Rossz heteken vannak túl Rosco Allenék

A magyar játékos hiába nyújt továbbra is jó teljesítményt egyénileg, csapata mind a négy meccsét elbukta az előző két hétvégén.

A japán élvonal 5. és 6. fordulójában az addig nyeretlen Hokkaido otthonában vendégeskedett a Rosco Allent is foglalkoztató Niigata az előző hétvégén. Az első találkozón 31-10-re nyerték az első negyedet a hazaiak, és erre építve az egész meccset irányítva tudtak nyerni 88-75-re. A két csapat második összecsapása máshogy alakult, ekkor a vendégek nyerték 24-9-re az első negyedet, viszont a Hokkaido hamar ledolgozta a hátrányát, és végül 72-69-re nyerni tudott. Rosco Allen mindkétszer kezdőként lépett pályára a Niigata színeiben, és előbb 30 perc alatt 12 pontot (3/7 kétpontos, 1/4 hárompontos, 3/4 büntető), 7 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett, majd a második meccsen 35 perc alatt 16 pontot (3/12 kétpontos, 2/5 hárompontos, 4/5 büntetőt), 7 lepattanót és 2 gólpasszt ért el, illetve volt egy clutch triplája is. Az első meccsen 17-es, a másodikon 12-es indexet ért el.

Ezen a hétvégén a 7. és a 8. forduló küzdelmeit rendezték a japán élvonalban, ahol a SeaHorses Mikawa csapatát fogadta a Niigata. A hazaiak számára nagyon hasonlóan alakult ez a hétvége is, mint az előző, ugyanis előbb nagyon simán kikaptak 58-81-re, majd játszottak egy sokkal szorosabb mérkőzést – végül egy utolsó másodpercben kapott kosárral kaptak ki 75-77-re. Rosco Allen ismét mindkétszer a kezdőben kapott helyet, és ezen a hétvégén visszatalált a szezon legelején mutatott dobóformájához is, a legkevésbé rajta múlt a csapata újabb két veresége. Az első Mikawa elleni meccsen 34 perc alatt dobott 18 pontot (6/11 kétpontos, 2/3 hárompontos, 0/1 büntető), begyűjtött 7 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt, míg a negatív oldalra került 6 eladott labda, de a 19-es indexével így is csapata legjobbja lett. A második találkozón 18 pontot dobott (7/13 kétpontos, 1/3 hárompontos, 1/1 büntető), leszedett 10 lepattanót, kiosztott 2 gólpasszt, illetve 3 labdát adott el, a 24-es indexével ismét a csapata legjobbja lett.

A Niigata így hiába kezdte ígéretesen az új idényt, 8 meccs után már csak 2-6-os mérleggel állnak, amivel a 11 csapatos keleti konferencia 10. helyét foglalják el.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus