JJ ma is megszórta magát, a végjátékban buktak Perlék

A kétszeres magyar bajnok Jarrod Jones vezetésével a Pesaro szoros ütközetben verte a Perlt ma keveset foglalkoztató Orlandina Basketet.

Serie A, alapszakasz, 15. forduló

Consultinvest Pesaro (5-10) - Betaland Capo d'Orlando (8-7) 70-68

Pesaro továbbra is tabu marad, a Capo d’Orlando kosarasai számára ezúttal is bevehetetlen volt a már-már „elátkozott” Adria-Aréna. Pedig ma igazán közel álltak ehhez Perlék, egészen az utolsó percig elérhető közelségben volt a győzelem a jobban lepattanózó és addig határozottabban védekező vendégcsapat számára. Hogy ez mégsem sikerült, annak elsősorban az volt az oka, hogy a vendégek addig nem kovácsoltak jelentősebb előnyt a hazaiak rengeteg hibájából, a végjátékban ez megbosszulta magát, ekkor ugyanis Jarrod Jones vezetésével vérszemet kapott a házigazda, az utolsó percben ők éltek a vendégek néhány apró rövidzárlatával, és  begyűjtötték a két számukra nagyon fontos bajnoki pontot.

Perl Zoltán a második negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, ezúttal két részletben, a 2. és a negyedik negyed végén  8 perc jutott neki, ezen idő alatt kosárra dobása nem volt, leszedett 1 (védő) lepattanót, volt 1 szerzett és 1 eladott labdája, valamint 2 beütött faultja (-2 VAL).

Egy gondolat erejéig érdemes kitérni válogatott bedobónk jelenlegi helyzetére, ne szépítsük, Zoli az évad ebben a szakaszában a vártnál kevesebb lehetőséget és játékidőt kap. Ennek oka jelentős részben az, hogy Fitipaldo távozása után új szerkezetben játszik az Orlandina, és ebben a szerkezetben Drake Diener szerepe is megváltozott, sokkal hangsúlyosabb lett, mint a csapat korábbi játékrendszerében Fitipaldóval. A veterán amerikai kombóhátvédként szinte végigjátssza a meccseket, és elsőszámú irányító hiányában sokszor kényszerből is a pályán marad, emiatt Zoli most szinte csak Diener apróbb pihenési ciklusaiban jut játéklehetőséghez. De nemcsak Zoli az, aki most egy kicsit áldozatává vált az új játékstruktúrának, fiatal kortársa, az olasz Tommy Laquintana játékideje is visszaesett úgy, hogy gyakorlatilag jelenleg ő a Capo egyetlen eredendően irányító játékosa.

A Consultinvest Pesaro legjobb dobói: Thornton 19/9, Jarrod Jones 19, Harrow 10/3

A Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Tepics 16/6, Archie 13/3, Diener 12/9

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A alapszakaszának 16. fordulójában, két hét múlva, január 22-én vasárnap 18.15-ös kezdéssel a bajnoki címvédő EA7 Emporio Armani Milano vendégei lesznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus