A CSZKA megint becsődölt, döntőben a Maccabi és a Barcát kiütő Real!

Óriási meglepetéssel kezdődött ma este az Euroliga milánói Final Fourja, hiszen az első elődöntő abszolút favoritja, az előző két évben kétszer is csúnyán leolvadó CSZKA Moszkva 15 pontos harmadik negyedbeli fór után kapitulált egy ponttal a Maccabi Tel-Aviv ellen, a Real Madrid viszont a négyesdöntők történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta a Barcelonával szemben. Jöjjenek a részletek!

Euroliga, elődöntő, Milánó

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - CSZKA Moszkva (orosz) 68 - 67

Shawn James hiánya sokáig úgy festett, döntő lesz ebben a csatában, hiszen Szasa Kaun (14 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 blokk) és Viktor Hjapa (9 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz) nagyon éltek a palánk alatt, bár a sorozatban harmadik Euroliga döntőjét elérni igyekvő Kyle Hines (6 pont, 2 lepattanó) most csak szorgos iparos volt és Nenad Krsztics is megállt 5 pontnál, valamint 4 lepattanónál.

Az első etapot három, a félidőt egy híján 10-es előnnyel zárta a Messina-legénység, mely a fordulást követően 15-tel is meg tudott lógni Milos Teodoszics (12 pont, 6 gólpassz) irányításával, de ekkor jöttek az öt triplát értékesítő veterán, David Blu és a Milanóban valamiért mindig remeklő Tyrese Rice (13 pont, 5 lepattanó).

A hajrában megint felsejlett az utóbbi évek két drámája, s most az amúgy jól játszó Hjapa lett a negatív hős, a rutinos magasember adta el a labdát egy egységnyi előnyben Blu utolsó hármasát követően és Rice 5,5 szekundummal a végső dudaszó előtt megnyerte a meccset egy duplával, ezzel a Maccabi újra döntős, a CSZKA pedig tavalyhoz hasonlóan a bronzmeccsre készülhet a drámát követően, hiszen a maradék időben már nem volt érdemi válasza a moszkvai kirakatcsapatnak.

A Maccabi legjobb dobói: Blu 15/15, Rice 13, Hickman 10/6, Tyus 10
A CSZKA legjobb dobói: Kaun 14, Teodoszics 12/3, Hjapa 9/3

 

Real Madrid (spanyol) - FC Barcelona (spanyol) 100 - 62

Ugyan az első percek viszonylag kiegyenlített játékkal teltek el, sőt, a bajnokságban pár napja a Realt el is verő katalánok még vezettek is 12-4-re, de onnan fokozatosan jött fel az MVP címéhez méltó teljesítménnyel előrukkoló Sergio Rodriguez (21 pont, 5-ből 4 tripla, 6 gólpassz) húzta madridi alakulat, mely 45-37-es fórral mehetett el a nagyszünetre.

A maradék két etapot egy 26-1-es futással hidalta át Pablo Laso legénysége, amivel nem csak eldöntötte a találkozót, de a Final Fourok históriájának legnagyobb különbségű elődöntős diadalát is jegyezte. A 19 egységig jutó Nikola Mirotic visszatért régi jó formájához, de Rudy Fernandez (12 pont, 4 lepattanó) is kivette a részét az örömjátékból, melynek végén a Real sorozatban második éve juthatott be a döntőbe a 16 pontos, 8 lepattanós ex-Realos Ante Tomicon kívül csak betlizők sorát felvonultató Barcelona testén keresztül.

A Real legjobb dobói: Rodriguez 21/12, Mirotic 19/6, Fernandez 12/6
A Barcelona legjobb dobói: Tomic 16, Oleson 8/6, Lorbek 8

A harmadik helyért: FC Barcelona (spanyol) - CSZKA Moszkva (orosz) (vasárnap, 17:00)

A döntőben: Real Madrid (spanyol) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (vasárnap, 20:00)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus