Euroliga: Ma a Zalgiris ellen javíthatnak Hangáék

Az idei első dupla forduló kezdődik ma és tart egészen péntekig, amikor is Hanga Ádám és a kisebb hullámvölgybe került csapata először a Zalgirist fogadja. A Maccabi-Olympiakosz rangadón két veretlen csapat találkozik, a Real és a Himki pedig otthon folytathatja remek szezonkezdetét.

Alapszakasz, 3. forduló

Himki Moszkva (orosz, 2-0) – Crvena Zvezda mts (szerb, 1-1) (19.00)

Harmadik meccsét is haza pályán játszhatja a Himki Moszkva, és a Valencia illetve a Zalgiris után a Crvena Zvezda személyében ismét egy olyan csapat érkezik az orosz fővárosba, akik ellen favoritként léphetnek pályára Shvedék. Apropó Shved, a legnagyobb orosz sztár a várakozásoknak megfelelően eddig mindkétszer roppant eredményes volt (19 majd 16 pont), a hatékonysággal viszont komoly gondjai akadnak, hiszen a duplákat 27, a triplákat pedig 25 százalékkal értékesíti csupán, összesen 38/10-es mezőnymutatónál tart. Elsősorban Thomas Robinson személyében viszont remek támogató személyzete van, így a Himki két szép győzelmet zsebelt be eddig. Ami a Zvezdát illeti, a szerbek pénteken Hangáéknak adtak alapos leckét, és kiváló játékkal esélytelenebbként is nyerni tudtak a Barca ellen. Taylor Rochestie a két halványabbra sikerült szezonja után ismét nagyon magára talált, három évvel ezelőtti önmagát idézi, mikor az egész sorozat legjobb pontszerzője lett. A Zvezda idei vezére mellett a két rutinos magasember, Milko Bjelica és Pero Antics is a várakozások felett teljesít, illetve a (most még) nem különösebben ismert szerb fiatalok is sokat hozzátesznek a csapat játékához, így a belgrádi piros-fehér alakulat eddig az új szezon egyik legüdébb színfoltja.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 2-0) – Olympiakosz (görög, 2-0) (20.05)

A Maccabi és az Olympiakosz csatája után egy veretlen csapattal ismét kevesebb lesz ma este (amiből egyébként is csak négy van két forduló után, mutatva a liga erejét és kiegyensúlyozottságát). Mindkét gárda úgy kezdte a szezont, ahogy azt remélték, hiszen mindketten megverték odahaza a Baskoniát, ezen kívül pedig a Maccabi a Bamberget, az Olympiakosz pedig a Malagát pipálta ki. Az izraeliek eddig mutatott teljesítménye abszolút pozitív, újra vannak egyéniségek az elmúlt években csak szenvedő tel-aviviaknál. Az első igazán nagy erőpróba azonban most vár rájuk, de ha az Olympiakosz ellen is sikerülne nyerniük, úgy mindenképp komoly tényezőként kell rájuk tekinteni a folytatást illetően is. A pireusziaknál Vaszilisz Szpanulisz továbbra sem áll rendelkezésre, bár eddig nem is látszott meg elsőszámú vezérük hiánya a görögökön.

Real Madrid (spanyol, 2-0) – AX Armani Exchange Milano (olasz, 0-2) (21.00)

Doncic-varázslat, CSZKA-verés és hibátlan szezonkezdet ide vagy oda, a Real Madrid házatáján messze nem lehetnek maximálisan elégedettek. Sérülések sújtják ugyanis a spanyolokat, hiszen Llull után Ognjen Kuzmics térde is elszállt, és valószínűleg őt sem nagyon látjuk már ebben a szezonban, illetve a bombaformában lévő Anthony Randolphra is többhetes kihagyás vár a szintén a CSZKA ellen megsérült válla miatt. Azt a rangadót egyébként igen impresszív játékkal hozta a Real, ami után főleg nehéz elképzelni, hogy a Milanót ne tudnák legyőzni odahaza. Az olaszokat persze nem lehet leírni, hiszen az első két fordulóban a CSZKA Moszkvát és a Fenerbahcét is alaposan megizzasztották, ám szerencsétlenségükre három tavalyi Final Four résztvevő ellen kezdik az idényt, ami után könnyen lehet, hogy 0-3-mal fognak állni.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-1) (21.00, TV: DIGI Sport 1, felvételről 22.55-kor)

Egy kis újraszerveződésre van szüksége a Barcelonának, hiszen néhány nap leforgása alatt két váratlan vereségbe is beleszaladtak Hangáék. A Zvezda elleni zakót követően ugyanis az Estudiantestől is kikaptak a katalánok, így odalett a tökéletes szezonkezdetük. A Zalgiris ellen tehát bőven van mit kijavítaniuk Ádáméknak, és az esélyek is egyértelműen mellettük szólnak, ám már csak a múlt hétből is kiindulva alaposan oda kell figyelniük, ha nyerni akarnak. Főleg a kezdésükre, hiszen legutóbb a Zvezda ellen is beragadtak a rajtnál, ami rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Ha a Zalgiris is elhiszi az elején, hogy lehet keresnivalója, akkor újabb kemény 40 perc várhat Hangáékra, akiknek a szezont nagy formában kezdő Paulius Jankunast kell elsősorban kikapcsolniuk a sikerhez.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus