Adria Liga, 3. forduló - Beharangozó

Ma délután az Adria Liga harmadik fordulója kezdődik - ez a kör most egészen hétfő estig fog tartani. Az Igokea szolnoki vendégjátéka mellett lesz Cedevita - Partizan "rangadó", és két veretlen csapat is összecsap ma este, hiszen Hristo Nikolov Union Olimpijája a Crvena Zvezda vendége lesz. Lássuk a teljes kínálatot, és hogy mik várhatóak az egyes összecsapásokon!

Adria Liga, alapszakasz, 3. forduló

Cedevita (horvát, 0-2) - Partizan (szerb, 1-1)   szombat, 19:00

Két éve még egyértelműen a legnagyobb rangadók közé tartozott ez a párosítás, és tavaly is mindkét csapat a Final Fourba került. A Cedevita azonban elvesztett két fontos palánk alatti játékost, irányító poszton pedig talán nem a legmegfelelőbben erősítettek, így két zakóval kezdték az idényt. A Partizan az off-szezon egyik legnagyobb vesztese volt, és bár Szolnokon még kikaparták valahogy a sikert, a Krka elleni hazai találkozón kijöttek a korlátok, a szlovének nyerni tudtak Belgrádban is. A Cedevita szerintem jobb erőkből áll, otthon is játszhatnak két Szlovéniában elszenvedett vereség után, úgyhogy szerintem esélyesebbek.

Crvena Zvezda (szerb, 2-0) - Union Olimpija (szlovén, 2-0)   szombat, 21:00

A forduló (talán) legnagyobb rangadója két, eddig veretlen együttes között. A hazaiak a papírformának megfelelően, vagy tán még az előre gondoltaknál is jobban gázolnak át a mezőnyön eddig - a Levszkit 30-cal, a Cibonát idegenben 24-gyel verték -, a vendégek pedig eddig nagyon összeszedetten és magabiztosan játszanak, jól sikerültek a nyári erősítéseik, és ebbe az ex-szolnoki Hristo Nikolov is vastagon beletartozik. A szlovének két győzelme ellenére azért állományban jóval jobbnak tűnik a Zvezda, szerintem megint masszív esélyesek a szerbek amellett is, hogy várhatóan jóval nehezebb feladatuk lesz, mint az első két körben.

Krka (szlovén, 2-0) - Metalac Valjevo (szerb, 0-2)   vasárnap, 17:00

A Szolnokon látottak és Malcolm Armstead első két körben mutatott formája alapján ez egy országos egyes, szinte kizártnak tartom, hogy a Metalac négy nap alatt annyit javuljon, hogy akár csak megszorongassa a Krkát. A hazaiaknál az amerikai hátvéd mellett a magasemberektől is jobb mérkőzés várható, hiszen azt láthattuk, a Metalac magasposztokon egyelőre gyenge. Elvileg új amerikai légiósuk már játszhat majd, de egycsapásra valószínűleg nem fog megváltozni ettől játékuk, a hazaiak fognak nyerni szerintem.

Zadar (horvát, 1-1) - Levszki Szófia (bolgár, 1-1)   vasárnap, 19:00

Érdekes mérkőzésre van kilátás, a Levszki ugyanis az előző két meccsen összességében nem nyújtott rossz teljesítményt. A Zvezda ellen ugyan kikaptak 30-cal, de az, hogy másfél negyedik egálon tartották magukat, így is több, mint amit várhattunk tőlük. Az előző körben a védekezésben pocsék Mega Vizurát viszont szétdobták, 98-89-re győztek, ezzel megvan első Adria Liga sikerük is, és kifejezetten sokoldalú, sok lábon álló társaságnak tűnnek, nem nagyon lehet belőlük 1-1 emberre felkészülni. A Zadar a nyáron még gyengébb lett, és bár az Igokeát megverték az első körben, a Szkopje ellen nem sok esélyük volt - pedig ők sem egy túl acélos csapat idén. A horvátok mellett a hazai pálya szól, otthon azért jóval összeszedettebbek, a Levszki viszont szerintem valamivel jobb játékerőt képvisel.

Buducsnoszt (montenegrói, 2-0) - MZT Szkopje (macedón, 1-1)   vasárnap, 21:00

Az első találkozón a Metalac ellen meglepően sokáig szenvedett a Buducsnoszt, a második meccsüket az Igokea ellen viszont eléggé simán hozták is. A Szkopje hosszabbításban kikapott  a Mega Vizurától a nyitányon, aztán viszont verték a Zadart, eddig összességében sokkal többet hoztak ki a dologból, mint arra játékosállományuk alapján számítani lehetett. Otthon is játszik a Buducsnoszt, erősebbek is papíron, így bár játékban továbbra sem sziporkáznak, ők a favoritok.

Mega Vizura (szerb, 1-1) - Cibona (horvát, 0-2)   hétfő, 20:30

A Mega Vizuránál gyorsan lejött, hogy sok minden nem változott tavalyhoz képest, két 100 pont körüli meccsen egyszer győztek, egyszer pedig veszítettek. A Cibona két vereséggel nyitott - igaz, a Union Olimpija és a Zvezda is kemény ellenfél. A vendégeknek nagyon kell a siker a két bukó után, ha nem akarnak nagyon gyorsan mély gödörbe kerülni. A fiatal szerbektől sok újdonság nem várható, nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e túldobni a horvátokat. Nagyjából hasonlóan látom az esélyeket, szerintem a Cibona eddig messze maga alatt teljesít - még akkor is, ha egy Dario Saricot vesztettek a nyáron -, úgyhogy szerintem most behúzzák a sikert.

Élőképes streameket ezen a linken találtok az egyes meccsekhez!

A Szolnoki Olaj KK - Igokea mérkőzés felvezetőjét ezen a linken megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus