Perléket nagyon megverték Pistoiában

A magyar légiós klubja, a Capo d'Orlando az élcsapatnak számító Pistoia otthonában sem tudta megtörni hosszú vereségszériáját

Giorgio Tesi Group Pistoia - Betaland Capo d'Orlando 103 - 75

Perl Zoltán kezdőként 25 percet volt játékban, ami alatt 8 pontot, 1 lepattanót, 1 gólpasszt, 1 szerzett labdát és 1 kiharcolt faultot tudott felmutatni 4/8-as mezőnymutatóval.

A borzalmas mélyrepülés tovább folytatódott, sorozatban hetedik vereségét szenvedte el  az Orlandina Basket, és amennyiben holnap a Torino legyőzi a Pesarót, az alapszakasz félévi bizonyítványosztásakor Perlék kieső helyen, tabella-utolsók lesznek. Ami sajnos a vereségénél is borúsabb képet fest, hogy Zoliékat az edzőváltás sem zökkentette ki szörnyű formájukból, és nehéz lenne eldönteni védekezésük, vagy támadójátékuk volt ma a pocsékabb.  Szinte egy pillanatig nem volt esélyük a győzelemre, az első negyed hajrájára 28-12-re megugró házigazda már ekkor eldöntötte a találkozót, és ugyan főleg két amerikai középjátékosának jóvoltából még tett egy-két kósza kísérletet a felzárkózásra a kék mezes vendégcsapat, ezek a  próbálkozások hamvukban haltak el.

Negyedről negyedre nőtt a különbség, a Pistoia  a cseresorával is eredményesebb tudott lenni mint az eléggé kilátástalanul kosarazó szicíliaiak. A negyedik negyedben a végül 28 pontot szerző Alex Kirk, és a 16 (!) asszisztig eljutó ex-fehérvári Ronald Moore vezetésével bőven 30 pont fölé növelte a fölényét a Pistoia, és  súlyos vereséget mért a Capo d’Orlandóra. A jövő heti trentói All Star Gála miatti két hetes bajnoki szünet jól fog most jönni a mára teljesen széteső Perléknek soraik rendezésére. A szicíliaiak klubvezetése, kihasználva a szünetet, minden bizonnyal a játékospiacon is lépéseket tesz majd…

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb január 17-én vasárnap, 18:15-ös kezdéssel az Aqua Vitasnella Cantú vendégeként játszik majd.

A Pistoia legjobb dobói: Kirk 28/9, Czyz 16/3, Knowles 16/6
Az Orlandina legjobb dobói: Oriakhi 18, Bowers 15/3, Sztojanovics 13/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus