Nem sikerült a bravúr, Perlék kikaptak Reggio Emiliában

Végig egyenrangú félként harcolva, Perl Zoltán és társai a vereség után is emelt fővel távozhattak a bajnoki ezüstérmes otthonából.

Serie A, alapszakasz, 10. forduló

Grissin Bon Reggio Emilia - Betaland Capo d' Orlando 80-70

Perl Zoltán ezúttal a kezdőcsapat tagjaként 21 játákpercet kapott, ezen idő alatt 6 pontot dobott (3/5 a duplákból, 0/1 a tripla), szerzett 1 védőlepattanót, volt 1 gólpassza, illetve 2 eladott labda és 1 beütött fault szerepelt ma a neve mellett.

Egy vereség mindig fájó, de van, amikor a kudarc után sem érheti szemrehányás a sportolót. A mai egy ilyen vereség volt, Perlék a saját lehetőségeik határáig harcoltak, és az utolsó percekig nem adták fel, de hazai pályán a Reggio Emilia ma nagy falat volt. Hiába kezdtek jól Zoliék, a kicsit később ébredő hazaiak már a második negyedben átvették a találkozó irányítását, és onnantól hiába volt a vendégek minden igyekezete, a Della Valle – Aradori duót nehezen tudták tartani a kék-fehérek, így a két csapat közti stabil, de nem jelentős különbség (6-10 pont) állandósult, és végül Aradoriék örülhettek a 2 bajnoki pontnak.

Csüggedésre így sincs semmi oka a Perl társulatnak, 10 forduló után a 7. helyen állnak, és ha csak a hazai meccseiket hozzák, szinte biztosan ott lesznek februárban, Riminiben a Coppa Italia nyolcas döntőjében.

Grissin Bon Reggio Emilia legjobb dobói: Della Valle 20/15, Aradori 15/6, Gentile 11/3
Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói: Archie 17/9, Fitipaldo 17/6, Ianuzzi 11

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb december 11-én, vasárnap 18.15-ös kezdéssel a The Flexx Pistoia együttesét fogadja hazai pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus