Levszki Szófia - Szolnok 17:00 (Sport1)

A magyar bajnok Szolnoki Olaj KK holnap délután a szétesőben lévő Levszki vendége lesz az Adria Liga alapszakaszának 18. fordulójában.

Adria Liga, alapszakasz, 18. forduló
Levszki Szófia (bolgár, 1-15) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 7-10)
2015.01.17., szombat, 17:00 (TV - Sport1, 17:00)

A Levszkinél minden korábbi dolgot el lehet felejteni, az újévben ugyanis óriási anyagi gondjaik vannak, így több játékosuk is távozott a csapattól. Brandon Heath sérülése után meccset sem tudtak nyerni az Adria Ligában, de a legutóbb két mérkőzésen pályára sem léptek - a Zadar ellen otthoni derbit elnapolták későbbre, a Buducsnoszthoz viszont nem tudtak elutazni, így azt a mérkőzést 20-0-lal nyerte a montenegrói csapat.

Várható rotáció:
Karamfilov - Pavlin Ivanov - Pavel Ivanov - Anguelov - Varbanov
Gaidadjiev - Simeonov - Gjuroski

Ez a nyolc emberük bevethető, de közülük az egyetlen igazi center, Varbanov utoljára december 30-án játszott, az azóta eltelt két bolgár fordulóban nem lépett pályára - legutóbb Pavlin Ivanov is pihent, de ő elvileg még tagja a keretnek. Rajtuk kívül a 18 esztendős swingman, Spas Nikolov és az alig 19 éves Alex Ouandie játszottak még a Rilski elleni, két nappal ezelőtti vereség alkalmával, ők azonban elvileg az Adria Ligára nincsenek nevezve. A Levszkinél tehát semmi sem biztos, csak az, hogy az egyébként sem túl erős csapat tovább gyengült - távozott például egyik, ha nem a legjobb bolgár játékosuk, a válogatott Hristo Zahariev.

Az előzményekkel, eddigi statisztikákkal nem érdemes túl sokat foglalkozni náluk - ez egy kötelező győzelem a Szolnok számára, hiszen a bolgárok eddig mindössze egyetlen sikert arattak ebben a ligában, azóta pedig csak sokasodtak gondjaik. Nem lehet probléma a siker begyűjtése, még akkor sem, ha az Igokea elleni győzelmet azonnal el is dobta az Olaj a hazai pályán, a Szkopje ellen elszenvedett vereséggel. Ez a bukás ugyan nem jött jókor, de a bolgár együttest mindettől, és az egyébként nem túl jó formától, játéktól függetlenül is meg kell vernie Dragan Alekszics csapatának.

A találkozót a Sport1 csatorna 17:00-s műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus