14:15-kor Eb-nyolcaddöntőt játszik Magyarország

Az ellenfél Szerbia - 11:30-kor kezdődik a mai program, érdekesnek ígérkező meccsekkel - három meccset közvetít az M4. 

A szombati négy nyolcaddöntő után Szlovénia, Németország, Olaszország és Görögország jutott tovább az Európa-bajnokságon, kiesett viszont némi meglepetésre Franciaország és Litvánia is. A mai program kiemelt mérkőzése természetesen a 14:15-kor kezdődő Szerbia-Magyarország összecsapás lesz számunkra.

Lettország - Montenegró 11:30 (M4 Sport)

Lettország a legjobb négy közé menetelne, tehát ez a találkozó kötelező számára - Montenegró a feladatát teljesítette már azzal is, hogy továbbjutott a csoportból. Leírni azért nem lehet őket, Nikola Vucsevics személyében van egy klasszis centerük, aki minőségi munkát végezhez Kristaps Porzingis ellen - ha Vucsevics faultgondokba tudja kergetni a lettek klasszisát és fizikális védekezésével limitálni tudja, akkor lehet keresnivalójuk a montenegróiaknak. A lettek játéka azért természetesen más szintet képvisel, Porzingis körül tele vannak jó dobókkal és nagyon szervezett védekezést mutatnak be, éppen ezért valószínűleg kemény, harcos találkozót látunk majd - az esélyek egyértelműek, de tegnap is láttunk meglepetést. A győztes Szlovéniát kapja a negyeddöntőben. 

Szerbia - Magyarország 14:15 (M4 Sport)

Szép feladat előtt áll a magyar válogatott, hiszen ugyan több klasszisát is nélkülözi Szerbia, így is a torna és a világ egyik legjobb csapatáról beszélhetünk. Abban azért bízhatunk, hogy Hanga Ádám védekezése komoly feladat elé állítja Bogdan Bogdanovicsot, de a szerbek klasszis ihletett napjain nem nagyon szokott azzal törődni, hogy milyen védekezést kap - mégis itt lehet keresnivalónk leginkább, ha a megállításukról beszélünk. A 221 centis Boban Marjanovics ellen ugyanis egyszerűen nincs megfelelő centerünk, Keller Ákos remek Eb-t produkál, de nincs egy súlycsoportban a szerbek óriásával és még Kemal Karahodzsics sem éri fel a centert. A palánk alatt mindenképpen bajban lehetünk és a szerbek persze a periméteren is megvannak - egy újabb szenzációs este Hangától, egy kiemelkedő produkció Vojvodától és a megalkuvást nem ismerő küzdőszellem, nagyjából ezek azok a dolgok, amiben reménykedhetünk. Fontos dolog: a győztes Olaszországgal találkozhat a legjobb nyolc között.

Spanyolország - Törökország 17:45

A spanyolok a több hiányzójuk ellenére (sőt, közben Abrines is befejezte az Eb-t) gond nélkül húzták be a csoportjukat, egyedül a horvátok ellen izzadtak meg, de végül azt a feladatot is megoldották. A törököket segíti a hazai pálya, de a csoportkörben sem villogtak igazán, a torna legnagyobb esélyese ellen pedig nem is lehet rajtuk igazából teher - ahhoz, hogy legyen keresnivalójuk, minimum dominálnia kell Cedi Osmannak, a palánk alatt Semih Erdennek pedig limitálnia kell Pau és Marc Gasolt. Nem tűnik egyszerű feladatnak, de leírni sem lehet őket - a győztes Németországgal játszik a következő körben.

Horvátország - Oroszország 20:30 (M4 Sport)

Mindkét gárda 4-1-gyel jutott tovább a csoportból és csalódásként élné meg, ha nem jutna be a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon. Itt szikrázó küzdelemre van kilátás, támadásban izgalmasabbak voltak eddig a horvátok a Bogdanovic-Saric kettőssel, akaratban, védekezésben és fegyelmezettségben viszont az oroszok tettek le többet az asztalra - ráadásul Alex Shved révén nekik is van egy olyan klasszisuk, aki bármikor képes beverni harminc pontot és eldönteni a meccset. Ki is hegyezhetnénk a Bogdanovic-Shved dobópárbajra a meccset, de egyrészt vannak még fegyverek mindkét oldalon (sőt, Saric kimagasló fegyvernek számít, de Mozgovról se feledkezzünk meg) és hozzá kell tennünk, hogy amennyiben nem lesz sokkal harcosabb Horvátország, úgy nagyon komoly problémái lehetnek. Előzetesen arra számíthatunk, hogy a horvátok rohanni fognak, az oroszok inkább lassítják a játékot és erőltetik Mozgovot - nagyon hasonló játékerőt képviselnek a csapatok, érdekes összecsapás lesz. 

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus