Vb-percek: Gallinari és Datome bevetésre kész

Oroszország és Dominika 14 emberrel utazik a vb-re. Russell Crowe-nak nem jött be az USA-Ausztrália derbi. Kihirdette csapatkapitányait a Team USA, Datome és Gallinari bevethető az olaszoknál. A törökök, a németek és a spanyolok is győztek felkészülési mérkőzéseiken. 

Két olyan együttessel kezdjük a mai vb-perceket, akik 14 játékossal utaznak Kínába: Oroszország keretét Evgeny Baburin, Vitaly Fridzon, Mikhail Kulagin, Grigory Motovilov, Alexander Platunov, Andrey Sopin, Semen Antonov, Andrei Vorontsevich, Nikita Kurbanov, Andrey Zubkov, Sergey Karasev, Evgeny Valiev, Artem Zabelin és Vladimir Ivlev alkotja jelenleg, míg Dominikáét Adris De Leon, Rigoberto Mendoza, Jean Montero, Dagoberto Pena, Victor Liz, Luis D. Montero, Eloy Vargas, Gelvis Solano, Juan Migel Suero, Sadiel Rojas, Juan Jose Garcia, Eulis Baez, Ronald Ramon és Ronald Roberts Jr. - két-két játékostól tehát a torna helyszínén vesz búcsút nemzeti csapatuk. 
Tegnap volt róla szó, hogy több mint 51.000 néző volt kíváncsi a Team USA ausztráliai vendégjátékára. Köztük volt a híres színész, Russell Crowe is, de nem volt éppenséggel elragadtatva a szervezéstől – 1500 dolláros jegyeket vett a kispadhoz közel, de alig látott valamit a mérkőzésből
Az amerikaiak megnevezték csapatkapitányaikat a világbajnokságra, Kemba Walker, Donovan Mitchell és Marcus Smart megosztva lesznek csk-k. 

Korábban sok sérültről, lemondóról volt szó a rovatban, most azonban nincsenek negatív hírek, sőt az olasz válogatottban közel jár a visszatéréshez Danilo Gallinari és Luigi Datome – ma Szerbiával csapnak össze a taljánok, a tervek szerint mindkét sztár ott lehet a pályán az összecsapáson.

A végére pedig ezúttal is a felkészülési mérkőzések maradnak – a törökök Puerto Rico-t verték 72-64-re a 12 pontig jutó Cedi Osman vezérletével, Németország Tunéziát múlta felül 89-70-re Andreas Obst 17 egységével, Ricky Rubio pedig 20-at szórt a Dominikai Köztársaságnak, le is győzték őket a spanyolok 102-70-re. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus