BSL, 6. forduló: Újabb pofont kapott a Fener és az Efes

A két sztárcsapat közül a Fenerbahcét az egyik újonc, az Efest pedig a Szolnok Eurocup-ellenfele, a Besiktas intézte el.

A két sztárcsapat közül a Fenerbahcét az egyik újonc, az Efest pedig a Szolnok Eurocup-ellenfele, a Besiktas intézte el. Nincs már nyeretlen csapat a bajnokságban, Tony Crocker pedig ezúttal 27 pontot termelt, eddig kimagaslóan ő a bajnokság legjobb dobója.

 

Demir Insaat Büyükcekmece (3-2) – Fenerbahce Ülker (3-3) 85-76

Hatalmas meglepetést okozott az újonc Büyükcekmece a Fenerbahce legyőzésével, az Euroligában menetelő isztambuli sztárcsapatnak ugyanakkor nagyon nem megy eddig a bajnokságban. Az újonc tulajdonképpen nagyobb izgalmak nélkül tudta hozni ezt a bravúrt, hiszen csak pár ponttal ugyan, de végig vezettek a mérkőzésen. Ennek a győzelemnek az értékét ez csak tovább növeli, hiszen elbírták a 40 percen át rájuk nehezedő nyomást. A Fenerben egyedül Jan Vesely (19 pont, 12 lepattanó) hozott extrát, ez azonban kevés volt számukra, míg a hazaiaknál Erving Walker (20/12 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó) és Kahiem Seawright (17 pont, 5 lepattanó) is megbízható volt a kritikus szituációkban.
 

Besiktas Sompo Japan (4-2) – Anadolu Efes (3-2) 79-73

Gödörben van az Efes, hiszen az Euroligában már zsinórban három vereségnél tartó kék-fehérek most a bajnokságban is kikaptak. A Besiktas ellen persze mindenkinek bármikor bent van egy esetleges vereség, főleg, ha olyan teljesítmények érkeznek onnan, mint amilyet most Maciej Lampe (15 pont, 16 lepattanó) és Erik Murphy (18/9 pont, 6 lepattanó) is produkált. Elsősorban nekik köszönhetően ugyanis a Besiktas végig vezetett a mérkőzésen, a végjáték előtt még 77-63-as előnyben voltak, nem kellett izgulniuk tehát a győzelem miatt.
 

Pinar Karsiyaka (5-1) – Royal Hali Gaziantep (2-4) 67-65

Megszenvedett a címvédő a Gaziantep ellen, ám végül nagy nehezen azért behúzta a győzelmet a Karsiyaka. A vendégek még 58-50-es előnyben voltak a negyedik negyed elején, ám ekkor Joe Ragland (12 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) összekapta magát és egy 15-2-es rohammal megfordította a meccset csapata. A Gaziantep legjobbja kimagaslóan Andrew Rautins (22/21 pont, 4 labdaszerzés) volt, nagyrészt az ő tripláinak köszönhetően tudott igencsak kellemetlen ellenfél lenni a vendégcsapat.
 

Torku Konyaspor (3-2) – Darüssafaka Dogus (4-2) 76-91

A vártnál sokkal simábban nyert a Darüssafaka az eddig jól szereplő Konyaspor otthonában. Az isztambuliak villámrajtot vettek a meccs elején, hiszen 21-5-tel nyitották a találkozót. Ebből aztán a későbbiekben már nem is nagyon engedtek a vendégek, akik gond nélkül őrizték előnyüket a lefújásig. Bőven rotálhattak ezen az összecsapáson az amúgy is igen bő kerettel rendelkező vendégek, többen is jól játszottak közülük, kiemelni talán Scott Wilbekint (15/6 pont, 5 gólpassz) lehet abból a szempontból, hogy úgy tűnik, nagyon jó vásárt csinált nemrég a fiatal amerikaival a Darüssafaka.
 

Galatasaray Odeabank (4-2) – Rönesans TED Ankara Kolejliler (1-5) 75-65

A harmadik negyed második felében bekövetkezett kisebb rövidzárlattól eltekintve a Galatasaray magabiztosan érvényesítette a papírformát az Ankara ellen. A fővárosiak közül egyedül Kalin Lucas (21 pont) játszott jól, ez pedig kevés a Galata otthonában. A hazaiak legjobbja ezúttal Caleb Green (20/12 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) volt, akiknek éppen ez a legnagyobb erősségük, hogy sosem elég ellenük csak 1-2 játékosra készülni, bárki a csapat élére tud állni.
 

Banvit BK (3-2) – Muratbey Usak Sportif (4-1) 67-73

Meglepetésre nyerni tudott a kiváló szezonrajtot produkáló Usak a Banvit otthonában. Pedig az első félidőben úgy tűnt, hogy a balikesiriek igazolni fogják a papírformát, a harmadik negyedben azonban egy 15-2-es rohammal 43-33-ról 45-48-ra fordított az Usak. Ettől a ponttól kezdve aztán már egyszer sem tudott vezetni a Banvit, akiknél egyedül Gasper Vidmar (18 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) volt dicsérhető. Az Usakban viszont egymást múlták felül a játékosok, öten is kétszámjegyű pontot szereztek, akik közül Paul Harris (16/3 pont, 14 lepattanó) hozott egy nagy dupla-duplát is.
 

Türk Telekom (1-4) – Trabzonspor Medical Park (1-5) 80-90

Megszerezte első győzelmét a többre hivatott Trabzonspor, mikor a hatodik fordulóban le tudták győzni a Türk Telekom együttesét, tették mindezt ráadásul Tarence Kinsey nélkül. Pedig nagyon nem így indult a meccs, hiszen a vendéglátók 21-8-ra húztak el rögtön a meccs elején. Három negyeden keresztül jól is sáfárkodtak ezzel az előnyükkel az ankaraiak, ám a hajrá már egyértelműen a Trabzonsporé volt. A vendégek kezdőjéből négyen is egészen kiválóak voltak, hiszen Dwight Hardy (22/6 pont, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés), Andrija Sztipanovics (20 pont, 11 lepattanó), Darius Johnson-Odom (19/9 pont) és Novica Velicskovics (17/9 pont, 4 lepattanó) is kitett magáért, bőven volt tehát aki pótolja Kinseyt.
 

Yesilgiresun Belediye (2-3) – Istanbul BBSK (1-4) 87-95

Hiába játszott ismét szenzációs meccset Tony Crocker (27/9 pont, 5 labdaszerzés, 4 lepattanó), az ex-fehérvári légiós remek játéka csak három negyeden keresztül párosult eredményességgel is. A záró játékrészre ugyanis elfogyott az újonc, a parádésan játszó Marcus Denmon (30/15 pont, 6 lepattanó) vezetésével kétszer annyi pontot szerzett ebben a szakaszban az Istanbul, mint a Yesilgiresun (14-28), így a vendégek is megszerezték első győzelmüket, nincs már tehát nyeretlen csapat a ligában. Érdekesség, hogy Crocker 22,4 ponttal vezeti a pontszerzők rangsorát, kereken 4 átlagponttal megelőzve a második Denmont.
 

A bajnokság állása:

 

A következő forduló programja:
Fenerbahce Ülker – Pinar Karsiyaka
Anadolu Efes – Türk Telekom
Darüssafaka Dogus – Galatasaray Odeabank
Rönesans TED Ankara Kolejliler – Banvit BK    
Royal Hali Gaziantep – Besiktas Sompo Japan
Trabzonspor Medical Park – Istanbul BBSK
Muratbey Usak Sportif – Demir Insaat Büyükcekmece
Torku Konyaspor – Yesilgiresun Belediye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus