Maciulis 34 pontjával győztek a litvánok Grúzia ellen

A fantasztikusan játszó, végül 34 pontig jutó Maciulis vezetésével egy nagyon szoros mérkőzésen győzték le a litvánok a grúzokat.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Litvánia – Grúzia 85-81 (17-20, 22-20, 22-22, 24-19)

Valanciunas gyors három ponttal, csapata pedig 6-2-vel nyitott, de az első negyed közepén Sanikidze kosaraival fordított és kicsit meg is lépett Grúzia. Az ötpontos előny szinte ki is tartott a játékrész végéig, hiszen mindkét csapat 50% körül dobott mezőnyből és hasonlóan sok labdát adott el emellé, így szoros maradt az eredmény. A második negyedben Valanciunas faultgondokba került, hamar beütötte harmadik személyijét, eközben a grúzok büntetőkkel haladtak előre – 9/9-es mutatóval zárták ezt a játékrészt a vonalról. Pachulia nagyon hatékonyan dolgozott a palánk alatt, a túloldalon pedig Maciulis és Jankunas vállalta magára a pontszerzést - ez arra volt elég, hogy a nagyszünetben csak egy ponttal vezessen Grúzia.

A fordulás után nagyon bekezdett a litván válogatott, egy 7-0-s etappal fordítottak az első percekben. Hiába remekelt azonban Maciulis, a túloldalon Pachulia is tarthatatlannak bizonyult - mindkét csapat meg tudott lépni pár ponttal, ám megtartani egyiknek sem sikerült. A negyedik negyedben is folytatta parádés játékát Maciulis, így a továbbra is hiányzó Valanciunast remekül pótolták a litvánok támadóoldalon - a grúzok viszont tartották a lépést. 72-71 volt az állás 4 perccel a vége előtt, amikor a grúzok két és fél percig pont nélkül maradtak, a litvánoknál azonban Valanciunas, Jankunas, Kanlietis és Maciulis is betaláltak, így kevesebb mint két perccel a vége előtt 8 ponttal megléptek az északiak. Pullen vezetésével 1 perc alatt visszajöttek a grúzok a meccsbe (80-79), de a következő támadásban, 12 másodperccel a vége előtt a végül 34 pontig jutó Maciulis sorsdöntő triplát süllyesztett el, onnan már nem volt visszaút Grúzia számára, Litvánia jutott a legjobb 8 közé.

Litvánia legjobb dobói: Maciulis 34/9, Jankunas 17/3, Kalnietis 11/3.
Grúzia legjobb dobói: Pachulia 23, Sanikidze 14/6, Pullen 12/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus