Rosco Allenék a Barca, Hangáék a Fuenlabrada vendégei

Ma délben 12:30-tól a Hanga Ádám és a Baskonia a Fuenlabdrada, Rosco Allen és az Obradoiro pedig a Barcelona vendége lesz a spanyol bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában.

FC Barcelona Lassa (11-3) - Rio Natura Monbus Obradoiro (4-10)  12:30

Itt teljesen egyértelműek az esélyek, és nem Rosco Allenék javára billen a mérleg nyelve. A Barcelona ugyan a kettős terhelés miatt nyilván fáradtabb lehet, de pont az utóbbi időben lendültek jobb formába a katalánok, miután visszatért pár sérültjük, és Tyrese Rice, valamint Ante Tomic vezetésével szépen behúzogatták a meccseiket. A spanyol bajnokságban kihasználták a Real Madrid botlásait, 11-3-mal már holtversenyes elsők, az Euroligában pedig szintén behúztak két összecsapást egymás után, igaz, a héten a Bamberg 20 pontos verést mért rájuk. Az Obradoiro kezdett összeállni novemberben, de az elmúlt három körben a sorsolásuk nem volt leányálom - a Bilbaóval tudtak szoros mérkőzést játszani, de a Real simán legyőzte őket és a Malaga is. A Barca állományra is kategóriákkal erősebb, jobb formában is vannak a németországi zakójuk ellenére is, úgyhogy hatalmas meglepetés lenne egy vendég győzelem.

A meccs statisztikája itt elérhető

Élőképes stream

Montakit Fuenlabrada (6-8) - Baskonia Vitoria Gasteiz (9-5)  12:30

Itt is egyértelműek az esélyek, csak a másik irányba. A Baskonia bombaformában kezdte 2017-et, a Real Madridot is lerendezték három negyed alatt, a Kazanyt pedig még simábban verték, kifejezetten jól játszanak. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Fuenlabrada is hozza magát, a spanyol bajnokság az utóbbi három körben három győzelmet szereztek - hozzá kell tenni, hogy a Manresát, a Murciát és a Real Betist verték, ebből pedig csak utóbbi számít komolyabb sikernek, miután a sevillai klub az előző két körben a Realt és a Bilbaót is megverte. Összességében 6-8-cal egyáltalán nem áll rosszul a hazai gárda, ráadásul otthon megverték már a Valenciát és az Andorrát is a legjobb 8 csapatai közül, úgyhogy vigyáznia kell Sito Alonso csapatának. A EuroCupban is játszik a Fuenlabrada, ott 4-4-gyel továbbmentek az első körből, a Murciától viszont kikaptak a második csoportkör első fordulójában. A két gárda játékosállománya közötti különbségről azért sokat mond, hogy a vendéglátó húzónevei Ivan Paunic és Moussa Diagne, itt óriási előnye van a Baskoniának. Ha Hangáék nem veszik teljesen félvállról a meccset, nem lehet gondjuk.

A meccs statisztikája itt elérhető

Élőképes stream

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus