Bajnokok Ligája, Top24, 1. kör - Jól áll az "Olaj-csoport"

Kedden és szerdán megrendezték a Bajnokok Ligája rájátszásában a selejtezőkör első meccseit. A Sassari, a Ludwigsburg és az Arisz borzasztóan jó helyzetben várhatják a visszavágókat, a másik öt párharcban azonban nagy csatára van kilátás a második mérkőzéseken - a Szolnoki Olaj KK összes egykori csoportellenfele győzött. Lássuk, mi történt az odavágókon!

Kedden két mérkőzést játszottak. Az elsőn a Ventspils csak az első negyed első részében, illetve a negyedik negyed második felében vezetett a Venezia ellen, ám ez is elég volt a sikerhez. A végét nagyon megnyomták a lettek, így 74-67-re győztek - nem tűnik nagynak az előnyük, de a mérkőzés képe alapján azzal is bőven elégedettek lehetnek, hogy nem hátránnyal kell Olaszországba utazniuk. A Strasbourg valószínűleg megásta a saját sírját azzal, hogy az Arisz otthonában majdnem 7 és fél percig 2 dobott ponton álltak - a görögök 11 pontos előnyt építettek ki az első negyedben, majd a második félidőben fokozatosan növelték fórjukat, ami végül 19 pontos lett (71-52), ezzel páholyból várhatják a visszavágót.

Két borzasztóan sima találkozót játszottak még, ahol valószínűleg el is dőlt, hogy ki jut be a legjobb 16 közé. A CEZ Nymburk az első félidő nagy részében vezetett a Dinamo Sassari otthonában, aztán viszont a harmadik játékrészt 16 ponttal bukták el, a mérkőzést pedig összességében 22 egységgel (94-72), ez rengetegnek tűnik a visszavágóra - az olaszoknál Trevor Lacey (18 pont, 6 pattanó, 25 VAL) és Rok Stipcevic (20 pont, 5 gólpassz, 25 VAL) is kiemelkedően jók voltak. A Maccabi Rand Media ugyan 6-0-lal kezdett a Ludwigsburg ellen, de a németek egy 15-0-s rohammal válaszoltak, egyetlen pillanatra sem engedték már ki a kezükből a vezetést, a második félidőben pedig 17 pontos előnyt építettek ki (66-83) - mivel otthon játszanak a második meccsen, ők vannak talán a legkönnyebb helyzetben az összes csapat közül.

Az AEK Athén is győzött, de minimális előnyt szereztek csak, igaz, idegenben játszottak a Juventus Utena otthonában - az első negyedben a litvánok, a harmadikban a görögök voltak kicsit előrébb, de egyébként rendkívül szoros volt a végjáték, a végén dudaszóra kapott még egy hármast az AEK (77-78) az egyébként is pazarul játszó Jamar Diggstől (18 pont, 8 gólpassz, 7 pattanó, 28 VAL). A szolnokiak negyedik egykori csoportriválisa, a Partizan szintén behúzta idegenbeli meccsét, szintén minimális különbséggel - a szerbek a PAOK otthonában az első negyedben megszerzett előnyüket a harmadik felvonásban leadták, át is vették a hazaiak a vezetést, de a végjátékban végig a Partizannál volt az előny, igaz, ők is kaptak a legvégén egy hármast, ami még az összevetésben fontos lehet (74-76). A görögök tavalyi irányítója, az idén már a vendégeket erősítő William Hatcher volt a meccs hőse (27 pont, 25 VAL).

Az Avtodor Szaratov az első három negyedben lényegesen jobban játszott az Oldenburgnál, de 61-49 után a németek csináltak egy 12-0-s szakaszt a harmadik negyed végén és a negyedik elején, onnantól fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A végén dobtak a németek még egy hármast, ami sokat érhet nekik, de így is az oroszok nyertek (87-84) Branden Frazier (18 pont, 10 gólpassz, 23 VAL) és Jevgenyij Kolesnyikov (20 pont, 6 pattanó, 21 VAL) vezetésével. A Frankfurt a félidőben még 5 pontos hátrányban volt a Pinar Karsiyaka ellen, de nagyot játszottak a harmadik 10 percben, 27-13-ra nyerték ezt a szakaszt, így végül 10 pontos előnyt harcoltak ki maguknak a visszavágóra (90-80) - ez az a távolság, amivel még bőven reménykedhet mindkét együttes. A hazaiaknál játszott a forduló legértékesebb játékosa, Michael Morrison (35 pont, 7 pattanó, 40 VAL).
 

Eredmények a rájátszás selejtezőjének 1. meccseiről

Ventspils - Umana Reyer Venezia  74-67
Arisz - SIG Strasbourg  71-52
Avtodor Szaratov - EWE Baskets Oldenburg  87-84
Juventus Utena - AEK Athén  77-78
PAOK - Partizan  74-76
Fraport Skyliners Frankfurt - Pinar Karsiyaka  90-80
Maccabi Rand Media - MHP Riesen Ludwigsburg  66-83
Banco di Sardegna Sassari - CEZ Nymburk  94-72


Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus