Vb-percek: A fizikalitás lehet a kulcs

Keretet hirdetett Franciaország, Montenegró és Venezuela. Ugurlu megsérült a törököknél, Campazzo bokája javul, Marc Gasolnak viszont gyomorproblémái vannak. Antetokounmpo szerint kellett idő a görögöknek az összeszokásra, Djordjevic a fizikalitást emelte ki, mint a győzelem kulcsát. Megszavaztatta az újságírókat a FIBA.

Három újabb válogatott véglegesítette vb-keretét. A franciákhoz végül nem került be a Phoenix Suns irányítója, Elie Okobo, ott lesz viszont Frank Ntilikina, Amath M’Baye, Nicolas Batum, Evan Fournier, Nando De Colo, Vincent Poirier, Andrew Albicy, Louis Labeyrie, Mathias Lessort, Rudy Gobert, Axel Toupane és Paul Lacombe. 

Montenegró a Milko Bjelica, Bojan Dubljevic, Nikola Ivanovic, Derek Needham, Aleksa Popovic, Petar Popovic, Dino Radoncic, Nemanja Radovic, Sead Sehovic, Suad Sehovic, Marko Todorovic és Nikola Vucevic alkotta csapattal vág neki a tornának, míg Venezuela a Gregory Vargas, Jose Vargas, Miguel Ruiz, Dwight Lewis, Jhornan Zamora, Luis Bethelmy, Windi Graterol, Michael Carrera, Pedro Chourio, Anthony Perez, Heissler Guillent, Nestor Colmenares tizenkettest nevezte. 

A kórház-rovat szerencsére nem túl terjedelmes. Hiányozni fog a törököktől Berk Ugurlu sérülés miatt, így még egy játékostól kell megválniuk a torna előtt, jelenleg 13-an vannak. Facundo Campazzo bokasérülése javul, de semmit nem akar elsietni az argentinok játékosa, Marc Gasol pedig gyomorfájdalmakra panaszkodik, le is van gyengülve.
Utóbbi két játékos csapatai egyébként összecsaptak egy felkészülési találkozón, ahol Ricky Rubio 25 pontjával 84-76-os spanyol siker született, Montenegró pedig 70-65-re verte a lengyeleket. 

Giannis Antetokounmpo nyilatkozott a görög válogatott háza tájáról, a regnáló NBA MVP szerint kellett nekik egy kis idő az összeszokásra, hiszen míg a többiek együtt készülnek egy ideje, ő már két éve nem öltötte magára hazája címeres mezét. Erre jó alkalom volt a nemrég véget ért Atlas torna, Giannis szerint jól szolgálta a felkészülésüket. 
Egy másik éremesélyes, Szerbia szövetségi kapitánya is megszólalt, Aleksandar Djordjevic azt emelte ki, hogy csapatának akkor van a legjobb esélye a győzelemre, ha fizikálisan dominálni tud. A játékosok fizikai állapotával nem volt maradéktalanul elégedett a mester, hiszen volt, aki kihagyta a nemzeti csapattal való felkészülést, és egyénileg tréningezett – Djordjevic szerint nem ez vezet eredményre, soha nem is vezetett.

A végére pedig a FIBA felmérése maradt, amelyet 32 ország 78 újságírójának megkérdezésével bonyolított a nemzetközi szövetség. Az érmes helyezésekre, a legjobban támadó és védekező együttesre, a torna negatív és pozitív meglepetésére, MVP-jére, illetve az egyéni statisztikák lehetséges legjobbjaira is rákérdeztek – 53.8% hozta ki aranyérmesnek a Team USA-t, 38.5% pedig a szerbeket. A legjobb támadójátékot szintén a Team USA fogja bemutatni az újságírók szerint (84.6%), a legkeményebb védelem viszont a szerbeké lesz (30.8%), pár százalékkal előzve a franciákat. Nigéria lehet a nagy felülteljesítő, a spanyolok azonban gyengébbek lesznek a vártnál, Kemba Walkert pedig 36.5% rakta meg MVP-nek. A teljes szavazás ezen a linken tekinthető meg.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus