Vb-percek: Sztrájkol a fél A csoport

Szenegál keretet hirdetett. Venezuela és Elefántcsontpart játékosai sztrájkolnak. Furkan Korkmaz bízik a továbbjutásban, Sergio Scariolo szeret a legjobbak ellen játszani. A franciák Montenegrót, Brazília Argentínát győzte le, Kanadának nem okozott gondot Ausztrália, Jokic és Bogdanovic vezérletével nyert Szerbia a törökök ellen.

Szerencsére hiányzókról ma nem tudunk beszámolni, egy keretszűkítésről viszont igen: Szenegál megnevezte azt a 12 játékost, akik utaznak a válogatottal Kínába: Xan Dalmeida, Djibril Thiam, Moustapha Diop, Lamine Sambe, Mouhammad Faye, Momar Ndoye, Maurice Ndour, Ibrahima Fall Faye, Mactar Gueye, Hamady Ndiaye, Youssoupha Ndoye és Babacar Toure ölti magára a címeres mezt az afrikai gárdában.
Gondok vannak Venezuela és Elefántcsontpart háza táján, mindkét válogatott játékosai sztrájkba kezdtek. A venezuelai együttesnek már olaszországi szállodájával is meggyűlt a baja, annyi tartozást halmoztak fel ugyanis, hogy extrém esetben el sem hagyhatják a hotelt addig, amíg az eset nem rendeződik. A dél-amerikai gárdának az orvosi felszerelése sem makulátlan a hírek szerint, egy esetleges sérülést nem tudna rendesen kezelni a stáb, és azok megelőzésére sem futja. Ha ez nem lenne elég, a szövetségi kapitánnyal, Fernado Duróval úgy megromlott egyes játékosok viszonya, hogy az visszafordíthatatlannak látszik. 
Elefántcsontpart hasonló gondokkal küzd, ott a beígért bónuszokat nem rendezte a szövetség a játékosok felé – érdekesség, hogy mindkét sztrájkoló együttes a vb A csoportjában kapott helyet Lengyelország és Kína mellett. 

A Philadelphia 76ers játékosát, Furkan Korkmazt a FIBA oldala kérdezte a török válogatott várakozásairól. Korkmaz szerint csoportellenfelük, az USA még úgy is más szintet képvisel a többiekhez képest, hogy sok All-Star kaliberű játékos lemondta a szereplést, hiszen a keretben maradt játékosok sincsenek sokkal ez alatt a szint alatt. A mostani török válogatott gerincét ugyan fiatalok alkotják, de ők már több éve ebben a rendszerben edződnek, és reményeik szerint továbbjuthatnak a csoportból.
A Team USA egyébként ma csap össze Spanyolországgal, Sergio Scariolo pedig kíváncsian várja, mire lesz képes az összeszokási fázisban lévő spanyol csapat az atletikus, ellenfeleit sok hibába hajszoló amerikaiak ellen – a mester szerint a legjobb válogatott ellen játszanak, de erre szükségük is van, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

Szokás szerint játszottak pár felkészülési mérkőzést is, Franciaország hátrányból felállva verte 80-72-re Montenegrót Nicolas Batum 18 ponttal, 4/4-es triplázással zárt, de Evan Fournier is hozzátett 17 egységet a gallok sikeréhez, Nikola Vucevic pedig 10 pontja mellé 12 pattanót kapott le. 
Brazília Argentínát verte 89-82 arányban, hála Vitor Benite 15, valamint Leandro Barbosa 14 pontjának.  A túloldalon Nicolas Laprovittola 18-ig jutott, a veterán Luis Scola sem adta alább 17-nél. A brazilokhoz tartozó hír, hogy Bruno Caboclo alig várja a lehetőséget, hogy összecsaphasson Giannis Antetokounmpóval, a két gárda ugyanis azonos csoportban van a tornán.
Kanada Ausztráliát verte viszonylag simán, 90-70-re – a 18 pontig jutó Kevin Pangos vitte a prímet az észak-amerikaiaknál, Patty Mills pedig 20-at szórt az ausztrál oldalon. 
A végére pedig a nemrég véget ért Szerbia Törökország találkozó maradt, itt nem sok válasza volt a törököknek a Nikola Jokic Bogdan Bogdanovic duóra. Előbbi egy 18-11-es dupla-duplával vétette észre magát, a Sacramento Kings hátvédje pedig 17 pontig jutott a 87-72-es diadal során – a túloldalon a fentebb említett Furkan Korkmaz volt a legeredményesebb, 16-ig jutott. 


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus