Eurocup: Stoudemire-ék kiharcolták a döntő meccset

Elsőként a Malaga jutott az idei Eurocup-szezon döntőjébe, miután a Loko elleni párharcukat is pályahátrányból indulva nyerték meg a spanyolok. A Valencia-Hapoel csatában viszont mindent eldöntő harmadik meccsre kerül sor, miután fantasztikus negyedik negyedüknek köszönhetően ki tudtak egyenlíteni a jeruzsálemiek.

Elődöntő, 2. mérkőzések

Unicaja Malaga (spanyol) – Lokomotiv Kubany (orosz) 74-63

Elsőként a Malaga jutott be a Eurocup idei döntőjébe, miután a pályaelőny keddi megszerzése után odahaza is legyőzték a Lokomotivot. A spanyolok esélyt sem adtak riválisuknak, hiszen 19-3-mal kezdték a meccset, az ekkor megszerzett nagy előnyüket pedig biztosan őrizték egészen a lefújásig. A Malaga 25/6-os (24%) kétpontos mutatón tartotta a Lokót az első félidőben, ez pedig kulcsfontosságúnak bizonyult, az oroszok csak elvétve jutottak el dobóhelyzetig, és szinte egyedül csak Kevin Jones (17/3 pont, 10 lepattanó) próbálta tartani bennük a lelket. A hatalmas motivációval játszó, szurkolói fergeteges buzdítását élvező hazaiaknál Nemanja Nedovics (21/9 pont, 4 gólpassz) emelkedett ki, mellette pedig Kyle Fogg (16/6 pont) játszott még nagyon jól.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Malaga javára.

 

Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli) – Valencia Basket (spanyol) 79-66

A zsúfolásig megtelt jeruzsálemi Pais Arenában a nagyszerű hajrájának köszönhetően kicsikarta a Hapoel a mindent eldöntő harmadik meccset a Valencia ellen, amit majd szerdán rendeznek Spanyolországban. Három negyeden át egy roppant kiélezett, kemény meccset vívtak egymással a felek, a negyedik negyednek pedig még négypontos (53-57) Valencia-vezetésről vágtak neki a csapatok. A záró játékrész aztán már egyértelműem a Hapoelről szólt, az izraeliek támadásban és védekezésben is a legjobb negyedüket produkálták ekkor, 26-9 arányban átrobogva vendégeiken. Az addig is jól játszó Tarence Kinsey (18/6 pont) és a palánk alatt stabil pont Amare Stoudemire (9 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) mellé Curtis Jerrells (17/9 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) táltosodott meg a végére, hiszen a hátvéd a 17 pontjából 13-at az utolsó tízpercben szerzett. Jerrells mellett a távoli dobások jelentették a hazai győzelem kulcsát, hiszen a kedden triplakirállyá avanzsált Rafa Martinezen (22/12 pont, 5 lepattanó) kívül más nem tudott betalálni kintről a Valenciában, míg a Hapoel 21/11-es (52%) mutatót hozott össze a vonalon túlról.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A forduló MVP-je:
Nemanja Nedovics (21/9 pont, 1 lepattanó, 4 gólpassz, 1 labdaszerzés, 23 index pont – Valencia)

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus