A forduló rangadóján lép parkettre Hanga Ádám

A Laboral Kutxa az Unicaja otthonában készül bravúrra, míg a Manresa Andorrába látogat. A Barca szintén idegenben játszik, a Real a Tenerifét fogadja!

Rio Natura Monbus – CAI Zaragoza
2015. október 24. – 20:00

Izgalmasnak ígérkező középmezőnybeli rangadóval indul a spanyol bajnokság alapszakaszának harmadik fordulója, amelyen az obradoiroi gárda néz farkasszemet a Zaragozával. Mindkét egylet hasonló mélységű játékoskerettel rendelkezik; szépen helytálltak magasabban rangsorolt ellenfeleikkel szemben (Laboral Kutxa; Barcelona), de már komoly erődemonstrációt is láthattunk tőlük (Sevilla, Murcia). A Rio Natura Monbusnak komoly hangsúlyt kell fektetnie a festékbeli védekezésre, ugyanis ott előnyt élvez a vendég egylet Stevan Jelovacs és Halil Kanacevic révén, bár Sek Henry hiánya érzékenyen érintheti. Periméteren azonban a hazai fél felé billen a mérleg nyelve, a Santiago Yusta-Adam Waczynski-Eimantas Bendzius triumvirátus nagy hatékonysággal értékesíti a triplákat. Szoros mérkőzés várható, amelyen árnyalatnyival esélyesebb a hazai együttes.

FIATC Joventut – Montakit Fuenlabrada
2015. október 25. – 12:30

A forduló második játéknapjának első mérkőzésén a Joventut látja vendégül a Fuenlabradát, amely nem jelenthet komolyabb veszélyt a katalán sikerre. Minden poszton mélyebb rotációval élhet Salva Maldonado, bár néhány match-upnak lehet pikantériája, pl. az irányítók (Demond Mallet-Ricardo Uriz) és a kettes posztos játékosok (Brandon Paul-Alex Urtasun) között. A Badalona a mezőny egyik legjobb tripladobó együttese, a játék e szegmensében erődemonstrációt tarthat. A vendégeknél eddig sikerrel járt a David Wear-Josip Sobin páros bemutatkozása, ám a katalán magasemberek (Nacho Llovet, Albert Miralles, Goran Suton) rutinjukkal megálljt parancsolhatnak. Érdekességképpen megemlíthető a két vezetőedző „előélete”: Salva Maldonado egykoron a Fuenlabrada játékosa volt, míg a fővárosi kispcsapat edzője, Zan Tabak a katalán kisvárosban pattogtatott. A Joventutnak nem okozhat gondot a Fuenlabrada legyőzése. 

Herbalife Gran Canaria – Baloncesto Sevilla
2015. október 25. – 13:00


A jelenlegi listavezető a sereghajtó, mélyen alulteljesítő Sevillát fogadja, amely ezúttal is hatalmas pofonba szaladhat bele, ha nem tud emelni játéka színvonalán. A kanári-szigeteki együttesnél tökéletes összhang uralkodik - az elmúlt két fordulóban kiütésszerű vereségeket mért ellenfeleire, köztük a Bilbaóra -, mi sem bizonyítja ezt jobban a szerzett illetve kapott pontok közti – 59 pontnyi - különbség. Így az sem meglepő, ha eddig Aito Garcia Reneses legénysége vezeti a leghatékonyabb offenzívát a bajnokságban, átlagban 91 pontot termelve. Míg a Sevillánál a védekezés mellett a támadásban is komoly hiányosságok tapasztalhatóak – Bostjan Nachbarék csupán 55,5 pontot átlagolnak. A vendégek életét sérülések is (Nikola Radicsevics, Ovidijus Galdikas) nehezítik, amely tovább rontja amúgy is kevés sanszukat. Kyle Kuric-ék újabb örömjátékkal szolgálhatnak rajongóiknak. 

Movistar Estudiantes – Valencia Basket Club
2015. október 25. – 13:00

„Nem úgy sikerült a kezdés, ahogy szerettük volna, de ezt el kell felejtenünk, nem szabad ezen rágódnunk.” – nyilatkozta Jaime Fernández, a hazaiak irányítója. Ám a harmadik fordulóban is egy roppant kemény ellenfél vár a fővárosiakra, ezúttal a Real Madridot is térdre kényszerítő Valencia lép parkettre otthonukban. Kétséges a vendégek ászainak, Justin Hamiltonnak és Bojan Dubljevicsnek játéka, ugyanis előbbi combhajlító izmával bajlódik, míg a montenegrói center jobb lábában érez kellemetlenséget. Pedro Martinez valószínűleg nem fogja erőltetni szereplésüket, így nagyobb szerep juthat a John Shurna-Luke Sikma kettősnek Vlagyimir Stimacék ellen. Bár lepattanózásban így közelebb férkőzhet riválisához az Estudiantes, ám periméterről és a betörések kiharcolásából ellensúlyozhatja kiválóságai hiányát a Fernando San Emeterio-Rafa Martinez páros. 

UCAM Murcia – FC Barcelona Lassa
2015. október 25. – 13:00

A Barcelona euroligabeli szenvedésének nyoma sincs a bajnokságban, amely nem jelent túl sok jót az eddig felemás arcát mutató Murciának. A klub 200. tétmeccsét közönsége előtt szeretné megnyerni, de utoljára a 2007/2008-as évadban sikerült elkapnia a katalán óriást, azóta sorozatban 13 vereséget szenvedett el magasabban jegyzett riválisától. Izgalmas match-up alakulhat ki Facundo Campazzo és Tomas Satoransky között, akik bár azonos poszton pattogtatnak, mégis 22 cm-mel magasabb a cseh. Ha periméteren még tudná is tartani a lépést a hazai fél a gránátvörös-kékekkel, a festékben óriási fölényt tudhat magáénak a Shane Lawal-Samardo Samuels-Ante Tomic triumvirátus – utóbbi ráadásul a csapat legértékesebb játékosa címmel is büszkélkedhet (28 VAL átlagban). Juan Carlos Navarróéknak nem okozhat gondot a Murcia két vállra fektetése. 

Retabet Gipuzkoa Basket – Dominion Bilbao Basket
2015. október 25. – 13:00

A baszk összecsapáson a Bilbao szeme előtt nem lebeghet más cél, csak hogy feledtesse szurkolóival az elmúlt fordulóban nyújtott gyászos performanszát. Erre minden esélye megvan a 400. elsőosztályos tétmeccsén parkettre lépő Raul Lopez fémjelezte gárdának, ugyanis a san sebastiani egylet is kiábrándító mérkőzéseket tudhat maga mögött, még bőven keresi optimális játékát. Nincs a mezőnynek olyan szegmense, ahol hasonló súlycsoportban lennének a felek, így már az is bravúros teljesítmény lenne Jaume Ponsarnau tanítványaitól, ha megtudnák szorongatni Alex Mumbrúékat. 

Unicaja – Laboral Kutxa
2015. október 25. – 18:00

A forduló rangadóját vívja egymással a két Euroligás gárda, amelyen biztos, hogy nemcsak a játékosok, hanem a vezetőedzők között is kőkemény taktikai csata zajlik majd. Mindkét együttes jó formában várhatja a találkozót; a hétközi Euroligás meccseken önbizalomnövelő diadalokat oroztak el. Kiváló match-upoknál dörzsölhetjük tenyereinket: nagy feladat hárul az irányítópárosok (Stefan Markovics-Nemanja Nedovics kontra Mike James-Darius Adams) vállaira, de hasonlóan kiemelkedő szerephez juthat Hanga Ádám, akinek Mindaugas Kuzminskas-t kellene féken tartania. A festékben is nagy adok-kapokra lehet számítani: az andalúzok blokkirályának, Fran Vázqueznek az ihletett állapotban pattogtató, mindkét bajnoki mérkőzésén dupla-duplát összeszorgoskodó Jannisz Burusziszt kellene kikapcsolnia a játékból. Látványos megoldásokban, az európai kosárlabda magasiskolájában bízhatnak azok a nézők, akik ezt az összecsapást választják. Nehéz egyértelmű esélyest megnevezni, de az eddig magabiztosan menetelő Laboral Kutxa komoly győzelmi esélyekkel utazik Malagába.

A MÉRKŐZÉS ERRE A LINKRE KATTINTVA JÓ MINŐSÉGŰ ÉLŐKÉPPEL TEKINTHETŐ MEG!

Morabanc Andorra – ICL Manresa
2015. október 25. – 19:00

A katalán kiscsapatra ezúttal sem vár könnyű meccs, ugyanis a nála jobb erőkből álló Andorra otthonában kellene bravúrt bemutatnia. Nekünk magyaroknak azonban örömteli tény, hogy Jermaine Thomas-nak egyre több szerepet szánnak, ezúttal az ex-barcás Victor Sada ellen bizonyíthat! A Manresának csak akkor lehet sansza egy szoros mérkőzés kiharcolására, ha periméteren kiemelkedő védekezéssel tud előrukkolni illetve hibák sorozatára tudja kényszeríteni – többek között - a hazaiak nyerőemberét, David Navarrót. 

Real Madrid – Iberostar Tenerife
2015. október 25. – 19:30

A kezdeti botladozások után kezd „magához térni” a Királyi Gárda, amely a második számú kanári-szigeteki együttes ellen gyűjtheti be első hazai bajnoki diadalát. A „blancók” csapatkapitánya, Felipe Reyes történelmi mérföldkőhöz érkezett: az ötödik legtöbb mérkőzést tudhatja maga mögött a spanyol bajnokság históriájában. A regneáló bajnok mellett szól az a tény is, hogy egyenlőre nem találja ritmusát a Tenerife, bár ez nem Davin White-on múlik, aki Sergio Rodriguezzel holtversenyben vezeti a legtöbb asszisztot kiosztó játékosok listáját. Elsősorban a támadójáték dominálhat, holott nagyon fontos lenne a vendégeknek, hogy megakadályozzák a spanyol mag (Sergio Rodriguez-Sergio Llull-Rudy Fernández) rohanását. A palánkok alatt is jobbik énjét mutatta az elmúlt hetekben a Real Madrid, így minden adott a siker eléréséhez. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ THOMAS, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Csupán a negyedik, az ötödik, a hatodik, a hetedik valamint a kilencedik összecsapás látható az alábbi linken!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus