Euroliga: A Milano idegenben verte a címvédőt!

Csütörtök este négy összecsapást is rendeztek az Euroliga Top 16-os csoportkörének kilencedik fordulójában, melyek közül több is komoly meglepetéssel ért véget. A Bayern Münchennek lehet, hogy a továbbjutás ment el a tartalékos Partizan Belgrade otthonában, az Olimpia Milano pedig az Olympiakosz píreuszi legyőzésével már fél lábbal a rájátszásban érezheti magát. A CSZKA megúszta a blamát a Zalgiris csarnokában egy, a vártnál izgalmasabb derbin, míg a Barcelona a Fenerbahce alapos elverésével már a Top 8 tagja lehet a forduló végére. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 4-5) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 6-3) 86 - 88

Keith Langford (20 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) játéka csak az utolsó órákban dőlt el, ehhez képest a Szpanulisz, Law páros nélkül meglehetősen döcögősen szereplő tavalyi bajnokot idegenben gyűrte le az olasz kirakatcsapat, mely folyamatos első félidei hátrány után a második elején fordított, majd kétszámjegyű fórral is rendelkezett már.

A 22 pontos, 5 lepattanós Perperoglu, valamint a 16 egysége mellé 9 lepattanót is begyűjtő Printezisz még előbbi találatával 61-60-nál a vezetést is visszaszerezték egyszer, de Daniel Hackett beverte a triplát a legfontosabb pillanatban, így utóbbi évei egyik legértékesbb sikerét aratta a Bacnhi-legénység.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Perperoglu 22/6, Printezisz 16/3, Dunston 11
A Milano legjobb dobói: Langford 20/9, Lawal 13, Jerrells 11/9

 

FC Barcelona (spanyol, 9-0) - Fenerbahce Ülker (török, 4-5) 93 - 73

Újabb üzenetértékű erődemonstrációt tartott a még mindig veretlen Barcelona, mely a hónap MVP-je, Ante Tomic (19 pont, 9-ből 8 mezőnyből, 3 gólpassz) főszereplésével már 26 ponttal is vezetett a Sipahi, Vidmar, Karaman trió nélkül is amúgy feljövőben lévő Fener ellen.

A katalánoknál mindenki játszott legalább nyolc percet és Sada kivételével szerzett is mezőnykosarat, míg az 50 százalékos mérlegnél nem felfelé, hanem lefelé billenő isztambuliaknál a dupla duplázó Nemanj Bjelica (15 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz) volt az egyetlen, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A Barcelona legjobb dobói: Tomic 19, Nachbar 13/9, Pullen 12/6, Navarro 12
A Fenerbahce legjobb dobói: N. Bjelica 15/3, McCalebb, Boj. Bogdanovic 11/3-11/3, P. Jackson 11

 

F-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 1-8) - CSZKA Moszkva (orosz, 8-1) 86 - 88

A korábban a Valencia által elcsábított Ksistof Lavrinovic után sérült miatt másik fontos magasmeberét, Paulius Jankunast is hosszabb időre elvesztő kanuasi had majdnem csodát tett második félidei feltámadásával, de a CSZKA-t újfent Aaron Jackson mentette meg, aki előbb a vendégek utolsó pontját szerezte büntetőből, majd a 28 pontos Justin Dentmon potenciális meccsnyerő tripláját blokkolta, így a visszatérő Viktor Hjapával (2 pont, 8 gólpassz) felálló moszkvaiak is már lényegében továbbjutónak számítanak, míg a baltiak kiszálltak a PO-ért folytatott versenyből.

A Zalgiris legjobb dobói: Dentmon 28/12, Pacius 20/9, Javtokas 14
A CSZKA legjobb dobói: Teodoszics 16/9, Weems 15/3, Fridzon 12/12

 

Partizan Belgrade (szerb, 2-7) - Bayern München (német, 4-5) 70 - 55

A fontos helyzetben újfent besülő Deon Thompson (0 pont, 3 lepattanó) és társai hatalmas lépést tehettek volna a továbbjutás felé, de elvéreztek a belgrádi pokolban, így az extrán tartalékos, a Miloszavljevics, Bertans, Westermann trió mellett még Bogdan Bogdanovicsot is pihentető Partizan pedig előre menekült és győzött, amivel megőrizte matematikai esélyét a Top 8-ra.

Az ex-NBA-s Szasa Pavlovics 21 pontjával abszolút vezér tudott lenni, de Tarence Kinsey (21 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda) is extrát hozott, ráadásul Joffrey Lauvergne (8 pont, 10 lepattanó) a szokásos benti stabilitást adta meg a Vujosevics-legénységnek, míg Milenko Tepics (9 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) használhatatlan meccsek sora után akkor szedte össze magát igazán, amikor nagyon kellett.

A Partizan legjobb dobói: Pavlovics 21/6, Kinsey 21, Tepics 9/3
A Bayern legjobb dobói: Djedovic 12, Idbihi 10, Benzing 8/6, Staiger 8/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus