TBL, negyeddöntők: A Fener és az Efes is túlórázik

Nem kis meglepetésre egyedül a Paks korábbi EC ellenfele tudta két meccsből hozni a maga párharcát, kikaptak a sztárcsapatok.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Galatasaray Liv Hospital (8.) – Fenerbahce Ülker (1.) 70-69 h.u.

Nagy bravúrt mutatott be a Galatasaray az elsőszámú esélyes Fenerbahce legyőzésével, ezáltal kiharcolva a mindent eldöntő harmadik meccset. A szebb napokat is megélt Galata és a címvédő ütközete így most nem csak a nevében volt rangadó, hiszen hosszabbításban dőlt el végül a mérkőzés. A meccs hőse a csúnyán felreped szemöldökkel is hatalmas szívvel játszó Sinan Güler (20/12 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) volt, aki néhány másodperccel a vége előtt dobta a győztes duplát. A Galata másik kulcsembere az ismét nagyot melózó Patric Young (15 pont, 7 lepattanó, 3 blokk) volt, aki blokkjával mentette hosszabbításra a meccset csapatának. Justin Carter (17/9 pont, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) szintén kiemelkedőt nyújtott, így pedig sikerülhetett a bravúr a hazaiaknak. A Fenernek ezúttal Nemanja Bjelica (12/3 pont, 12 lepattanó) és Bogdan Bogdanovics (13/6 pont, 10 lepattanó) dupla-duplája is kevés volt.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Türk Telekom (7.) – Anadolu Efes (2.) 88-83

A Fenerhez hasonlóan az Efes sem tudta érvényesíteni a papírformát, így a Türk Telekom is kiegyenlítette a pároscsatát, köszönhetően elsősorban Chris Johnson (22 pont, 5 lepattanó, 10/8 mezőnyből) és Ben McCauley (15/6 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) kiváló performanszának. Nagyszerű volt a mérkőzés, az első negyedben 28-17-re húzott el a Türk Telekom, amivel megalapozták a folytatást. Az Efes küzdött-hajtott, és a harmadik negyed hajrájában a vezetést is át tudták venni a kék-fehérek. Nyerniük azonban nem sikerült, még úgy sem, hogy Nenad Krsztics (22 pont, 9 lepattanó), Dario Saric (18/6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Matt Janning (14/9 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) is kiválóan teljesített. 82-81 után ugyanis számos lehetőséget elpuskázott az Efes, így a fővárosiak jó büntetőzéssel biztosították szép sikerüket.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Trabzonspor Medical Park (6.) – Darüssafaka Dogus (3.) 78-71

Miután az első meccsen elvette a Darüssafakától a pályaelőnyt a Trabzonspor, hazai pályán sikerült feltenniük a pontot az i-re és első csapatként bejutottak az elődöntőbe. Nem kis bravúr ez a Trabzonsportól, hiszen a rájátszást is hősies meneteléssel elérő gárdát aligha várta bárki is a legjobb négybe. A szezon végére nagyon összeálló hazaiak azonban most is visszaverték a Darüssafaka minden rohamát, így az újonccsapat eddigi parádés szezonja dicstelen véget ért. A meccs nagy részében a Trabzonspor vezetett, de csak 65-65 után dőlt el végképp minden, mikor egy 11-1-es futással a meccs során először tízpontos előnybe került a házigazda. A héten a szerződését meghosszabbító Novica Velicskovics (21/12 pont, 13 lepattanó), illetve Sean Marshall (21/9 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) és Dwight Hardy (16/3 pont, 5 gólpassz) a szokásosnak nevezhető jó játékát hozta, ők alapozták meg csapatuk továbbjutását. A túloldalon ezzel szemben csak a legnagyobb ász, Jordan Farmar (22/12 pont, 4 lepattanó) hozott extrát, ez pedig kevés volt a remeklő trabzoniak ellen.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Trabzonspor javára.

 

Banvit BK (5.) – Pinar Karsiyaka (4.) 70-66

A Fener és az Efes meglepő „túlórázása” mellett a Banvit és a Karsiyaka csatájában várható volt, hogy lesz harmadik mérkőzés, hiszen előzetesen ez tűnt a legkiegyenlítettebb párharcnak. Ez így is történt, miután az első meccsen elszenvedett vereség után ezúttal a második félidőt végig irányítani tudta a Banvit, így komolyabb izgalmak nélkül, biztosan nyert a tavalyi alapszakasz győztese. A második félidőt egál állásról, 13-2-vel kezdték a hazaiak, ezzel olyan előnyt szerezve, amit a meccs végéig meg tudtak tartani. A kezdőből Chuck Davis (11/3 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz), Sammy Mejia (16/3 pont, 9 lepattanó), Vladimir Veremejenko (15/3 pont, 8 lepattanó) és Keith Simmons (15 pont, 6 lepattanó) is igazán megbízható volt, a Karsiyakának viszont nagyon hiányzott a Bobby Dixon – Juan Palacios duó eredményes, jó játéka.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus