ki a Körmend, és a feljavuló védekezésnek köszönhetően pontról pontra zárkózott. Már három másodperc sem volt hátra, amikor Moore tört be, és egálra hozta a rendes játékidőt. Ekkor az ötödik hibája miatt már Rakocsevics a padon ült, majd egy védekezésnél Grebenár is megsérült. A veterán magyar center azonban még vissza tudott állni, mellette Török, Kutasi, Ferencz és Moore is mindent megtett a korábban veszni tűnő sikerért. A hosszabbításban taktikusan és pontosan játszott a Körmend, 17 pontot dobott, és hatalmas csatában megszerezte első EuroChallenge sikerét.

Hencsey Tamás: – Gratulálok a csapatnak és a drukkereknek. Nehéz meccs volt, az elején komoly hibákat vétettünk támadásban és védekezésben is, de az utolsó 15 percet 17 ponttal megnyertük, ez volt a győzelem kulcsa. Mélyről jöttünk vissza, de végül nyerni tudtunk!

Vitalij Chernij: – Gratulálok a hazai csapatnak, jelentős hátrányban is mindent megtettek, hogy győzzenek. Mi olyan hibákat vétettünk, amelyekből fel tudott állni a Körmend. A mérkőzés vége felé nem védekeztük elég hatékonyan, ez bosszulta meg magát.

Fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus