Az olaszok szétdobták Csehországot!

Gallinariék a harmadik negyedben dobófesztivált rendeztek és simán verték a cseheket, így ott lesznek az olimpiai selejtezőn. 

Európa-bajnokság, 5-8. helyért

Csehország – Olaszország 70-85 (21-21, 16-21, 17-32, 16-11)

Mindkét fél szép kosarakkal nyitott, ahogy azt az olaszok meccsein már megszokhattuk – elszakadni azonban egyik csapat sem tudott a másiktól, váltott vezetéssel haladtak. Az első negyed végén Vesely szórt be villámgyorsan hat pontot, de Gentiléék tartották a lépést, sőt, a félidő vége előtt egy kisebb rohammal ötpontos előnyt építettek ki. Bár Satoransky-ék jobban dobtak kintről, az eladott labdáikat könyörtelenül megbüntették az olaszok, ráadásul a festékben inkább Bargnaniék akarata érvényesült – annak ellenére is, hogy Vesely 13 pontnál és 7 lepattanónál tartott a nagyszünetben.

A fordulás után is jól folytatta Olaszország, Bagnani, Gallinari és Gentile is hamar átlépte a tíz pontot, így a negyed derekán már az előnyük is efelett járt – a 4/4-es triplamutató önmagáért beszélt a taljánok oldalán. Ebben a tíz percben lejátszották ellenfelüket Belinelliék, tizenöt ponttal nyerték a játékrészt és gyakorlatilag formalitássá tették az utolsó negyedet – az őrületes támadójátékra egy-két Vesely-kosárral tudott csak felelni Csehország. A záró játékrészben már történt fordulat, magabiztosan nyertek az olaszok - kiemelendő a 3/3 triplát elsüllyesztő Bargnani, valamint a 6/9-cel célzó Gallinari, a túloldalon pedig a 26 pontso, 13 lepattanós Vesely volt a húzóember. 

Csehország legjobb dobói: Vesely 26, Satoransky 12/6, Schilb 8/3
Olaszország legjobb dobói: Bargnani 21/9, Gallinari 15/3, Gentile 15/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus