FIBA EC: A Holon mellett a Sassari is nagy előnyben

A szárdok is nagyarányú győzelemmel kezdték a negyeddöntőt, a Bakken-Würzburg és az Oostende-Varese párharcok viszont szoros első meccsekkel indultak. Az Alba kivételével az idegenben kezdő csapatok lehetnek elégedettebbek.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

UNET Holon (izraeli) – Alba Fehérvár 96-63

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

 

Pinar Karsiyaka (török) – Dinamo Sassari (olasz) 68-87

A Holonhoz hasonlóan a Sassari is könnyen lehet, hogy már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás sorsát, a szárdok ugyanis idegenben arattak meglepően nagyarányú, 19 pontos győzelmet a Karsiyaka ellen. A Sassari végig vezetett az összecsapáson, ám három negyeden át többnyire csak maximum 6-8 pontos különbséggel, a végeredményben szereplő 19 egységnyi differencia a legnagyobb volt a 40 perc során, így igazán elégedettek lehetnek ezzel a vendégek. Az itáliaiak és a mezőny legjobbja kimagaslóan Jack Cooley (26 pont, 11 lepattanó) volt.

 

Bakken Bears (dán) – s.Oliver Würzburg (német) 76-75

A Bakken és a Würzburg nagyon jó meccset játszottak egymással, amit végül egyetlen ponttal a dánok tudtak megnyerni, lényegében minden kezdődhet tehát majd elölről a jövő heti visszavágón, ám akkor már a németeknél lesz a hazai pálya előnye. A hazaiak kezdtek jobban, aztán a Würzburg már 11 egységgel (31-42) is vezetett, majd az utolsó másfél negyedben már nem adta ki a vezetést a kezéből a Bakken. Ennek fényében az 1 pontos különbség a germánok számára kedvezőbb, Devin Oliverék (17/9 pont, 6 lepattanó) jó helyzetből várhatják a visszavágók.

 

Filou Oostende (belga) – Pallacanesto Varese (olasz) 70-73

Az Oostende mindössze egyetlen egyszer, 65-64-nél tudott vezetni a Varese elleni találkozón, így teljesen megérdemelt olasz győzelem született. A 3 pontos különbség még a belgáknak sem túl rossz, tekintve, hogy voltak ennél sokkal nagyobb hátrányban is a 40 perc során (30-43, 52-62). Az Oostende veresége a legkevésbé Chase Fieleren (20/9 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) és T.J. Williamsen (17/3 pont, 4 lepattanó) múlt, a Varese legjobbja pedig Aleksza Avramovics (22/3 pont) volt.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus