Bajnokok Ligája, Nyolcaddöntők, 1. kör - Két döntetlen

Kedden és szerdán lejátszották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit - két párharcban döntetlennel végződött az odavágó, további 4 párosításban 5 ponton belül végeztek a felek, és egyetlen vendég csapat sem tudott nyerni. Lássuk, mi történt a legjobb 16 között az első meccseken!

Kedden három szoros találkozót rendeztek. Az AEK Athén az első negyedben megszerzett 7 pontos fórját a félidőre le is adta. A görögök a negyedik negyedben vették vissza a vezetést a Monacótól, de végül mindössze egy ponttal nyertek Dusan Sakota (20 pont, 21 VAL) vezetésével, ami a visszavágóra nem életbiztosítás. A PAOK az első két és fél negyedben szinte végig vezetett a Tenerife ellen. A spanyolok a harmadik felvonás közepén átvették a vezetést, de 10 perccel a vége előtt 11 ponttal vezettek a hellének, akik azonban a végjátékot elrontották, így mindössze 3 pontos előnyt szereztek az Aaron Doornekamp (19 pont, 12 pattanó, 28 VAL) vezette hispánok ellen, ez se nagy különbség. Az EWE Baskets Oldenburg 9-0-lal kezdte a Banvit elleni meccsét, innentől kezdve pedig lényegében az egész találkozón végig vezetett a hazai gárda. 80-70 után viszont az utolsó 4 percben nagyon leültek a németek, így a török együttes egyenlíteni tudott, 82-82 lett a végeredmény, hiába volt megint pazar Chris Krämer (19 pont, 10 gólpassz, 5 pattanó, 30 VAL).

A két török klub, a Pinar Karsiyaka és a Besiktas összecsapásán előbbiek kezdtek jobban, gyakorlatilag a teljes első félidőben vezettek, de 9 pontos első negyedbeli előnyükből 1 maradt a félidőre. A Besiktas a fordulás után és a harmadik negyed végén is átvette a vezetést, de az utolsó percek jobban jöttek ki a hazaiaknak, akik 5 pontos előnyt szereztek a visszavágóra (75-70) - az Olaj egykori ellenfelénél Vladimir Stimac volt kiemelkedő (20 pont, 13 pattanó, 28 VAL), míg a győztesnél Mike Green (25 pont, 29 VAL) és Mateusz Ponitka (22 pont, 21 VAL) vitték a prímet. Az Arisz - ASVEL összecsapás nagyon hullámzó volt - a második negyed elején a vendégek vezettek 6-tal, a harmadik közepén a hazaiak 10-zel, a 37. percben pedig megint a franciák 4-gyel. A vége döntetlen lett, aminek az Adrian Uter (14 pont, 12 pattanó, 21 VAL) vezettek ASVEL örülhet jobban.

Két nagyobb különbségű győzelem is született szerdán. Az MHP Riesen Ludwigsburg az első félidőben nagyon gyengén játszott a Neptunas Klaipeda ellen, sőt, a harmadik felvonás elején 9 pontos hátrányban is voltak. 33-42 után aztán nagyot fordult a meccs, még ebben a negyedben lelépte ellenfelét a német alakulat, amely 30 perc után 10 ponttal állt jobban, végül pedig 12 egységgel nyert (73-61) Jack Cooley vezetésével (19 pont, 12 pattanó, 25 VAL). A Dinamo Sassari három negyedig teljesen kiegyenlített meccset játszott a Le Mans ellen, sőt, a franciák a 31. percben még vezettek is (52-54). A taljánok azonban nagyon megnyomták a végjátékot, 27-12-re nyerték a záró felvonást, így összességében 79-63-ra hozták a találkozót - ez komolyabb előny, de a Sassari ennél nagyobb fórt is elszórakozott kis híján egy körrel ezelőtt, a CEZ Nymburk ellen. A Venezia és az Avellino egy pocsék színvonalú mérkőzést játszottak - a vendégek 14 ponttal is vezettek a második felvonásban, 7 pont pedig megvolt még ebből a 31. percben is, de az utolsó 9 percben összesen 2 pontra futotta tőlük (a teljes negyedik negyedben 4-re), így a Venezia fordított és minimális előnyt szerzett a visszavágóra (53-49).


Eredmények a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek 1. mérkőzéseiből

AEK Athén - AS Monaco  69-68
PAOK - Iberostar Tenerife  66-63
EWE Baskets Oldenburg - Banvit BK  82-82
Pinar Karsiyaka - Besiktas Sompo Japan  75-70
Arisz - ASVEL Lyon-Villeurbanne  67-67
MHP Riesen Ludwingsburg - Neptunas Klaipeda  73-61
Dinamo Sassari - Le Mans Sarthe Basket  79-63
Umana Reyer Venezia - Sidigas Avellino  53-49
 

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus