VTB Liga, 3. hét: Shved visszatért, nyert is a Himki

A mindössze 16 perc alatt 21 pontot szerző klasszis vezérletével legyőzte a Himki a Lokót a forduló rangadóján. A két, tavaly még Euroligában szereplő csapat meccse mellett az Avtodor-Zenit derbiben sem kellett csalódni, de a többi találkozón is csak néhány pont döntött.

Asztana (kazah, 2-2) – VEF Riga (lett, 1-1) 66-64

A nagyszerű védekezés – elsősorban a meccs végén – meghozta a győzelmet az Asztana számára a Riga ellen. A Rod Odom (22/9 pont, 10 lepattanó) vezette kazahok 49-58-as állásnál sem pánikoltak, egy 17-3-as szakasszal megfordították, a meccset, ami során mindössze egyetlen triplát kaptak. A nagyon szoros végeredményt egy félpályás kosárral állították be a lettek, valódi esélyük már nem volt a győzelemre az utolsó percben.

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 2-2) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 0-3) 99-93

A Loko elleni nagy idegenbeli győzelem után a még mindig nyeretlen Nyizsnyij Novgorodot is le tudta győzni a Jenyiszej. A krasznojarszkiak szinte végig vezettek a mérkőzésen, és akkor is tudtak újítani, mikor 79 pontnál kiegyenlítettek a vendégek. Suleiman Braimoh (16/6 pont, 4 lepattanó) dobott be néhány fontos kosarat ekkor, így nem történt fordulat a mérkőzésen. Braimoh mellett Tony Taylor (18 pont, 5 gólpassz) volt a Jenyiszej legjobbja, a Nyizsnyijnél pedig DeAndre Kane (21 pont, 8 lepattanó) volt a legkiemelkedőbb.

Himki Moszkva (orosz, 1-1) – Lokomotiv Kubany (orosz, 0-2) 73-65

A kéthónapos sérüléséből remekül visszatérő Alexej Shved (21/12 pont, 4 lepattanó) és Nobel Boungou-Colo (21/12 pont, 4 labdaszerzés) főszereplésével le tudta győzni a Himki Moszkva a Lokomotivot. A két, nyáron meggyengült gárda egyaránt meglepő vereséggel kezdte a szezont, az egymás elleni meccsen a javítás pedig így a moszkvaiaknak sikerült. A találkozó a negyedik negyed elején dőlt el, mikor az egyébként is 57-52-es előnyben lévő Himki Shved és Boungou-Colo tripláival csinált egy 10-0-s futást, ahonnan már nem volt visszaút a Loko számára.

Cmoki-Minszk (fehérorosz, 2-1) – Kalev/Cramo (észt, 1-2) 88-81 h.u.

A korábban az Oldenburggal Körmenden és Szolnokon is pályára lépő Dru Joyce (27/15 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) fantasztikus teljesítményével hosszabbítás után legyőzte a Minszk a Kalevet. Teljesen megérdemelt a beloruszok sikere, hiszen szinte végig vezettek 8-10 pont körüli különbséggel, egy kései roham és Demonte Harper (20/9 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) triplája után mégis hosszabbításra mentette a meccset a Kalev. Itt aztán ismét a Minszk percei következtek, ami során a szintén nagy meccset játszó Djordje Gagics (13 pont, 15 lepattanó, 3 labdaszerzés) is fellépett Joyce mellé.

Avtodor Szaratov (orosz, 1-3) – Zenit Szentpétervár (orosz, 3-0) 90-96

Nick Minnerath (28/6 pont, 11 lepattanó) és Szergej Karaszev (34/15 pont, 5 lepattanó) különcsatájából – ahogy a meccsből is – végül utóbbi jött ki jobban, a Zenit értékes győzelmet aratott Szaratovban. Remek meccset játszott egymással a két csapat, aminek kulcsa az volt, hogy az első negyedben 29 pontot szóró Avtodort a folytatásban már le tudta lassítani a Zenit, Karaszev pedig rendre átlendítette csapatát a nehezebb periódusokon. A két említett kulcsjátékos mellett az ex-kaposvári Branden Fraizer (16/6 pont, 7 gólpassz, 4lepattanó) illetve Sztefan Markovics (21/9 pont, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) is remekül irányította csapatát.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Nyizsnyij Novgorod – Lokomotiv Kubany 
Parma – Jenyiszej Krasznojarszk 
Avtodor Szaratov – CSZKA Moszkva
UNICS Kazany – Cmoki-Minszk 
Zenit Szentpétervár – VEF Riga
Kalev/Cramo – Asztana

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus