Lóránt Péter ma bemutatkozik a Pesaróban (Élőképpel!)

Olaszországba bő másfél év után visszatérő válogatottunk ma este a Brindisi ellen debütál újdonsült klubja, a Vuelle Pesaro mezében.

Adriától Adriáig, így is megfogalmazhatnánk Lóránt Péter utóbbi pár hetét, az Itáliában is népszerű „Lóri” ugyanis Szolnokot és az Adria Ligát hagyta ott, hogy aztán néhány hetes kényszerű csapatkeresés után az Adriai-tenger partján, Pesaróban kössön ki, és a helyi Adria Arénát (Adriatic Arena) tekintse új „munkahelyének”. Péter már több mint hat napja Pesaróban tölti mindennapjait, első benyomásairól, élményeiről honlapunkon megjelenő naplójában már mesélt olvasóinknak. Az egykori bajnokcsapatnál nem rejtik véka alá, sokat várnak a magyar válogatott magasemberétől, és emiatt alapvetően több játéklehetőséget és szabadabb szerepkört kaphat újdonsült klubjánál, mint anno Rómában. Apropó Róma, Lóránt itáliai visszatérése kapcsán több egykori csapattársa és szurkolói is kifejezték örömüket, sok sikert kívánva honfitársunknak. Közülük kiemelnénk a manapság az NBA-ben, a  Detroit Pistons-nál kissé mellőzött olasz klasszis, Luigi Datome szavait: „Sok szerencsét Lóránt Péter barátomnak Pesaróban! Az egyik legjobb csapattársam azok közül, akikkel valaha is volt szerencsém együtt játszani. Kiemelkedő intelligenciája minden csapatnál rengeteget érhet!

Ma kora este az impozáns, 11 ezres arénában az olasz csizma sarkából érkező Enel Brindisi lesz Lóránték ellenfele. A Brinidisi a liga egyik legatletikusabb, legkeményebben védekező alakulata. A keretükben nem kevesebb mint 8 színesbőrű profi pattogtat - köztük az ex-barcelonai Jacob Pullen talán az egyik legjobb kezű triplavető az egész kontinensen, a palánk alatt bevethető James Delroy pedig a Serie A egyik leghasznosabb magasembere. A EuroChallenge kupában is menetelő Brindisi 9 győzelemmel és 6 vereséggel a Serie A 5. helyén áll, ráadásul az októberi első fordulóban, az "odavágón", Brindisiben súlyos csapást mért a Pesaróra annak 92-56 arányban történő legyőzésével. Azóta a Pesaro három új játékossal és egy újonnan szerződtetett edzővel is erősödött, és úgy véljük, mind Chris Wright (2013-ban 3 mérkőzés erejéig a Dallas Mavericks-ben és az NBA-ben is bemutatkozott, Wright az első olyan NBA kosaras, akinél a szklerózis multiplex súlyos betegségének korai tüneteit 2013 tavaszán diagnosztizálták), mind Frank Gaines (őt a JuveCasertától igazolták szezon közben) és Lóránt Péter is jelenthet olyan erősítést, amellyel az amúgy erős, de idegenben felettébb szeszélyes dél-olasz egylet ellen összejöhet a bravúrgyőzelem a 4-5 ezer hazai néző által támogatott piros-fehéreknek.

Az egykori remek játékost, Sandro DellAgnellót a Vuelle (szárnyak - ez a Pesaro népszerű és általánosan használt elnevezése) kispadján váltó Riccardo Paolini valószínűleg kezdőként számol Lóránttal. Az még nem egyértelmű, hogy az 5-ös poszton az eddig nem túl meggyőző Wally Judge helyén, vagy a csapat legjobbját, a 17.9-es pontátlagával a Serie A 4. legjobb dobójának számító Laquinton Ross-t "száműzve" a 3-as posztra Judge maradna a center, Péter pedig a 4-es poszton "alkothatna", de hamarosan ez is kiderül.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Consultinvest Pesaro - Enel Brindisi olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy vasárnap 18.00-tól az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást is indít a forduló valamennyi mérkőzéséről, amely csak (egyszerű) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Pesaro, hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 16.. fordulójának további programja:

EA7  Milano -  Vanoli Cremona  25/01 16:30
Pasta Reggia Caserta -  Acea Roma  25/01 18:15
Granarolo Bologna -  Dinamo Sassari  25/01 18:15
Tesi Group Pistoia -  Capo d'Orlando  25/01 18:15
Umana Venezia -  Scandone Avellino  25/01 18:15
Reggio Emilia -  Dolomiti Trento  25/01 20:30
Vitasnella Cantù -  Pallacanestro Varese  26/01 20:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus