Vaszilije Micics nem akar kiegészítő lenni az NBA-ben

Az Efes Euroliga-sztárja komoly hatást akar gyakorolni a csapatára és a játékra a tengerentúlon, az nem elég, hogy bekerül az NBA-be.

Vaszilije Micics nagyot lépett előre az utóbbi két évben, mióta az Efesnél játszik, az Euroliga egyik legjobbjává nőtte ki magát - jelenleg 26 éves és mivel a Philadelphia 76ers már korábban kiválasztotta a drafton, így bármikor áthívhatja. Micics úgy érzi, hogy közeledik az NBA-hez és bár 2021-ig van szerződése a törököknél, de nem zárja ki azt, hogy már jövőre Amerikába igazol - viszont ezt cska akkor szeretné megtenni, ha nem kiegészítő szerepet szánnak neki.

"Úgy érzem, hogy idén még egy vagy két lépést tettem előre, a csapatom még jobban játszott, nekem pedig ebben fontos szerepem volt. Az NBA-ben sem egyszerűen csak játszani akarok, nem akarom azt, hogy csak a részvételre lehessek büszke, egyszerűen az, hogy ott játszhatok, nem tenne boldoggá, csak ha jelentős dolgokat érek el" - idézi Micics szavait a Sportando.

"Szeretek sokat játszani, szeretem kontrollálni a meccset, ez az én stílusom. Tudok játszani kevesebb percet, tudok játszani kisebb szerepben is, de úgy gondolom, hogy az európai karrierem során már felépítettem egy státuszt, ami azt mutatja, hogy tudok húsz percnél többet is játszani, ami talán az NBA-ben várna rám" - tette hozzá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus