Bajnokok Ligája, Nyolcaddöntők, 2. kör - Kiesett a Besiktas

Kedden és szerdán lejátszották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóit, amelyben búcsúzott a végső győzelemre is esélyesnek tartott Besiktas, a Szolnok csoportjából az AEK Athén is, de a Sassari és a Ludwigsburg még mindig versenyben van. Tegnap megvolt a negyeddöntők sorsolása is - lássuk, mi történt a visszavágókon, illetve hogy milyen párharcokkal folytatódik a FIBA első számú kupasorozata.

Kedden a két döntetlennel végződő összecsapás, illetve a legnagyobb különbséggel záruló találkozó visszavágóit játszották le.

Az Oldenburg jól kezdett a Banvit otthonában (14-20), de a második negyedet 22-6-ra hozták a törökök, ami meghatározta a meccs további alakulását. Mivel az első meccs döntetlen lett, így ez egy egyértelmű mérkőzés volt: a győztes megy tovább. Ez a csapat a Banvit lett végül, amely nem engedte már ki a kezéből a vezetést, és végül nagyobb izgalmak nélkül győzött (70-61) Furkan Korkmaz (20 pont, 22 VAL), illetve Jordan Theodore (22 pont, 9 gólpassz, 7 pattanó, 22 VAL) vezetésével. Az ASVEL és az Arisz első ütközete is döntetlen lett, itt is a vendégek kezdtek jobban (22-25), de itt is fordult a kocka a második negyedben (26-8). A franciák még 11 pontot rápakoltak előnyükre a harmadik felvonásban, így ők is simán győztek és jutottak tovább (81-67) Walter Hodge vezetésével (19 pont, 6 gólpassz, 21 VAL). A hazai pályán 19 ponttal nyerő Sassari hiába vesztette el a Le Mans ellen az első három negyedet, komolyabb hátrányba egy pillanatig sem kerültek, a negyedik játékrészben ráadásul fordítottak is, így kettős győzelemmel kerültek tovább (66-68). A franciák legjobbja az ex-Albás Ryan Pearson volt (12 pont, 15 VAL).

Szerdán a török belharcban a Besiktas a második negyedben (29-13) és a harmadik felvonás elején továbbjutónak látszott, miután 20 ponttal is vezettek a Pinar Karsiyaka ellen. Ezt követően azonban nagyon leálltak, a Pinar már a harmadik negyed végén visszajött meccsnullra (74-69), a negyedik negyedben pedig végig szoros mérkőzést játszottak a hazaiakkal. A végén a Karsiyaka győzni is tudott (83-90), miután a Besiktasnak legalalább 5-tel kellett volna nyernie, így az Olaj csoportellenfele kiesett. A vendégeknél több jó teljesítmény is volt, Mike Green kiemelkedett közülük (22 pont, 6 gólpassz, 5 pattanó, 26 VAL), míg a Besiktasnál Vladimir Stimac erős dupla-duplája mit sem ért (16 pont, 12 pattanó, 22 VAL). Az AEK mindössze egyetlen pont előnyt szerzett a Monaco elleni visszavágóra, és a franciák a 30-19-es első negyeddel jelezték is, hogy ez kevés lesz. A görögök a második negyed közepére egyenlítettek, de innen megint ellépett a Monaco, amely magabiztosan győzött és így továbbjutott (95-87). A vendégektől Lukasz Mavrokefalidisz volt nagyon jó (18 pont, 12 pattanó, 26 VAL), a hazaiaknál pedig Jamal Shuler (20 pont, 6 pattanó, 27 VAL) volt a legjobb.

A Tenerife csak hárompontos hátrányt szedett össze a PAOK otthonában, és bár döcögősen kezdtek hazai környezetben, a félidőben már 21 pontos előnyben voltak, innen pedig nem volt kérdés a győzelmük és a továbbjutásuk (80-54) - a hazaiak legjobbja Marius Grigonis volt (20 pont, 23 VAL). A Ludwigsburg 12 pontos előnyt szedett össze a Neptunas Klaipeda elleni visszavágóra, ami sok is volt meg nem is. A németek nem kezdtek jól, de a litvánok sem, így a Ludwigsburg a harmadik negyed második feléig még simán vezetett is. Az utolsó percekre nagyon leálltak a vendégek, de a Neptunas már nem tudta ezt kihasználni, csak 6 ponttal nyertek a hazaiak (58-52), így a németek léptek a következő körbe. Az olasz párosításban pedig a Venezia 4 pontos előnyt szerzett az első, pocsék színvonalú mérkőzésen az Avellino ellen, ami önmagában még nem tűnt soknak, úgy azonban már igen, hogy a félidőben 13 ponttal vezettek a vendégek. A hazaiak a fordulás után felzárkóztak a velenceiekre, de fordítani nem tudtak, ezt a mérkőzést is 4 ponttal nyerte a Venezia (68-72), így kettős győzelemmel lépett tovább.


Eredmények a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek 2. mérkőzéseiből

AS Monaco - AEK Athén  95-87
Továbbjutott: az AS Monaco 163-156-os összesítéssel

Iberostar Tenerife - PAOK  80-54
Tj.: az Iberostar Tenerife 143-120-as összesítéssel

Banvit BK - EWE Baskets Oldenburg  70-61
Tj.: a Banvit BK 152-143-as összesítéssel

Besiktas Sompo Japan - Pinar Karsiyaka  83-90
Tj.: a Pinar Karsiyaka kettős győzelemmel

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Arisz  81-67
Tj.: az ASVEL Lyon-Villeurbanne 148-134-es összesítéssel

Neptunas Klaipeda - MHP Riesen Ludwigsburg  58-52
Tj.: az MHP Riesen Ludwigsburg 125-119-es összesítéssel

Le Mans Sarthe Basket - Banco di Sardegna Sassari  66-68
Tj.: a Banco di Sardegna Sassari kettős győzelemmel

Sidigas Avellino - Umana Reyer Venezia  68-72
Tj.: az Umana Reyer Venezia kettős győzelemmel


A negyeddöntő párosításai

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Iberostar Tenerife
Pinar Karsiyaka - Umana Reyer Venezia
BK Banvit - MHP Riesen Ludwigsburg
AS Monaco - Banco di Sardegna Sassari


Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus