Euroliga: Navarro és a Barca újabb csúcsdöntései

Péntek este három remek mérkőzéssel zárult le az Euroliga Top 16-os csoportköre. A Barcelona nem csak rangadót nyert a nagy bajban lévő címvédő ellen, de vezére, Juan Carlos Navarro lett a legtöbb meccset és a legtöbb percet játszó kosaras a sorozat történetében. A Panathiniakosz új vezetőedzője, a játékosként legendává avanzsáló Alvertisz idegenbeli győzelemmel mutatkozott be az Efes ellen, míg az egyre komplettebb Galatasaray a Lokomotiv Kubany otthonából hozta el a győzelmet, s ezzel életben tartotta PO-reményeit. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Anadolu Efes (török, 2-8) - Panathinaikosz (görög, 5-5) 60 - 65

Hiába volt ez az utolsó esély az Efes számára, Jonas Maciulis egy triplával egyenlített a rendes játékidő végén Alvertis mester debütálásán, majd a Pana rutinból be is húzta a derbit a ráadásban, pedig Dimitrisz Diamantidisz -3-as indexet hozott össze ezen az estén. Az extra periódusban Antonisz Focisz (14 pont, 6 lepattanó), Alevrtis egykori csapattársa vitte a prímet, s James Gist távollétében Stephan Lasme (11 pont, 12 lepattanó, 2 blokk) is extrát hozott. Az isztambuliaknál Jamon Gordon (-2-es index, 6 pont, 4 gólpassz) betlijéért nagy árat kellett fizetni, pláne, hogy Barac mégsem volt bevethető az előzetes hírekkel ellentétben.

Az Efes legjobb dobói: Planinic 15/3, Vasziliadisz 10/6, Gönlüm 9
A Panathinaikosz legjobb dobói: Focisz 14/9, Lasme 11, Maciulis 8/3

 

FC Barcelona (spanyol, 10-0) - Olympiakosz (görög, 4-6) 70 - 58

A most 7 pontnál megálló Navarro 253. Euroliga-meccsén lépett pályára és átlépte  6564 perces álomhatárt is, ezekkel pedig egyedüli csúcstartó lett a sorozat históriáját tekintve, ráadásul végig simán vezető csapata is tovább nyújtotta sikerszériáját, ami idén 10-0-ás rekordot jelent, ám a tavalyi szezonra visszatekintve már 22. Top 16-os fellépésén járt sikerrel egyhuzamban a katalán gárda, sőt, 33-adszor diadalmaskodtak Xavi Pascual tanítványai hazai környezetben a Top 16-okat tekintve.

Az ex-Olympiakosz-jétékos, Kosztasz Papanikolau 3 pontot dobott csupán volt társai ellen, de Brad Oleson (15 pont, 3 lepattanó) és Erazem Lorbek (13 pont), valamint Ante Tomic (14 pont, 11 lepattanó) húzták a hazaiak szekerét a többi vezér visszafogottságának ellenére is. A Szpanulisz és Law nélkül felálló címvédőnek nem volt igazán sansza Bryant Dunston (18 pont, 6 lepattanó) és Brent Petway (17 pont, 7 lepattanó) remek egyéni teljesítményei ellenére sem.

A Barcelona legjobb dobói: Oleson 15/12, Tomic 14, Lorbek 13/6
Az Olympiakosz legjobb dobói: Dunston 18, Petway 17/9, Lojeski 7/3

 

F-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 4-6) - Galatasaray (török, 4-6) 66 - 67

A már Markoishvilivel (19 pont, 8-ból 5 tripla) felálló török bajnok számára az érdemi életben maradás volt a tét és Carlos Arroyo (14 pont, 4 gólpassz) 17 másodperccel a lefújás előtt be is dobta azt a kettest, amivel nyerni tudott a Galata Oroszországban, ezzel pedig teljesen nyílt maradt minden, de a két gárda egy lépéssel így is le van maradva a Bayern mögött.

A Kubany több kulcsembere is csődöt mondott erre az estére, Anton Ponkrasov semmit sem csinált, Kalnietis a 14 pontja, valamint 7 gólpassza mellé eladott 5 labdát is,, Richard Hendrix pedig megragadt 6 pontnál és 4 lepattanónál, ráadásul Marcus Williams be se talált a gyűrűbe most (sem), így nem csoda, hogy a végjátékban sem volt senki, aki át tudta volna lendíteni a holtponton.

A Kubany legjobb dobói: D. Brown 19, Kalnietis 14, Simon 9/3
A Galatasaray legjobb dobói: Markoishvili 19/15, Arroyo 14/6, Hairston 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus