Euroliga: Hangáék ma tovább erősíthetik pozíciójukat

A Prigionival erősítő Baskonia egy újabb török csapatot, a közvetlenül mögötte helyet foglaló Darüssafakát fogadja, és Hangáék egy esetleges győzelemmel nagyon jól jöhetnek ki ebből a fordulóból. Egymással csatázik ugyanis a szintén mögöttük álló Efes és Barcelona is, a Pana a Galatát, az Olympiakosz pedig a Kazanyt fogadja.

Alapszakasz, 11. forduló

Anadolu Efes (török, 5-5) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 5-5) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nagyon fontos meccs vár az Efesre és a Barcelonára az egymás elleni találkozójuk során, hiszen a két gárda egyaránt 5-5-ös mérleggel a playoff határát jelentő 8-9. helyeken áll jelenleg. Jó kis meccsre van tehát kilátás, ahol az Efes rohanós stílusa a Barca kontrollált játékával néz majd farkasszemet. Az biztos, hogy a győzelemhez a katalánoknak magukhoz kell lassítaniuk az elmúlt hét meccséből ötöt megnyerő Efest, illetve valahogy meg kell fékezniük a bombaformában játszó Derrick Brownt, aki a legutóbbi két meccsén egyaránt 38-as indexpontszámig jutott és jelenleg – Honeycutt mellett – az elsőszámú vezére a törököknek. A múlt héten mindkét csapat szintén két közvetlen riválist vert meg (az Efes a Maccabit, a Barca a Panát), és ezt most valamelyik fél majd újra megteszi és lépéselőnybe kerül a többiekkel szemben.

Panathinaikosz Superfoods (görög, 5-5) – Galatasaray Odeabank (török, 3-7) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Efes és a Barcelona után egy szintén 5-5-ös csapat, a Panathinaikosz lép pályára, akik számára ha úgy tetszik kötelező a győzelem a Galatasaray ellen. A törökök szépen összeszedték magukat a harmatos rajtjuk után, többek között az Olympiakoszt és a Barcelonát is megverték, illetve Hangáékat is nagy csatára késztették legutóbb. Ettől azonban a tény még tény marad, miszerint a Galata eddig nyeretlen idegenben, és nagy blama lenne a Pana számára, ha ez a széria éppen most törne meg. A görögök beszedtek néhány kellemetlen vereséget mostanában, például a nagy rivális Olympiakosz illetve a Barcelona ellen, amin most javíthatnak.

Olympiakosz (görög, 6-4) – UNICS Kazany (orosz, 3-7) (20.45)

Ahogy a Pana, úgy a másik görög fellegvár, az Olympiakosz részéről is elvárható a győzelem a Kazany ellenében. Szpanuliszék ettől függetlenül természetesen nem mehetnek biztosra, ha a Langford-Colom-Parakhoszki trió ihletett napot fog ki – amire már többször is volt példa – úgy bárkit bárhol megverhetnek a tatárok. Az Olympiakoszt ráadásul épp a legutóbbi hazai fellépése során érte kellemetlen meglepetés, mikor a Maccabi végig vezetve esélyt sem adott nekik a Béke és Barátság Sportcsarnokban. Ha végig koncentrálnak és a tőlük megszokott védekezést hozzák viszont a pireusziak, úgy jó eséllyel behúzhatják ezt a mérkőzést.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 6-4) – Darüssafaka Dogus (török, 5-5) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hangáék számára itt az esély, hogy a Galata elleni győzelem után tovább erősítsék pozíciójukat egy másik török csapat, a Darüssafaka ellen. Egy esetleges győzelem lényegében kettőt érne ugyanis a Baskoniának, hiszen ebben az esetben az isztambuliak nem érnék be, hanem két meccsel leszakadnának Ádámék mögött. Erre jó esélyük is van a baszkoknak, hiszen erős, masszív csapat ugyan a Darüssafaka, ám legutóbbi három meccsükön egyaránt vesztesen hagyták el a pályát, sorrendben a Galata, a Pana és az Olympiakosz ellen. Ezek a vereségek azonban legfeljebb hatpontos különbséggel születtek, így Hangáék is készülhetnek egy szoros mérkőzésre. Jelentős változás, erősítés érkezett a héten a Baskonia háza tájáról, hiszen a vitoriaiak bejelentették korábbi karmesterük, a legendás Pablo Prigioni visszatérését, aki hét szezont töltött korábban Baszkföldön és – többek között Dávid Kornél csapattársaként – sorozatban négy Final Four részvételhez segítette az akkori Tau Ceramicát. Prigioni feladata elsősorban rutinjával segíteni és tehermentesíteni az 1-es poszton nagyon magára maradt Shane Larkint.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Maccabi FOX Tel-Aviv – Brose Baskets Bamberg 70-85
Fenerbahce – Crvena Zvezda mts 87-72
EA7 Emporio Armani Milano – CSZKA Moszkva 64-79
Real Madrid – Zalgiris Kaunas 96-91

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus