Euroliga: Győzni készül a Fener, a Real és a CSZKA is

Az eheti forduló már tegnap elkezdődött egy mérkőzéssel, ahol a Bamberg számára végre minden klappolt, és bravúrt tudtak elérni a Maccabi otthonában. Ma a tabella első három helyezettje a szintén egymás mellett helyet foglaló Zvezda, Milano és Zalgiris ellen lép pályára az újabb győzelem reményében.

Alapszakasz, 11. forduló

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 5-6) – Brose Baskets Bamberg (német, 3-8) 70-85

A fantasztikusan játszó, karriercsúcsot felállító és hatalmas dupla-duplájával 40 indexpontot hozó Nicolo Melli (27/18 pont, 14 lepattanó, 8/6 tripla) vezérletével nem kis meglepetésre simán győzni tudott a Bamberg a Maccabi vendégeként a forduló szerdai nyitómeccsén. A német bajnok ezzel ötmeccses vesztes szériáját, illetve a számtalan leadott nagy előnyeinek sorozatát szakította meg végre. A várakozásokkal ellentétben végtelenül egyoldalú meccs volt ez a vendégek javára, az elsősorban védekezésben roppant indiszponált Maccabi bántóan üres kosarakat kapott kintről és bentről egyaránt, többször harsant is a fütty az igényes izraeli közönség részéről. Ennek, illetve Melli ihletett napjának köszönhetően a viszonylag szoros első negyed után (16-20) a folytatásban a Bamberg végig 10-15 pont körüli előnnyel vezetett, amiből ezúttal a végére is bőséggel maradt számukra.

A Maccabi legjobb dobói: Goudelock 20/6, Weems 16, Iverson 10
A Bamberg legjobb dobói: Melli 27/18, Miller 12/6, Radosevic 11

 

Fenerbahce (török, 7-3) – Crvena Zvezda mts (szerb, 4-6) (18.45)

A mai találkozók sorát a Fenerbahce-Crvena Zvezda meccs nyitja, melynek favoritja egyértelműen a török sztárcsapat, akik a néhány héttel ezelőtti bukdácsolásuk után összeszedték magukat, legutóbbi három meccsüket egyaránt megnyerték, múlt héten ráadásul a Real Madrid elleni szuperrangadóból jöttek ki győztesen. Ellenfelük, a Zvezda az elmúlt négy meccséből háromszor egészen pontosan 79 pontot dobott (a negyediken 83-at), ebből kettő győzelemmel, kettő pedig viszonylag sima vereséggel párosult. Bár a Fener sem a nagy pontterméseiről híres, de egy ugyanilyen teljesítmény valószínűleg kevés lesz most a szerbeknek, akik az Efestől 100, a Zalgiristól pedig 88 pontot kaptak legutóbbi fellépéseiken.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4-6) – CSZKA Moszkva (orosz, 9-1) (20.00)

Az előző meccsel ellentétben a Milano és a CSZKA Moszkva meccsén nagy tűzijátékra számíthatunk, hiszen a liga legtöbb pontot dobó csapata látogat az átlagban negyedik legeredményesebb gárdához. A dobott pontok magas számában igen, az izgalmak tekintetében viszont már kevésbé vagyunk magabiztosak, a jól rajtoló olaszok játékát ugyanis mintha kiismerték volna az ellenfelek, nincs meg bennük az a – elsősorban Rakim Sanders által hozott – mindent elsöprő lendület, mint egy hónappal korábban. Az utolsó három meccsükön ki is kaptak a taljánok, a CSZKA viszont Nando De Colo kidőlése után is gyűjtögeti a győzelmeket, a Darüssafaka elleni egyetlen vereség óta ők is hármas sorozatban vannak, csak éppen pozitív előjellel.

Real Madrid (spanyol, 7-3) – Zalgiris Kaunas (litván, 4-6) (21.00)

A Real Madrid-Zalgiris találkozót néhány hete talán még egy könnyed kézmozdítással elintéztük volna, azóta viszont nagy formába lendültek a litvánok, és jelenleg talán ők jelentik a liga legüdébb színfoltját. A legutóbbi három meccsükből ugyanis hármat is nagy magabiztossággal intéztek el a szintén alsóházi vetélytárs Galatasaray, Bamberg illetve Crvena Zvezda ellen, és a CSZKA Moszkva ellen idegenben is volt győzelmi esélyük, ott azonban végül Milos Teodoszics klasszisa döntött az oroszok javára. Most legalább ahhoz a moszkvai meccshez hasonló teljesítményre lesz szüksége a Zalgirisnak, hiszen a spanyol fővárosban sem lesz könnyebb dolguk, mint volt az oroszban. A Real eddig – Hangáékon kívül – csak a CSZKA és a Fener elleni nagy idegenbeli rangadókon kapott ki egyaránt 1-1 ponttal, a kötelezőnek mondott meccseiket viszont gond nélkül hozták.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus