Kaunasban is nyerni tudtak Hangáék

A Barcelona végig vezetett, ám mégis hosszabbításra kényszerült a tavalyi bronzérmes Zalgiris otthonában, de végül nem maradt el a megérdemelt sikerük.

Euroliga, alapszakasz, 7. forduló

Zalgiris Kaunas (litván, 3-4) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 5-2) 85-88 h.u.

Egyetlen másodpercig sem játszott hátrányban a Barcelona a félelmetes hangulatú Zalgirio Arenában, ám mégis hosszabbízásra kényszerültek a katalánok a Zalgiris vendégeként. Hanga Ádámék azonban végül behúzták zsinórban ötödik győzelmüket az Euroligában, ami az eddigi legértékesebb volt számukra.

Jól kapta el a mérkőzés rajtját a Barca, a palánk alatt Tomic, kintről pedig a 6 kísérletéből 5 triplát elsüllyesztő Kuric volt állandó veszélyforrás. A Zalgiris rendre visszajött 1-2 labdabirtoklásnyi távolságba, ám a Barca mindig elhúzott 10 pont körüli különbséggel, 59-72-nél pedig már-már úgy tűnt, hogy zsebben van a meccs a vendégeknek. A litvánok azonban továbbra is óriásit küzdöttek, és a Barca néhány hibáját kihasználva újra visszajöttek a meccsbe, végül pedig éppen Hanga kihagyott közelije után, White zsákolásával ki is egyenlítettek, jöhetett a hosszabbítás. Itt aztán a korábbi sikerei színhelyére visszatérő Pangos adta meg a kegyelemdöfést előző csapatának, egy-egy nagyon fontos triplát és duplát a helyére küldve. A Barca a hosszabbítás első 7 pontját szerezte és már vissza sem nézett a hátralévő időben.

A Barcában Hanga Ádám kezdőként pályára lépve 27 perc alatt 7 pontig (4/1 dupla, 3/1 tripla, 5/2 büntető) jutott, leszedett 5 lepattanót, adott 2 gólpasszt, szerzett és eladott 1-1 labdát, a 3 beütött faultja mellett pedig kiharcolt 4 személyi hibát, így 7-es indexmutatóval zárt.

A Zalgiris legjobb dobói: White 21, Wolters 19/3, Davies 12
A Barcelona legjobb dobói: Kuric 15/15, Tomic 14, Blazic 11/6, Heurtel 11/3, Pangos 10/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus