Euroliga: A Bamberg ellen javíthatnak Hangáék

A keddi, milánói vereségük után nem sokat pihenhettek Ádámék, ma már a furcsa szériában lévő Bamberg érkezik ugyanis Vitoriába. A Baskonia meccse előtt rendeznek még egy Fener-Efes isztambuli rangadót, Langfordék a Maccabit fogadják, a Zvezda és a Milano pedig egymás ellen szerezne újabb győzelmet a héten. Mindegyik meccs élőben a DIGI Sporton!

Alapszakasz, 8. forduló

UNICS Kazany (orosz, 2-5) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 3-4) (17.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Kazany és a Maccabi is egy igen látványos, nagy iramú mérkőzést játszott kedden, így kettejük összecsapásán – mint ahogy lényegében az összes mai és holnapi találkozón – a fáradtság döntő tényező lehet. Ám míg a Kazany vereséget szenvedett az Efes vendégeként, addig a Maccabi Goudelock nélkül is, a megszokottnál sokkal keményebben védekezve nagy győzelmet aratott a Fenerbahce felett. A lélektani tényezők tehát az izraeliek mellett szólnak, a hazai pálya viszont a tatárok esélyeit növeli. Szoros meccsre van kilátás, ám olyan játékosokkal, mint Langford vagy Weems, egy-egy nagy roham során bármelyik oldalra könnyen elbillenhet a mérleg nyelve.

Fenerbahce (török, 4-3) – Anadolu Efes (török, 3-4) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az idei első Fener-Efes derbit rendezik ma, de a két isztambuli sztárcsapat minden bizonnyal sokszor szembenéz még egymással a különböző sorozatokban. Az Obradivics-legénységnek hagyományosan jól megy a nagy rivális ellen, a tavalyi 11 egymás elleni meccsükből 8-at például ők nyertek meg, az Efes pedig csak 3-szor örülhetett. Jelen pillanatban azonban hatalmas gödörben van a tavalyi döntős, akik 4-0-s kezdésük után a legutóbbi három meccsüket elbukták, ráadásul ezek meglehetősen csúnya vereségek voltak a Kazany, a Baskonia és a Maccabi ellenében. A mindössze 7-es rotációban játszó, így meglehetősen fáradt Fener-játékosok csak szenvednek az elmúlt hetekben, többen is formán kívül játszanak (elsősorban Datome), nagyon nagy szükségük lenne Bogdanovics visszatérésére. A kedden gólpasszokban klubrekordot felállító Efes viszont egyre inkább összeállni látszik, Honeycutt és Heurtel is meccsről meccsre javulnak, rajtuk pedig nagyon sok múlik a kék-fehéreknél. Az előjelek tehát meglehetősen felemásak, kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből az összecsapásból.

Crvena Zvezda mts (szerb, 3-4) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4-3) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Zvezda és a Milano is nagy győzelmet aratott kedden, amit most a másik rovására mindketten megismételnének Belgrádban is. A szerbek a mindig nagyon kemény bambergi arénából távoztak győztesen, ahol még a legerősebb csapatok is rendre megszenvednek a sikerért. A Milano pedig Hangáékat oktatta, az olaszok végig kézben tartották azt az összecsapást. A merőben eltérő stílusok összecsapása lesz ez a meccs, hiszen míg a pontátlagokat tekintve a Zvezda a liga második legjobb védelmével rendelkezik (72 kapott pont), addig a Milanóé a legjobb támadóegység (92.9 dobott pont). Érdekes lesz látni tehát, hogy melyik csapat tudja ráerőltetni akaratát a másikra, egy sokpontos meccsből szinte biztosan a vendégek jönnének ki jól, a lassabb tempó pedig a szerbeknek feküdne.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 4-3) – Brose Baskets Bamberg (német, 2-5) (20.30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Amennyiben babonásak Baszkföldön a szurkolók, úgy kezdhetnek izgulni kedvenceik Bamberg elleni találkozója előtt. A germánok sorozata ugyanis csak nem akar megszakadni, nevezetesen hogy szinte kizárólag egylabdás meccseket játszanak, a legnagyobb különbség továbbra is 4 pont, amivel eddigi hét meccsük bármelyikre eldőlt. Fortuna istennő azonban nem áll a Bamberg mellett, a német bajnok kettő kivételével az összes ilyen drámai végjátékát elbukta, kedden például a Zvezda ellen szenvedett el egy újabb, nem mindennapian szerencsétlen vereséget. Ezek a kudarcok biztosan alaposan megviselik a Trichieri-tanítványokat, amit most kihasználhatnak Hangáék is. Igaz a Baskonia sem sokat meríthet a két nappal ezelőtti, milánói teljesítményéből, ha egy hétig játszották volna azt a meccset, akkor sem nyertek volna Ádámék. A baszkok irányítója, Shane Larkin viszont azon a meccsen is remekelt, mostanra már teljesen beilleszkedett új csapatába, és szépen lassan a mezőny egyik legjobb, legmegbízhatóbb játékmesterévé nőtte ki magát. A Baskoniának mindenképpen meg kellene nyernie ezt a találkozót, és jogos is az ezzel kapcsolatos elvárás velük szemben.
    


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus