Euroliga: A Himki Madridban is legyőzte a címvédőt

Bajban van a Real Madrid, hiszen a Himki elleni újabb vereségük után jelen pillanatban az A-csoport utolsó helyén állnak a királyiak.

Alapszakasz, 6. forduló

A-csoport

Real Madrid (spanyol, 2-4) – Himki Moszkva (orosz, 4-2) 82-85

Tyrese Rice (18/6 pont, 8 gólpassz) és a végjátékban előlépő Szergej Monya (11/9 pont) vezérletével a szezon során másodszor is legyőzte a Himki Moszkva az egyre nagyobb bajban lévő Real Madridot. A spanyolok ezzel ugyanis várhatóan nem túl hosszú időre, de az utolsó helyre zuhantak vissza az A-csoportban, a Himki pedig a hátralévő négy forduló előtt háromgyőzelemnyi fórral van a címvédő előtt.

A moszkvaiak nagyon jól, taktikusan játszottak, számos hibára késztették az amúgy sem éppen brillírozó ellenfelüket. A meccsen szinte végig a Himki vezetett, a Realnak folyamatosan futnia kellett az eredmény után. Ennek köszönhetően a spanyolok meglehetősen frusztráltak voltak, még a szokásosnál is többet reklamáltak, amivel a legtöbbször éppen magukat zavarták össze. A Rice vezette Himki ezt jól ki is használta, kétszer is nagyobb előnyre tettek szert (27-37, 52-60).

Arról, hogy mégis szoros legyen a meccs, a nagy kosarakat szerző Sergio Rodriguez (17/12 pont), illetve a mindig megjátszható, hatalmas palánk alatti munkát végző és dupla-duplát elérő Gustavo Ayon (14 pont, 15 lepattanó) gondoskodtak. A végén aztán jött Monya, aki két halálpontos triplával és egy nagyon nehéz középtávolival megadta a győzelemhez szükséges pluszt a Himkinek. 80-82-nél, 20 másodperccel a vége előtt ugyan Sergio Llull két büntetővel egyenlíthetett volna, ám mivel csak az egyiket dobta be, így a vendégek kezében maradt a meccs, akik be is húzták a megérdemelt győzelmet.

A Real Madrid legjobb dobói: Rodriguez 17/12, Ayon 14, Llull 13/6, Reyes 10, Carroll 10/6
A Himki Moszkva legjobb dobói: Rice 18/6, Shved 13/3, Augustine 12, Monya 11/9


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus