Perl nélkül is tovább menekülne az Orlandina Basket

A kupadöntő miatti bajnoki szünetet követően hazai pályán folytatná jó sorozatát a Perl Zoltánt ezúttal is tétlenségre kárhoztató Orlandina.
 

Négyből három győzelen, ez a mérlege Ryan Boatright megérkezése és Perl Zoltán keretből kikerülése óta a Betaland Capo d' Orlandónak. A kék-fehérek kikászálódni látszanak abból a hullámvölgyből, amelybe a bajnokság derekán kerültek és amelynek köszönhetően a Serie A utolsó, egyetlen kieső helyére is visszacsúszott a szicíliai alakulat. A helyzet az elmúlt hetekben annyit változott, hogy a 3 győzelemnek köszönhetően már nem utolsó az Orlandina, ám a folyamatosan erősítő riválisok sem lankadnak, így ez a nagyszerű sorozat csak arra volt elég, hogy a 14. helyig előrelépve Perléknek mindössze egy győzelemmel legyen több, mint a jelenlegi sereghajtó Manital Torinónak.

A "kötéltánc" és a kiesés elleni kiélezett harc így tovább folytatódik. A lovagok a nagyszerű varesei diadal óta majd' két hetet pihenhettek, természetesen a napi edzések mellett, így feltöltődve és a legutolsó hírek szerint mindenki egészségesen várja a JuveCaserta elleni dél-olasz derbit. Utóbbi tény egyben azt is jelenti, hogy válogatottunk kényszerű pihenője ma sem szakad meg...

A mai vendégcsapat az 1991-es bajnok JuveCaserta, amely a dél-olasz kosárlabdázás egyik fellegvára. A jelenleg a bajnoki középmezőnyben tanyázó vendégek még play-off álmaikról sem tettek le, így mindenképpen nyerni jöttek Capo d' Orlandóba. A látogatók legjobbja az ex-Detroit Pistons irányító Peyton Siva, aki 13.7-es pontátlaga mellett a Serie A asszisztrangsorát is vezeti 7.3 gólpassz/meccs átlagával. A palánk alatt két fontos hiányzója is lesz a vendégeknek, sérülésük miatt sem a svéd válogatott kiscsatárára, Victor Gaddefors-ra, sem a szezon közben pont a mai ellenféltől, a Capotól leigazolt grúz Nika Metrevelire nem számíthat a Caserta. Hiányukban Lóránt Peti egykori római csapattársára és poszt-riválisára, Bobby Jones-ra várhat fontos szerep a festékben.

Rajtuk kívül a 2012 őszén a Boston Celtics-nél is (sikertelenül) próbálkozó Micah Downs-t (Hanga Ádám csapattársa volt a Manresanál) és a tavaly éppen a Capo d' Orlandóval jó szezont futó centert, Dario Huntot lehet kiemeleni a légiósok közül. Ezen felül még három jelenlegi és egykori olasz válogatott, Daniele Cinciarini, Valerio Amoroso és Andrea Ghiacci játékára támaszkodhat a házigazda. A csapat szakvezetője az a Sandro Dell' Agnello, aki a JuveCaserta játékosaként a klub legnagyobb sikereinek - említett bajnoki cím és 1989-ben, a Drazen Petrovic-féle Real Madrid ellen csak hosszabbításban elbukott KEK-döntő - tevékeny részese volt.

A ma este 18.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Pasta Reggia Caserta olasz bajnoki mérkőzést  a casertai Teleprima közvetíti élőben. A csatorna csak az olaszországi földi digitális sugárzásban elérhető, internetes élőképére elérhetőséget nem találtunk.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                             A BEKO Serie A 21. fordulójának teljes programja:

                  A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus