Szlovéniában folytathatja jó sorozatát a Szolnok

Ma délután a Szolnoki Olaj KK együttese a szlovén Union Olimpija vendége lesz Ljubljanában. Győzelem esetén beérné mostani ellenfelét a magyar együttes, és már a legjobb 8-at ostromolná, de hogy mi várható a találkozón, azt nézzük át kicsit részletesebben!

Adria Liga, alapszakasz, 20. forduló
Union Olimpija (szlovén, 7-12, 9.) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-13, 12.)
2014.02.15., szombat, 17:00 (TV - SportM, 17:00)

A szlovének pocsékul, 6 vereséggel nyitották az idei Adria Ligát - elsőszámú irányítójuk sérült volt. Első győzelmüket éppen a Tiszaligetben aratták, és azóta is egészen jól teljesítenek, hiszen 50%-os mérleget tudnak felmutatni Szolnokon aratott győzelmük óta. A EuroCupban az első körből továbbmentek, a produkció szintjét azonban nem tudták megismételni a második csoportkörben - jelenleg 1-4-gyel állnak, utolsók csoportjukban, és már nem juthatnak be a legjobb 16 közé.

Az Olajnál lassan egy hónapja tart a jó forma. A Krka elleni győzelem szinte megállíthatatlan a csapat, csak a Zvezda nyert a szolnokiak ellen - ez azt jelelenti, hogy utolsó 8 meccsükből 7-et nyertek -, és a kicsit nyögvenyelős, de aranyéremmel zárult kupahétvége után újra meggyőző játékot mutattak be a Reggio Emilia ellen a hétközben. A EuroChallenge-ben a továbbjutás küszöbén állnak, az Adria Ligában pedig egy jó hajrá egy Top8-as helyet érhet.

Nincs túlságosan kiemelkedő játékosa a szlovéneknek. Akire figyelni kell, az a litván dobóhátvéd, Deividas Gailius, a finn hátvéd, Sasu Salin, és a két magasember, Alex Stephenson és Alen Omic, akik messze a legjobb pontszerzők a szlovén főváros csapatában, és a pattanózásból is ők veszik ki leginkább a részüket. Az irányító Cedric Jackson, illetve a gyakorlatilag bármire használható Nebojsa Joksimovic azok, akik leginkább szerepet játszhatnak egy Union Olimpija-sikerben.

Ami csapatszinten meglátszik, hogy hatalmas hullámzásokra képesek, és az Olajjal ellentétben egyáltalán nem egyenesen felfelé ívelő a formájuk, mert gyakorlatilag hetente váltogatják a 60 és a 85 dobott pontos meccseiket.

A legkevesebb pontot dobják az egész ligában összességében, de ez nagyban köszönhető az évkezdetüknek. Főleg a duplák tekintetében gyengék, a triplákat átlagosan dobják, de csapatszinte 60% alatt maradnak büntetőzésben is, ami rémes mutató és nem fogható senkinek a hiányára, egyértelműen utazhat arra a Szolnok, hogy egy-egy kapott kosár helyett inkább a büntetővonalra küldje ellenfelét.

Az Olajhoz hasonlóan jól pattanóznak, főleg a támadópattanókban jók, de ez a sok kihagyott dobásuk miatt nem is meglepő. A büntetőkre figyelnie kell majd a magyar alakulatnak is, mert amiben még kiemelkedők, az a beütött faultok száma.

Nem egy gyenge csapat az ellenfél, ráadásul kiszámíthatlanságuk miatt kifejezetten nehéz megjósolni, mi is várható a találkozón. Mivel azonban vannak jól kivehető gyengeségei a Union Olimpijának, az utóbbi hetekben pedig ezekre a gyengeségekre egészen kiválóan utazott a Szolnok - mindig megtalálták azokat a pontokat, ahol a leggyengébb volt a soros ellenfél és a pályán sikerült is végrehajtani az előre megbeszélt taktikát -, ezért minden adott ahhoz, hogy továbbnyújtsa jó sorozatát Dragan Alekszics együttese, és a mai napon is győztesen hagyja el a parkettát.

A találkozót 17:00-s műsorkezdettel a SportM csatorna élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus