BSL, döntő: Fener-varázslat a negyedik meccsen

A Fenerbahce hatalmasat játszva verte a nagy rivális Efest, így már 3-1-re vezet és karnyújtásnyira került a hőn áhított bajnoki címhez.

Döntő, 4. mérkőzés

Fenerbahce Ülker (2.) – Anadolu Efes (1.) 101-79

Kulcsfontosságú meccs várt a Fenerbahcéra és az Efesre egyaránt, hiszen a pályaelőnyt az első meccsen megszerző Fener a 3-1-es vezetésért, a nagy rivális pedig az egyenlítésért lépett pályára, a bajnoki cím sorsát akár döntő módon is befolyásolhatta tehát ez a találkozó. A meccset az Efes kezdte jobban, érezhető volt, hogy az ő vállukat nyomja a nagyobb tét, aminek igyekeztek is megfelelni. 9-3-mal nyitottak a vendégek, és az első negyedben sokáig vezettek is, elsősorban a végig kiemelkedő Dogus Balbay (15 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Dario Saric (19/6 pont, 7 lepattanó) jóvoltából. A Fener azonban már ekkor villantott valamit a nagyszerű játékából, 15-2-vel fejezték be a játékrészt, így 11-16-ról 26-18-ra fordítottak. Az Efes játékosai ezekben a percekben aztán nem az általuk is oly sokszor bemutatott minőségi kosárlabdával, hanem sokkal inkább keménykedéssel, verekedős stílussal igyekeztek megakadályozni ellenfelüket. Ez azonban nem hozott nagy sikert, az első félidő vége ráadásul ismét a Fenernek sikerült jobban, így a nagyszünethez közeledve már 15 ponttal, 50-35-re ment a házigazda.

A java azonban csak fordulás után következett, legalábbis a Fener-hívők szempontjából, az Efes-szimpatizánsok ugyanis aligha élvezték a kék-sárgák előadását. A hazai játékosok nagybetűs csapatjátékkal rukkoltak elő, a labdajáratások és befejezések az európai kosárlabdázás legmagasabb szintjét képviselték. A teljesség igénye nélkül Bobby Dixon (21/15 pont, 4 gólpassz), Luigi Datome (21/9 pont, 6 lepattanó) és Nikola Kalinics (16/6 pont, 3 labdaszerzés) is extrát nyújtottak, Ekpe Udoh (14 pont, 6 lepattanó) és Bogdan Bogdanovics (13/9 pont, 7 gólpassz) pedig szintén hozták a tőlük megszokottakat. A csapatszinten 23 gólpasszt kiosztó, illetve kiválóan triplázó (23/14, 61%) Fener így 26-16-ra nyerte meg a harmadik negyedet, aminek a végén már 76-53-ra vezettek a házigazdák, eldőlt tehát a mérkőzés, a hátralévő idő formaság volt csupán. A mérkőzés után aztán a hazai szurkolók még hosszú perceken át éltették kedvenceiket, ők is érezték, hogy ez egy hatalmas lépés lehet számukra az újabb bajnoki cím felé.

A Fenerbahce legjobb dobói: Dixon 21/15, Datome 21/9, Kalinics 16/6, Udoh 14, Bogdanovics 13/9
Az Efes legjobb dobói: Saric 19/6, Balbay 15, Dunston 13, Heurtel 12/6

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus