Hanga Ádám ott lesz az olasz All-Star Gálán!

Nem akármilyen elismerésben részesült az Avellino magyar légiósa, aki első honfitársunkként lehet ott hasonló kaliberű eseményen Európában!

A 25 esztendős válogatott kosaras a 3-4-es poszton szereplők közt a hatalmas kedvencnek számító Alessandro Gentile (a bajnok és Euroliga-szereplő Olimpia Milano vezére, az olasz válogatott alappillére és a Houston Rockets draftoltja), valamint Yakhouba Diawara (Varese, francia válogatott, ex-NBA-s, kiváló szezonok és pontkirályság a Serie A-ban) mögött harmadik lett a szavazáson , amivel direkt módon került be, hiszen a szavazás lezárultával a 4 legtöbb voksot megszerző "ala" (3-as és 4-es poszt - itt veszik számításba Ádámot is), a 4 legtöbb szavazatot begyűjtő "play-guardia" (1-es és 2-es poszt) és a 2 legtöbb szavazattal bíró "centro" (5-ös poszt) már biztosan ott lesz a veronai gálán, ezen felül 2 x 5 játékost a 2 legtöbb szavazatot elérő szakvezető választott ki.

2015. január 17-én Olaszországban, ezúttal Veronában, immáron 33. alkalommal rendezik meg a hagyományos All-Star gálát.

Az "olasz csizma" földrajzi adottságainak köszönhetően alkalmatlan a klasszikus kelet-nyugat párosításra, míg észak és dél "összeeresztése" egyrészt az olasz kosárlabda jelentős északi dominanciája, másrészt a sporton túlmutató, és sajnos még mindig meglévő társadalmi ellentétek (észak vs dél-Itália) tovább fokozása miatt sem szerencsés.

1982 óta íródik az olasz All-Star gálák története, a hőskorban az első és másodosztály válogatott legjobbjai "gáláztak", és bármilyen meglepő is ez, hiába jászottak akkortájt olyan egyetemes legendák, mint Mike D'Antoni, Oscar Schmidt, Bob McAdoo vagy Joe Bryant (Kobe édesapja, aki maga is veretes NBA múlttal büszkélkedhet) az olasz első ligában, ezeket az összecsapásokat nem egyszer bizony a másodosztályúak nyerték. A 90-es években néhány próbálkozás erejéig a spanyol és francia liga sztárjaival mérkőzőtt meg a Serie A krémje, de ezen kísérletek tiszavirág életűek voltak, és az utóbbi években már az olasz válogatott mérte össze az erejét a liga legjobb légiósaival. Idén, pontosabban jövő januárban megint változik a lebonyolítás: a közönségszavazatok és a két, szintén szavazás alapján kiválasztott vezetőedző döntése alapján, nemzeti hovatartozástól függetlenül 24 játékost fognak két All-Star alakulatba osztani, és ők vesznek részt és mérkőznek meg január 17-én a veronai PalaOlimpia (feltehetőleg) táblás háza, azaz majd 6 ezer néző előtt.

A két oldalon eddig így fest a helyzet a beszavazottakkal együtt, még az edzők által beválasztottak nélkül:

Buscaglia mester (Trento) csapata:
Kezdők: A. Cinciarini (Reggio Emilia), Pascolo (Trento), Brooks (Milano), Mitchell (Trento), Samuels (Milano)
Cserék: Logan (Sassari), Hanga (Avellino), Lawal (Sassari), Feldeine (Cantù), Spanghero (Trento), Denmon (Brindisi), Fontecchio (Bologna).

Pozzecco mester (Varese) csapata:
Kezdők: Diawara (Varese), Gentile (Milano), Polonara (Varese), Diener (Reggio Emilia), Anosike (Avellino).
Cserék: Archie (Capo d’Orlando), Young (Caserta), Rautins (Varese), Vitali (Cremona), Kleiza (Milano), Jones (Cantù), Simmons (Brindisi).

A Laboral Kutxától kölcsönben szereplő Hanga hivatalos Facebook oldalán már meg is köszönte a tengernyi szavazatot, mi is gratulálunk Ádámnak!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus