Kilencpontos hátrányba került a Körmend az AAK-döntőben

A kőkeményen játszó horvátok ráerőltették akaratukat Ferencz Csabáékra, így a magyar alakulat hátrányból várhatja a visszavágót. 

Alpok Adria Kupa, döntő, első mérkőzés
Adria Oil Skrljevo - Egis Körmend 76-67(27-10, 9-25, 21-16, 19-16)

Körmend: Németh Á. -, Bradford 5, Price 5/3, Hammonds 13, Delas 9.
cserék: Thames 14/3, Ferencz 11/9, Csorvási 10.

A Skrljevo legjobb dobói: Barnjak 18/3, Yacoubou 15/3, Sarac 11/6, Krstanovic 11/3

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Egy sajnálatos sérüléssel kezdődött az Alpok Adria Kupa döntőjének első mérkőzése, hiszen a hazaiak egyik húzóembere és egyben csapatkapitánya, Barnjak már az első percben elterült a földön egy ártalmatlannak tűnő szituációban és le kellett mennie a pályáról. A Skrljevo ezzel együtt borzasztó agresszíven és gyorsan védekezett, folyamatosan lezárta a festéket és sorra harcolta ki a büntetőket, így jobban indította a meccset, négy perc után 10-4-re vezetett, amikor a padról beszálló Ferencz beemelt egyet távolról. Ez a fizikális, birkózós stílus szemlátomást nem igazán ízlett a Körmendnek, úgyhogy a nyolcadik percben már tíz pont felett járt a távolság (19-8), Barnjak pedig visszatért és azonnal meg is szórta magát - közben a Price-Bradford-Thames hármas képtelen volt a gyűrűbe találni, teljesen leradírozta őket a Skrljevo. Az első negyed végi 27-10 már elég ijesztőnek tűnt az MTE szempontjából, főleg hogy 30% alatt dobtak és hét labdát is eladtak Hammondsék, de a második játékrészt már sokkal jobban kezdték, elkezdték erőltetni Csorvásit, akire nem igazán volt válasza a hazai együttesnek - fel is jött a Körmend 30-25-re, újra éles lett a küzdelem. A horvátok játéka nem változott, csak itt már volt válasza a magyar alakulatnak, 26-9-re (!) nyerték a lepattanózást Delasék az első félidőben, úgyhogy a nagyszünetben már csak egy pont volt közte - a rossz kezdés után jó szájízzel mehettek pihenni a vasiak.

A fordulás után azonban ismét a horvát csapat percei következtek, jót tett nekik a pihenő, ismét felszívták magukat és újfent borzasztó kemény játékkal álltak elő, rengeteg volt az ütközés, folyamatosan ment a brusztolás, ebben pedig megint ők bizonyultak jobbnak. Bő hét perc alatt egyetlen Price-triplát tudott feltenni a táblára a Körmend, a Skrljevo egy 17-3-as rohammal lépett meg, itt ismét elég meleg lett a pite a vendégek számára. Az újabb mélyütésből aztán ismét felálltak Ferenczék, a harmadik negyed Thames nagy hármasával és 57-51-gyel zárult, majd az utolsó játékrész két villámgyors Hammonds-kettessel vette kezdetét, jött is a hazai időkérés. Az áttörés azonban nem sikerült a Körmendnek, a horvátok mindenre válaszolni tudtak, továbbra is faulthatáron védekeztek a gyűrű alatt, miközben a kinti playmakerek vérét is szívták, támadásban pedig kihasználták az adódó lehetőségeket, főleg a leindításokat tekintve. A hajrában Thames már a büntetőit is elrontotta és nagyjából három perccel a vége előtt, közte 13-nál az eldőlt, hogy nem tud nyerni az MTE, a kérdés inkább az volt, hogy mennyi lesz az a hátrány, amit le kell majd dolgoznia hazai pályán.

Ez végül kilenc pont lett, úgyhogy lesz munkája Körmenden a Zollner-legénységnek, ezen a mérkőzésen egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a horvátok stílusával és a helyi közeggel, felfogással - ezzel együtt bőven ledolgozható a hátrány a hazai visszavágón.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus