Oroszország vagy Szerbia lesz a másik döntős?

Ma este 20:30-tól Szerbia Oroszországgal csap össze a második elődöntőben - kiderül, ki lesz a szlovének ellenfele a vasárnapi fináléban.

Oroszország - Szerbia 20:30

A torna egészét nézve mindkét csapat 6-1-es mérleggel áll, miután 4-1-gyel hozták le a csoportkört, és természetesen megnyerték az azóta lévő két mérkőzésüket - az oroszok csoportharmadikként a horvátokat és a görögöket verték, míg a szerbek csoportelsőként a mieinket, majd az olaszokat. Érdekesség, hogy a szerbek próbálkoznak több duplával, ennek ellenére az oroszok dobhatnak több büntetőt - a két együttes hasonló százalékkal triplázik (és a másik két dobásfajta hatékonyságában sincs nagy különbség), de az oroszok jóval többet próbálkoznak ezzel.

A két dobóhátvédre, Shvedre és Bogdanovicsra épül a két együttes. A két sztár közül talán az orosznak lehet nehezebb dolga, mert Jovics személyében van egy kifejezetten védőspecialista játékos a szerbeknél, akit elvileg rá lehet állítani, viszont Shved így is eljutott az első egymás elleni csatában 22 pontig.

Akármekkora klasszisok is azonban, a mellettük játszók dönthetik el a mérkőzést - óriási kérdés, hogy a Kuzmics/Marjanovics - Mozgov, Macsvan - Voroncevics, Lucsics - Kurbanov csatákból ki jön ki győztesen. Mindkét oldalon felléphetnek többen is nyerőemberré, ilyen lehet a szerbeknél például Marjanovics, aki 19 pontot szórt is az első egymás elleni összecsapáson. A túloldalon Fridzonból jobb napjain több fontos kosár is ki szokott jönni, akár ő is előléphet ezen a találkozón az előbb említett nevek mellett.

Játszott már egymással ez a két gárda, hiszen egy csoportban, a D-jelűben kezdték az Európa-bajnokságot. Azt a mérkőzést 75-72-re megnyerte Oroszország, viszont a végeredménynél sokkal fontosabb lehet, hogy ki mit tanult abból az összecsapásból - az oroszoknál úgy tűnt, hogy nem nagyon tartalékolnak, a szerbekben viszont lehetnek még további fokozatok, és Szasza Djordjevics is elmondta, hogy annak örül, hogy eddig mindig tudtak lépni az előző mérkőzéseken elkövetett hibáikra.

Szoros csata várható, ahol talán egy fokkal esélyesebbek a szerbek, de az oroszok nagyon stabilan hozták eddig magukat, és Shvedre eddig senkinek sem volt válasza - most sem biztos, hogy lesz, de ez most nem biztos, hogy elég lesz a győzelemhez.

A meccshez élőképes streamet ezen a linken találtok majd (jobb oldalon az "Ide kattintva nézheti élőben az orosz-szerb Eb-elődöntőt" link)!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus