18:30-tól spanyol-görög a Sport 2-n!

Fél héttől Gasolék és Antetokounmpóék összecsapását élőben adja a Sport TV, este a franciák a bravúrral bejutó lettekkel meccselnek. 

Európa-bajnokság, negyeddöntők

Spanyolország – Görögország 18:30 (Sport 2 – ÉLŐ)

Rögtön az első negyeddöntő egy nagyon komoly rangadót jelent, talán ez számít előzetesen a legkeményebbnek a négy találkozóból - két, a végső győzelemre is esélyes gárda találkozik. A spanyolok átlagolják eddig a legtöbb pontot, de korántsem olyan meggyőzőek, rögtön kezdésnek kikaptak a szerbektől, majd később elbukták a dobópárbajt az olaszok ellen, legutóbb pedig Pau Gasol elképesztő meccsével jutottak túl a lengyeleken. A görögök számára a kulcs mindenképpen az ő kikapcsolása lesz, hiszen a center 23 pontos átlagával, 7,7 mezőnykosarával és 2,2 blokkjával is vezeti a mezőnyt, minden meccsen csapata vezére és gyakorlatilag tőle függ a gárda eredményessége.

A görögök eddig nagyon simán menetelnek, hiszen hibátlanul, 5/5 győzelemmel nyerték csoportjukat, legutóbb pedig a belgák sem jelentettek nekik akadályt. Az ő erősségük inkább a kemény védekezés (2. legkevesebb kapott pont) és a csapatjáték (2. legtöbb gólpassz), legjobb dobójuk eddig Kostas Koufos, de rajta kívül még hárman átlagolnak tíz pont felett – nagyon jók lepattanózásban, leindításban és megvannak a kinti dobóik is. Döntő lesz, hogy melyik fél tudja jobban ráerőltetni akaratát a másikra, hogy Gasolban mennyi pont lesz Koufosék ellen és hogy ki tud esetleg még fellépni mellé – valamint az is, hogy a görögök leindításai mennyire lesznek gyakoriak és eredményesek. A találkozót élőben közvetíti a Sport 2!


Franciaország – Lettország 21:00

A házigazda franciák a szerb válogatott mellett jelenleg talán a torna legnagyobb esélyesének számítanak, így mindenképpen esélyesként kell kezelnünk őket Lettország ellen is. Gobert-ék eddig nagyon kontrollált játékot játszanak, vezetik a mezőnyt kapott pontok tekintetében és lepattanózásban is, általában uralják a festéket és a szoros meccseiket is meg tudták nyerni – veretlenül jutottak el idáig. A lettek más kategóriába tartoznak, kétszer kikaptak már (a litvánoktól simán, Ukrajnától egy ponttal), óriási bravúrral és nem kisebb meglepetésre kerültek be a legjobb nyolcba, miután parádés csapatjátékkal kiejtették az összeeső szlovéneket – persze ezek után bármit el tudunk róluk képzelni.

A gallokban azért van még tartalék, leginkább Tony Parker halovány eddig, ha kell, ő mindenképpen tud még sebességet váltani. A lettek is jól védekeznek (4. legkevesebb kapott pont), de a palánk alatt már komoly hátrányban lehetnek, a kinti dobásaik is maximum átlagosak és összességében a támadópotenciáljuk is egyértelműen elmarad a franciák mögött – a szervezett csapatjátékkal és nagy szívvel azonban bármire képesek lehetnek még akkor is, ha kiemelhető sztárjuk nincs. Elképesztő bravúr lenne tőlük, ha kiejtenék a házigazdát, de ha Diaw-ék nem veszik őket véresen komolyan, ki fogják használni.

 A találkozókhoz élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus