Euroliga: Lezárta a párharcot, elsőként a F4-ban a CSZKA

A Zvezda megtette, ami az erejéből telt és fanatikus közönsége előtt ismét megszorította ellenfelét, de végül söpört a CSZKA.

Negyeddöntő, 3. mérkőzés

Crvena Zvezda Telekom (szerb) – CSZKA Moszkva (orosz) 71-78

Sorozatban az ötödik évben, és a legutóbbi tizennégy szezonból tizenharmadszor is a Final Fourba jutott a CSZKA Moszkva, miután ismét legyőzték az oroszok a Crvena Zvezdát. Habár 3-0 lett a vége, a párharc korántsem volt olyan sima, mint amit a végeredmény mutat, a szerbek mindegyik alkalommal méltó ellenfelek voltak és alaposan megnehezítették Európa egyik legjobb csapatának dolgát. Az első félidőben amennyire csak lehet széttördelte a moszkvaiak játékát a Zvezda, nem engedve, hogy ritmust kapjanak a vendégek, ő maguk pedig igyekeztek kihasználni minden adódó lehetőséget. A nagyszünetben 35-36 volt az állás, ami annak fényében, hogy a házigazdák csak egyetlen triplát dobtak be ez idő alatt, nem is volt rossz eredmény nekik.

Fordulás után aztán robbantott a CSZKA, ráadásul úgy, hogy egyik legjobbjuk, Nando De Colo (20/3 pont, 3 lepattanó) ült a padon. Aaron Jacksonnal (6/6 pont, 4 gólpassz) védekezésben és támadásban is hihetetlenül jól pörgött a Moszkva, illetve a honfitársai előtt kissé zavarodottan kezdő Milos Teodoszics (12/6 pont, 7 gólpassz) is betalálgatott kintről, így pillanatok alatt 59-47-re húzott el a CSZKA. A záró felvonásban Quincy Miller (15 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) és Nemanja Dangubics (11/6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) vezérletével a hazai játékosok minden erejüket összeszedve elkezdtek felzárkózni, néhány jó védekezés és okosan megválasztott támadás után a végjáték előtt már csak egyetlen pont volt a különbség a csapatok között (66-67). Ekkor azonban ismét megmutatta, hogy mitől a sorozat egyik fő favoritja a CSZKA, hiszen az ismét nagyon hasznos Nikita Kurbanov (12/6 pont, 6 lepattanó) és Cory Higgins (8/6 pont, 9 lepattanó), illetve De Colo is triplát vágott, akkor, amikor a legjobban fájt az ellenfélnek. A Zvezdának erre már nem volt válasza, így szépen haltak meg a szerbek, az oroszok pedig készülhetnek Berlinbe.

A Crvena Zvezda legjobb dobói: Miller 15, Stimac 12, Dangubics 11/6
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: De Colo 20/3, Teodoszics, Kurbanov 12/6-12/6

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus