ACB Liga- 31. forduló: Hangáék újabb baszk rangadója a Sportklubon!

Lassan célegyenesbe érkezünk a spanyol pontvadászat alapszakaszában is, ahol a hétközi fordulóban már számos csapat biztosíthatja rájátszásbeli pozícióját. Az egyik - többek között - Hanga Ádám gárdája, amely régióbeli ellenfelét látja vendégül. Jó hír, hogy a magyar Sportklub élőben tűzi képernyőre a baszk rangadót. A Real Madrid városi derbin alapozhatja meg első helyét, amennyiben a Valencia elbukik. A katalán óriás pedig immáron Juan Carlos Navarróval száll harcba a győzelemért. (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Bilbao Basket – FIATC Joventut
2014. május 7. – 20:15


Izgalmas összecsapással veszi kezdetét a Liga Endesa 31. fordulója, amelyen a baszk alakulat a katalán gárdát látja vendégül: az igazán nagy teher már csak a Badalona vállát nyomja, egy győzelemmel közelebb kerülhetne a rájátszáshoz. A Bilbao már csak a mérlegén kozmetikázhat: a 2010/2011-es bajnoki finalista számára hamarosan egészen biztosan véget ér ez a hányatott, rengeteg nehézséggel teletűzdelt szezon. Nem lesz egyszerű dolga a vendégeknek: Rafael Pueyo legénysége bármikor veszélyes lehet bármely ellenfél számára. Bár Raul Lopez újra sérüléssel bajlódik, ez a tény mindenképp hátráltatja a Bilbao játékszervezését. Két fordulóval ezelett a baszkok elképesztő üzemmódban szórták a triplákat Hangáék otthonában; amennyiben ezt sikerülne megismételni, kitűnő periméter csatározások várhatóak.  Irányító poszton – Lopez kiesésével - az ifjú titánok (Alberto Díaz – Guillem Vives) párharcát követhetjük nyomon, ám a festékben már nagyobb match-up várható: German Gabriel néz farkasszemet John Shurnával. Nehéz lenne egyértelmű esélyest megnevezni, a Bilbao nyomás nélkül pattogtathat hazai környezetben, míg a Joventut egy újabb vereség esetén eltávolódna céljától; kérdés, mennyire bírják Tariq Kirksay-ék a pszichikai nyomást.

Baloncesto Fuenlabrada – Real Madrid
2014. május 7. – 20:45


Abban az esetben, ha a Madrid behúzza a meccset és a Valencia elbukik, úgy biztosan élről várhatják a playoffot Sergio Rodriguezék. A kisebbik madridi csapat számára már nincs tétje a mérkőzésnek, bár abban biztosak lehetünk, hogy nem szeretne az Andy Panko-James Feldeine-Carlos Cabezas fémjelezte Fuenlabrada óriási kiütéssel távozni a parkettről. Az esélyeket tekintve egyértelműen a Királyi Gárda a városi rangadó toronymagas favoritja, a bajnokcsapat minden poszton jóval mélyebb rotációs lehetőséggel él. A hazaiak egyetlen célkitűzése a kiütés elkerülése lehet, csupán Andy Panko jelenthet némi veszélyt a palánkok alatt, bár a Reyes-Buruszisz-Mejri trió láttán nem lenne meglepetés szerényebb performansza sem. 

UCAM Murcia CB – FC Barcelona
2014. május 7. – 21:00


Nem készülhet jó szájízzel a Murcia a gránátvörös-kék had ellen: az elmúlt négy találkozója alkalmával átlagban csak 57 (!!) ponttal tudta megterhelni a katalán gyűrűket. A Murciát a sérülések sora is húzza: José Ángel Antelo mellett Augusto Lima sem tudja vállalni a játékot. A Barcelona sem utazhatott teljes kerettel: ezúttal Kosztasz Papanikolau kényszerül kihagyni a találkozót. Jó hír azonan a katalán híveknek, hogy a klub élő legendája, Juan Carlos Navarro szerda este már parkettre léphet. A jelenlegi forma és a keretek minőségi különbsége által könnyen erődemonstrációt tarthatnak a vendégek: a játék minden szegmense Marcelinho Huertásék dominanciáját ígéri.

Rio Natura Monbus – Cajasol
2014. május 8. – 20:15


Küzdelmes, szoros, akár egylabdás mérkőzés is kialakulhat a csütörtöki játéknap első felvonásából. A Cajasol jelenleg az utolsó rájátszást érő pozícióban helyezkedik el, ám Tomas Satoranskyéknak mindenképp győzniük kellene, hogy még inkább le tudják szakítani magukról az üldöző Joventut alakulatát. Ám a többre taksált Rio Natura Monbus már számos csapatnak okozott kellemetlen perceket, Aito Garcia Reneses tanítványainak legjobbjukat kell kihozniuk magukból Joan Sastre nélkül. Pikáns párharcnak tűnik négyes poszton az Alberto Corbacho-Marcus Landry páros, de Mario Delas Kristaps Porzingis-szel való csatározása a palánk alatt legalább olyan érdekesnek bizonyulhat. Mivel az obradoiroi kiscsapatot semmilyen teher nem nyomja, némiképp esélyesebbnek tekinthető.


Laboral Kutxa – Gipuzkoa Basket – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. május 8. – 20:45


A Sporklub élőben tűzi műsorára az újabb baszk rangadót, amelynek során akár már csütörtök este biztosíthatják Hanga Ádámék a rájátszásbeli helyüket: méghozzá akkor ha nyernek, a Joventut pedig veszít. Kellemes emlékei lehetnek a Laboral Kutxának a san sebastiani egylettel való összecsapásokból, ugyanis 18 derbiből 17-et bezsebelt. Ezzel együttvéve sem szabad leírni Sito Alonso legénységét, amely az elmúlt hat fordulóból ötöt megnyert, így igazán magabiztosan várhatja a találkozót. A Laboral Kutxának a vasárnapi Barca elleni meccshez képest nagy formajavulást kell mutatnia a játék minden szegmensében, ha nem szeretne otthon megégni. Izgalmas match-upokból nem lesz hiány: rögtön irányító poszton a Thomas Heurtel-Javier Salgado (Raul Neto helyett, aki sérülés miatt harcképtelen) párosnál dörzsölhetjük tenyereinket, de a Hanga Ádám-Andres Nocioni párosra is kemény feladat hárul Jason Robinson, a liga egyik legjobb ponttermelőjének védésével. A vitoriaknak érdemes lesz „labdákkal tömni” Tibor Pleisst: a német ugyanis jókora magasságbeli különbséggel rendelkezik a túloldalon lévő centerekhez képest, akiknél ráadásul egyik festékbeli legjobbjuk, Charles Ramsdell sem tud mezt ölteni magára. Pontgazdag, igazi rangadóhoz méltó színvonalas találkozóra van kilátás, amelyen a Laboral Kutxának kötelező a diadal megszerzése.

CB Valladolid – Unicaja Malaga
2014. május 8. – 20:45


A liga blokkirálya, Fran Vázquez elképesztő mérföldkőhöz érkezhet: egy „sapka” a híja 600. blokkjának, amely jó eséllyel meg is születik a ligautolsó ellen. A Valladolid 2007 óta nem tudott otthonában (!) nyerni az Unicaja ellen és ezúttal sem tekinthető sanszosnak. Minden poszton nagy dominanciával rendelkezik a Malaga; talán látványban adhat némi pluszt a találkozónak a Danilo Andjuszics-Zoran Dragic párharc valamint a vendégek házi MVP-je, Nik Caner-Medley Dimitrisz Haritopulosszal való egymásnak feszülése. Joan Plaza hada könnyedén fektetheti két vállra a hazaiakat, akik már egészen biztosan búcsúznak az első osztálytól a szezon végén. 

Bruixa D’or Manresa – Herbalife Gran Canaria
2014. május 8. – 21:00


A Manresának sincs már túl sok izgulnivalója, Hanga Ádám ex-csapata követi a Valladolidot a kiesők táborában. Amennyiben a kanári-szigeteki együttes győz, úgy matematikailag biztosítva van a helye a playoffban. Erre minden esélye megvan a Xavi Reyt és Ian O’Leary-t továbbra is jegelni kényszerülő gárdának, amely stabil és jó periméter játékával érhet révbe Katalóniában. A Brad Newley-Thomas Bellás-Eulius Báez fémjelezte Gran Canaria könnyedén, akár félgőzzel léphet át a katalán kiscsapaton.

CAI Zaragoza – Tuenti Movil Estudiantes
2014. május 8. – 21:00


Ha van csapat, amely sajnálhatja hogy számára véget ér a szezon, az egyértelműen az Estudiantes. A madridi gárda fantasztikus formában pattogtat, az elmúlt fordulókban jó néhány bravúrt bemutatott – többek között a Cajasol idegenbeli kiütését -, így nem lehet nyugodt a Zaragoza, amely egy diadallal szintén megalapozhatja helyét a legjobb nyolcban. Amennyiben Joseph Jones újból elő tudja húzni azt a játékát, amelyet az elmúlt két fordulóban úgy a hazaiak felé billenhet a mérleg nyelve. De mindenképp fel kell nőnie mellé a Damjan Rudez-Henk Norel duónak is illetve Jonathan Tabu játékszervezése is kulcsfontossággal bírhat. Micheal Rollra várhat a legkomolyabb feladat a triplagyáros Kyle Kuric őrzésével, de a zaragozai magasemberek is megizzadhatnak a Banic-Slokar páros játékból való kiiktatásával. Nem tartozna a meglepetés kategóriába, ha Txus Viderrota legénysége idegenben tréfálná meg a galíciaiakat. 

Iberostar Tenerife – Valencia
2014. május 15. – 21:45


A történelmi idényt futó Valenciát immáron nemcsak úgy lehet emlegetni, mint az egyetlen csapatot, amely megverte a Real Madridot, hanem Justin Doellman vezetésével az Európa Kupa trónját is elfoglaló egyletet! Két teljesen eltérő stílusú kosárlabdát képviselő fél keresztezi egymás útját: a defenzív játékot preferáló Tenerife néz farkasszemet a pontgazdag találkozókat vívó Valenciával. Velimir Peraszovics mester tanítványai leginkább a festékben dönthetik el az összecsapás érdemi részét, bár Luke Sikma törhet némi borsot Bojan Dobljevicsék orra alá. A csapatként egyik legegységesebben funkcionáló Valencia a párharc esélyese, mely egy újabb győzelem esetén matematikailag még versenyben lehet a rájátszás első helyéért. 

Az első kettő valamint az utolsó mérkőzés kivételével az összes összecsapás az alábbi linken elérhető!

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus