Az Olaj újra a Top100-ban

A Szolnok újra a Top100-ban van a eurobasket.com (ezúttal teljesnek tűnő) listáján - a EuroCup ellenfelek közül mindenki a Top70 tagja.

A eurobasket.com általában heti rendszerességgel hozza ki Top100-as listáját az európai kosárlabdacsapatokról. Ezen a korábbi években, főleg a EuroChallenge-menetelések időszakában többször is igen előkelő helyen állt a Szolnoki Olaj KK, ám nagyon sokszor nem volt teljes a lista (hol az orosz, hol a spanyol, hol mindkét ország és még több nemzet csapatai maradtak le róla).

Ebben a szezonban a EuroCup-továbbjutás és az olasz bajnok Dinamo Sassari legyőzése elég volt ahhoz, hogy az Olaj újfent helyet kapjon a felsorolásban (amelyben ezúttal minden Topliga csapatai ott vannak már, így teljesnek tekinthető), a tegnap elkészített lista alapján a 95. pozícióban, 84 ponttal - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Azt is hozzá kell tenni, hogy ez nem egy teljesen pontos felsorolás, hiszen előre meghatározott értékkel bír minden bajnokság, illetve az ott aratott győzelmek, így lehetséges, hogy a 15-9-es összmérleget felmutató Olajt megelőzi a 92. helyen a 10-13-as mutatóval álló, az olasz bajnokság mellett a FIBA Europe Cupban induló Openjobmetis Varese. A bajnokságok mellett az utóbbi időben mutatott formát hangsúlyosabban veszik figyelembe, mint a korábbi eredményeket, de természetesen egy Euroliga-győzelem is többet ér, mint egy EuroCup-siker - matematikai alapon borzasztóan nehéz objektív sorrendet felállítani.

Az Olaj második csoportkörös EuroCup-ellenfelei közül a Galatasaray áll a legelőkelőbb helyen, ők a 21-ek 18-8-as mérleggel és 127 ponttal. A Sassari 9-7-es összmérlege nem egészen pontos, hiszen 9-17 az a 0-10-es Euroliga-szerepléssel együtt, de az olasz bajnok 99 ponttal a 63. pozíciót foglalja el. A CAI Zaragoza pedig 12-14-es mérleggel, 94 ponttal a 68.

Érdemes megjegyezni, hogy az első csoportkörben a Szolnokot megelőző Zenit a 18. (17-5, 129), az Avtodor 26. (17-8, 126), a PAOK pedig 12-12-vel, 106 ponttal a 43. A Lietuvos Rytasnál a Sassarihoz hasonlóan nem számították már a szervezők azt a sorozatot, ahonnan kiestek, de így a 16-3-as mérlegük is csak 101 pontra és az 55. helyre jó. A Besiktas nincs a listán, ami nekik hatalmas blama, az Olajnak pedig nagy szó, hogy előttük lehetnek, hiszen a török bajnokság jóval erősebb, így több pontot is érnek az ottani meccsek, míg a nemzetközi kupában ugyanabban a csoportban volt a két gárda.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus