Hanga Ádám a selejtezők eddigi leghasznosabb játékosa

Négy forduló után Hanga Ádám vezeti a hasznossági listát a VAL-pontok alapján az egész Eb-selejtezők mezőnyét tekintve - Vojvoda Dáviddal mindketten ott vannak a Top6-ban ebben a kategóriában, gólpasszokban és a pontoknál is. Némi statisztika egyénileg és csapatként a válogatottról!

Csapatszinten nézve a dolgokat elmondható, hogy a támadójátékunk több mint jó, Montenegró (96.3) és Szlovénia (92.8) után miénk a harmadik legmagasabb pontátlag (87.3), és nem meglepő, hogy összhatékonyságban is negyedikek vagyunk (102.5) - messze ezek a legjobb mutatók a csoportunkon belül. A duplákat a hatodik (58.1%), a triplákat pedig a 11. legjobb százalékkal értékesítjük (34.7%) a 27 csapatos mezőnyből, büntetőkben pedig a kilencedikek vagyunk (73.8%).

A 10. legtöbb pattanót szedjük (37.5), de a legtöbbet a csoportban, az 5. legtöbb blokkunk van (2.5), de a legtöbb a csoportban, és 19.3 gólpasszt osztunk ki meccsenként, amivel holtversenyen hatodikak vagyunk a britekkel. A negyedik legtöbb labdát szerezzük (9.0), messze a legjobb mutató a mienk a csoportban, és a macedónokkal együtt a legkevesebb labdát adjuk el az egész mezőnyben (10.3) - borzasztóan vigyázunk a játékszerre. Egyelőre nagyon kiemelkedünk mérleg és statisztika alapján is ebből a G-jelű négyesből.

Az egyéni statisztikákat böngészve a legelső, amit meg lehet említeni, hogy Hanga Ádám 21.3 VAL-os átlaggal az egész Eb-selejtezők leghasznosabb játékosa - ez főleg akkor ér nagyon sokat, ha azt is nézzük, hogy 4-0-lal állunk, talán a teljes mezőny legnagyobb meglepetését okozva, ráadásul gyakorlatilag a továbbjutás kapuját is átléptük már, csak még egy utolsó kétségbeesett luxemburgi kéz kapaszkodik belénk... Hanga mögött az NBA-t és számos európai top csapatot is megjáró lengyel Maciej Lampe, illetve a Denver Nuggets bosnyák centere, Jusuf Nurkic állnak 20.6 - 20.6 VAL ponttal, a hatodik helyen pedig újabb magyar játékost találunk, Vojvoda Dávidot, akinek 19.8-as átlaga van ebben a statisztikában.

A pontlistán Vojvoda továbbra is második 21.5-es mutatójával - őt a luxemburgi Alex Laurent előzi csak meg (22.3), de Luxemburg hiába tartja magát viszonylag jól (az előzetes várakozásokhoz képest), így is csak 0-4-gyel állnak, így Laurent villogása azért nem sokat ér, ellentétben Vojvoda teljesítményével. A harmadik az albán Rashaun Broadus (20.5), a negyedik pedig a portugál Joao Gomes (20.3) - az ő csapataik ugyanúgy 0-4-gyel állnak, ahogy Luxemburg, ugyanaz érvényes rájuk, ami Laurent-re is. Hanga 19.8-cal ott áll továbbra is az ötödik helyen ebben a kategóriában - nem túlzás azt állítani az eddigiek alapján, hogy ez a páros továbbra is az Eb-selejtezők legjobbja.

Vojvoda a büntetőknél van még ott a Top10-ben (holtversenyben a 10. helyen van 87.5%-os aránnyal), illetve ő és Hanga is az ötödik helyen állnak holtversenyben a gólpasszokat tekintve 5.0-5.0 assziszttal meccsenként - a Miami Heat szlovén játékmestere, Goran Dragic utcahosszal vezet (9.0), de érdekesség, hogy a Szolnok egykori játékosa, az ukrán Oleksandr Lypovyy a negyedik (5.8). Hanga elképesztően sokoldalú teljesítményét mutatja, hogy a lepattanózásban is a hetedik 7.5-es átlaggal, és szintén Hangához tartozik, hogy 32 pontos meccse a britek elleni első fordulóból még mindig csúcs - az észt Rain Veideman szintén a nyitányon dobott 32-t, azóta ezt sem elérni, sem túlszárnyalni nem tudta senki.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus