Hangáék baszk rangadón javítanának

Ma a Bilbao otthonában lép parkettre a Laboral Kutxa, míg a forduló rangadóját az Unicaja és a Barcelona vívja! 

Movistar Estudiantes – Morabanc Andorra
2015. december 13. – 13:00

Az Andorra személyében nehéz ellenfél vár a fővárosiakra; csak legjobbjukat nyújtva lehet esélyük otthon tartaniuk a győzelmet. A hazaiaknak elsősorban védekezésüket kellene optimalizálniuk: a második legtöbb pontot kapó együttes a pontvadászatban. Az Andorra ellen különösen periméter védekezésére kell nagy hangsúlyt fektetnie, ugyanis riválisa a top tripladobók közé tartozik. A meccs leglátványosabb párharcát a Darío Brizuela-David Navarro hátvédpáros adhatja, de Juancho Hernangómez és Vojdan Stojanovski között is nagy adok-kapok alakulhat ki. A meccs érdemi kérdését a festékben döntheti el az Andorra: nagy kérdés lesz mire mennek a fővárosi magasemberek a Giorgi Shermadini-Daniel Clark-Luka Bogdanovics triumvirátussal. 

Dominion Bilbao – Laboral Kutxa
2015. december 13. – 13:00

Baszk rangadón feledtethetik múlt heti nem várt vereségüket Hanga Ádámék, akik a kellemetlen stílusú, ám hullamzóan teljesítő Bilbao otthonában lépnek parkettre. Nagyobbnál nagyobb match-upoknál dörzsölhetjük tenyereinket: nagyon sok múlik a hazai Raul Lopez-Hannah Clevin irányítóduó játékszervezése mellett védekezésén is, hiszen ha nem tudja lassítani a Darius Adams-Mike James fémjelezte Laboral Kutxa rohanását, úgy hamar komoly bajba kerülhet a Bilbao. A vendégeknél kétséges Fabien Causeur pályára lépése, aki periméteren jelenthet érzékeny veszteséget gárdája számára. Hanga Ádámra ezúttal is kiemelkedő szerep várhat: Alex Mumbrú fékentartása mellett az offenzívában is csapata segítségére lehet akrobatikus megmozdulásaival. E találkozón is a festékbeli játék lehet a döntő faktor: mind a lepattanócsatában, mind megbízhatóságban a Laboral Kutxa felé billen a mérleg nyelve. Az új bilbaói debütálóval, Mirza Begic-csel ugyan acélosabb lehet Sito Alonso legénysége, ám a Jannisz Buruszisz-Kim Tillie-Darko Planinic trió ellen ez is kevés lehet. 

Baloncesto Sevilla – FIATC Joventut
2015. december 13. – 13:00

„Csak kellő önbizalommal van esélyünk nyerni egy olyan rivális otthonában, amely jóval erősebb, mint azt a tabellán elhelyezett pozíciója muatja.” – nyilatkozta Salva Maldonado, a Badalona vezetőedzője. A Joventut elsősorban periméteren tarthat erődemonstrációt – a Demond Mallet-Brandon Paul- Sergi Vidal trió révén -, bár amennyiben jobbik formáját mutatja a Bostjan Nachbar-Bernie Rodriguez kettős, úgy a Sevillának is lehet keresnivalója a mezőny e területén. A hazaiak azonban a lepattanózásban nagy hiányoságokkal küzdenek: a védő pattanók megszerzésében az utolsó helyen kullognak (20,1 átlagban), míg a katalánok a legtöbb támadó lepattanót szerzik a bajnokságban (11,2) – így a körtében sem várható kiegyenlített csata. A Joventut mélyebb kerete miatt is jó eséllyel lép parkettre idegenben a diadalért. 

Iberostar Tenerife – CAI Zaragoza
2015. december 13. – 13:30

A Laboral Kutxa otthonában aratott győzelme miatt kellő önbizalommal várhatja a Zaragoza elleni derbit a kanári-szigeteki együttes, amely egyértelműen átlépte árnyékát és potenciáljának megfelelően pattogtat. Ebben elengedhetetlen érdemei vannak a montenegrói Blagota Sekulic-nak, aki az elmúlt három mérkőzésen parádés teljesítménnyel rukkolt elő: 19,3 pontot, 7,7 lepattanót, 2,3 gólpasszt és 1,3 labdaszerzést, 30-as VAL-t átlagolt. A center semlegesítése tehát kulcskérdés a zaragozaiak számára; Henk Norelék csak masszív védekezéssel zavarhatják meg a tenerifei magasembereket. Periméteren is hátrányban tudhatják magukat Joan Sastréék, akik még mindig keresik optimális játékukat, így kevés esély mutatkozik vendég sikerre. 

Retabet Gipuzkoa Basket – UCAM Murcia
2015. december 13. – 18:00

Egyenlőre semmilyen javulást nem mutat játékában a san sebastiani egylet, így tovább folytatódhat vesszőfutása. Messze a legtöbb pontot kapó együttes a bajnokságban, amely képtelen a masszív védekezésre: a Facundo Campazzo irányította Murcia pedig minden bizonnyal ki is fogja ezt használni. Egyenlőre hiányoznak a baszkoktól olyan karakteres játékosok, akik vállukra tudnák venni a csapatot – míg túloldalon remek összhang uralkodik; a festékben igazi erődemonstrációt tarthat az Augusto Lima-José Angel Antelo-Serhiy Lishchuk triumvirátus. A baszkoknak további érvágás, hogy nincs olyan szegmense a mezőnynek, ahol kiemelkedően tudnának pattogtatni: mind periméterbeli, mind festékbeli hatékonyságban az utolsók között szerepelnek a ligában. Amennyiben a Murcia ezúttal is elő tudja húzni kontrollált játékát, úgy nem okozhat gondot a hazai fél két vállra fektetése. 

Unicaja – FC Barcelona Lassa
2015. december 13. – 18:00

A forduló rangadójaként lett beharangozva a két euroligás gárda egymásnak feszülése, amelyen az Unicaja revansot készül venni a katalán óriáson a Szuperkupa döntőjében elszenvedett vereségért. A látványra minden bizonnyal nem lesz okunk panaszkodni, ahogy a nagyobbnál-nagyobb párharcok kialakulására sem: irányító poszton meghatározó szerepkört tölthet be a Nemanja Nedovics-Stefan Markovics szerb kettős, ha képes lesz lelassítani a a Tomás Satoransky-Carlos Arroyo fémjelezte katalán expresszt. Mindkét gárda nívós hátvédsorral rendelkezik: hazai oldalról a Jamar Smith-Edwin Jackson páros, míg a vendégeknél a Juan Carlos Navarro-Alex Abrines-Pau Ribas triumvirátus gondoskodhat a triplafesztiválról. A gránátvörös-kékek leginkább a festékben izzadhatnak meg: muszáj, hogy Ante Tomic mellé felnőjjön a Shane Lawal-Samardo Samuels páros, hiszen a mezőny e szegmensében fizikális fölényben vannak Richard Hendrixék. Izgalmas, szoros össszecsapás helyezhető kilátásba, amelyen nehéz egyértelmű esélyest megnevezni.

Real Madrid – Herbalife Gran Canaria
2015. december 13. - 19:30


A kör utolsó mérkőzése is bőven ígér impozáns megoldásokat, de a Királyi Gárda nem veheti félvállról a kanári-szigeteki együttest. Már csak azért sem, mert a Kevin Pangos-Albert Oliver hátvédpáros a játékszervezés mellett a bajnokság egyik leghatékonyabb ponttermelője is, amely nagyobb kihívásra sarkallja a Sergio Rodriguez-Sergio Llull spanyol kettőst. A regnáló bajnokcsapat azonban több sebből vérzik: Rudy Fernández egészen biztosan nem ölthet magára mezt, míg Andrés Nocioni és Trey Thompkins játéka kérdéses. Amennyiben Aito Garcia Reneses tanítványai hozni tudják konstans performanszukat a 6,75-ös vonal mögül, úgy kiélezett csata várható. A Real Madrid - hogy erősítsen valamelyest festékbeli játékán - szerződtette a szenegáli erőcsatárt, Maurice Ndour-t, aki a Felipe Reyes-Gustavo Ayón-Willy Hernangómez trió mellett főként a védekezésben lehet nagy hasznára csapatának. A pontvadászat egyik legjobban lepattanózó gárdája (Alen Omic, Sitapha Savané, Pablo Aguilar révén) ellen rögtön bizonyíthat is. A vendégek kiszámíthatatlansága miatt sem reménykedhet könnyű mérkőzésben Pablo Laso legénysége, de hazai pályán mindenképp favorit a Királyi Gárda. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Minden mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus