Zaragozában lépnek parkettre Hangáék

A Laboral Kutxa a sok sebből vérző Zaragoza otthonába látogat, míg Jermaine Thomasék a Tenerife ellen készülnek meglepetésre!

Rio Natura Monbus – FIATC Joventut
2015. november 28. – 20:00

Izgalmasnak tűnő középmezőnybeli rangadóval indul a spanyol alapszakasz 8. fordulója, amelyen az obradoiroi kiscsapat a katalán együttest látja vendégül. A Rio Natura Monbus eddig minden hazai mérkőzését megnyerte és most is megvan az esély arra, hogy folytassa e tendenciát. Bár nem lesz egyszerű dolguk Adam Waczynskiéknek - aki a héten több edzést is kénytelen volt kihagyni, de biztosította szurkolóit játékáról -: mind periméteren, mind a festékben méltó ellenfélre akadnak a Badalona személyében. A katalánok élére visszatérő Demond Mallet nagy erősítést jelent a vendégeknek, az ő játékból való kikapcsolása elengedhetetlen a Rio Natura Monbusnak. Bár a vendég csapat is a top tripladobó egyletek közé tartozik, riválisa jelenleg a legjobbnak minősül e kategóriában. Ha kellő figyelmet tud szentelni a Sergi Vidal fémjelezte Joventut periméter védekezésére és ki tudja használni festékben rejlő potenciálját, akkor elorozhatja a győzelmet Moncho Fernández legénységétől. 

UCAM Murcia – Morabanc Andorra
2015. november 29. – 12:30

Felemás szájízzel lépnek parkettre a felek: míg a Murcia az előző fordulóban vereséget szenvedett a Manresa ellen, addig az Andorra önbizalomnövelő diadalt ért el az Unicaja ellen, amely kellő lendületet adhat számára. Amennyiben a vendégek féken tudnák tartani a liga legértékesebb irányítóját, az átlagban 16,6 pontot dobó Facundo Campazzót, úgy komoly csorbát ejthetnének a hazaiak támadójátékán. A Murciának elsősorban periméter védekezésére kell összpontosítania – az andorrai játékosok komoly veszélyt jelentenek a 6,75-ös vonal mögül. A mérkőzés egyik leglátványosabb párharca Scott Wood és David Navarro között alakulhat ki, de a festékben is kemény adok-kapok várható az Augusto Lima-José Angel Antelo Luka Bogdanovics-Giorgi Shermadini duók között. Szoros meccs helyezhető kilátásba, amelyen hasonló minőségű játékoskeretekkel felálló, a csapatmunkára is komoly hangsúlyt fektető gárdák mérik össze tudásukat – nehéz egyértelmű esélyest megnevezni.

FC Barcelona Lassa – Montakit Fuenlabrada
2015. november 29. – 13:00

A második játéknap második mérkőzésén azonban egyértelműen a Barcelona a toronymagas favorit, amely a múlt hétvégén elszenvedett első vereségéért szeretné kárpótolni publikumát – így nem számíthat kegyelemre a fővárosi kiscsapat. A mezőny minden szegletében erődemonstrációt tarthat a katalán óriás, annak ellenére hogy Juan Carlos Navarro és Shane Lawal sincs bevethető állapotban. A Ricardo Uriz-Jonathan Tabu irányította Fuenlabrada egy ideig talán felveheti a ritmust a Barcával, ám olyan mély rotációval variálhat Xavi Pascual, amely előbb-utóbb biztosan felőrli.  Utóbbi 17 összecsapásukból egyet sem tudott megnyerni a Fuenlabrada és most sem mutatkozik sansz arra, hogy megtörje ezt a negatív sorozatot. 

CAI Zaragoza – Laboral Kutxa
2015. november 29. – 13:00

Zaragozában sem tudták tovább elviselni a borzalmas szezonkezdést, így a vezetőség komoly változásra szánta el magát: menesztették Joaquin Ruizt, helyére Andreu Casadevall került a csapat élére. Nincs egyszerű helyzetben a hazai fél: kevés ideje maradt összeszoknia új vezetőedzőjével, ráadásul a kiváló performanszot nyújtó Laboral Kutxával kell, hogy farkasszemet nézzen e fordulóban. A baszkok remek összhangot mutatnak: a karmesteri pálcát a kezében tartó Darius Adams-Mike James duó biztosítja a hatékony offenzívát, amely ellen Tomás Bellas is kevésnek bizonyulhat. A vitoriaiak hátvédsorát tovább erősíti Fabien Causeur, de bedobó poszton is erősen a baszkok felé billen a mérleg nyelve. Hanga Ádám ezúttal Joan Sastrével mérheti össze erejét – honfitársunk mind támadó- mind védőoldalon nagy szerephez juthat, látványos megmozdulásaival tovább keserítheti a Zaragoza életét. A palánkok alatt is a szája íze szerint alakíthatja a találkozót a Laboral Kutxa: a Jannisz Buruszisz-Kim Tillie-Darko Planinic triumvirátus fizikálisan is Henk Norelék fölé nőhet, így a lepattanócsatában sem várható kiegyenlített csata. Biztosan nem fogja magát könnyen adni a Zaragoza, amely ugyan kemény védekezésével okozhat kellemetlen perceket, de nagy bravúrnak számítana, ha éppen Hanga Ádámék ellen szakítaná meg vesszőfutását. 

Unicaja – Movistar Estudiantes
2015. november 29. – 13:00

Az Euroligában nem látszik, hogy problémákkal küzdene az Unicaja, ám a spanyol pontvadászatban sorozatban négy vereséget szenvedett el – ezt a negatív szériát a fővárosi kiscsapat ellen törné meg. Az andalúzok hatékonyságát nagyban befolyásolja irányítópárosuk, Stefan Markovics és Nemanja Nedovics aktuális formája. Dario Brizuela kiesésével kettes poszton is előnyt élvez a hazai fél, amennyiben jobbik arcát mutatja az Edwin Jackson-Jamar Smith páros. Az Estudiantes új debütálója, Tony Mitchell Juancho Hernangómeznek lehet segítségére Mindaugas Kuzminskas aktivitásának csökkentésében. Nemcsak periméteren, hanem a festékben sem okozhat gondot a vendégek lelkesedésének lerombolása: a Fran Vázquez-Richard Hendrix-Will Thomas trió könnyűszerrel gázolhat át Nacho Martinékon. Kontrollált játékot előhúzva lépheti át árnyékát Joan Plaza hada.

Iberostar Tenerife – ICL Manresa
2015. november 29. – 13:00

Az edzőcsere és a vérfrissítés egyértelműen jót tett a Tenerifének, amely öt vereség után két győzelemmel kezdte meg a felzárkózást. Egyik fél sem számíthat könnyű összecsapásra, ugyanis a Manresa is erőn felül teljesít, méltó ellenfele lehet a kanári-szigeteki együttesnek. Izgalmas párharcok sora színesíti a találkozót, amelyben Jermaine Thomas-ra is kiemelkedő feladat hárul: Rodrigo San Miguel sokrétű játékát kellene korlátoznia. Bár sokat javult a katalánok hárompontos mutatója az idény elejéhez képest, mégis e téren hátrányban lehetnek a hazaiak ellen. Muszáj, hogy a vendégek pontos labdákkal szolgálják ki egymást, ugyanis Nicolas Richottiék lerohanásokból keményen büntetnek. Bár a palánkok alatt hetek óta kimagasló performanszot nyújt Dejan Musli, nélkülözhetetlen hogy valaki felnőjjön mellé a pontgyártásba, ha szeretnének a vendégek meglepetést okozni. A katalánok többször bizonyították harciasságukat, szívósságukat, így nagyon megizzadhatnak a győzelemért Blagota Sekulicék. 

Retabet Gipuzkoa Basket – Baloncesto Sevilla
2015. november 29. – 18:00

Továbbra is nyeretlenül tartozkódik a sereghajtó pozícióban a san sebastiani egylet, amelynek renoméja tovább süllyedhet, ha a Sevilla dolgát sem tudja megnehezíteni. Egyenlőre hiányoznak a baszkoktól olyan karakteres játékosok, akik vállukra tudnák venni a csapatot – míg a Sevillánál a Bostjan Nachbar-Berni Rodriguez-Scott Bamforth trió képes előbbre vinni gárdáját. A baszkoknál további érvágás, hogy nincs olyan szegmense a mezőnynek, ahol kiemelkedően tudnának pattogtatni: mind periméteren, mind a festékben az utolsók között szerepelnek a ligában. A védekezésben is óriási lyukak tátonganak az együttesnél: a legtöbb egységet kapja a pontvadászatban. Ha továbbra sem tudnak szigorítani defenzív játékukon Pedro Llomparték, úgy a Sevilla is kiütést mérhet rájuk. 

Dominion Bilbao Basket – Real Madrid
2015. november 29. – 19:00

Nagy esély előtt áll a Bilbao, hogy megfogja az amúgy – a spanyol bajnokságban - hatmeccses győzelmi szériában lévő Real Madridot – a Királyi Gárdának ugyanis bőven főhet a feje az Euroligában nyújtott gyászos performansza miatt, amelyen ha fejben nem tud átlendülni görcsössé teheti offenzíváját. A regnáló bajnokcsapat hátvédjein nem múlnak a sikerek: Sergio Rodriguez és Sergio Llull is vezéregyéniségek, utóbbi ráadásul vezeti a liga legtöbb gólpasszát kiosztó játékosok listáját, 5,57 asszisztot átlagolva meccsenként. A „blancóknál” nagyon hiányzik Rudy Fernández sokrétű játéka, aki egyenlőre csak árnyéka önmagának. A Real Madridot leginkább a palánkok alatt lehet idén zavarba hozni, így kulcsszereplővé válhat a Georgios Bogris- Shawn James páros, amelynél utóbbi osztja ráadásul a legtöbb blokkot a bajnokságban. Nyilván amennyiben újra jobbik énjét mutatná a Felipe Reyes-Gustavo Ayón kettős, úgy a fővárosiak diadalára nyílna nagyobb sansz. 

Valencia Basket Club – Herbalife Gran Canaria
2015. november 29. – 19:30

Az egyetlen veretlen gárda otthonába látogat a Herbalife Gran Canaria, amely szeretne meglepetést okozni Valenciában. Ehhez minden bizonnyal a második legjobban támadó együttesnek is lesz némi hozzáfűznivalója, amelynél Bojan Dubljevics kiesése sem törte meg a lendületet. Köszönhetően  elsősorban a montenegróival azonos poszton pattogtató Justin Hamilton brillírozásának, aki nemcsak közelről, hanem távolról is extrán céloz: eddigi 17 triplakísérletéből 11 (64,71%) a gyűrűben landolt! Kiváló match-upok sorozata emelheti az amúgy is nívósnak tűnő mérkőzés színvonalát: irányító poszton a Guillem Vives-Sam Van Rossom duó feszül neki a Kevin Pangos-Albert Oliver kettősnek. Kettes poszton előnyt élvez a Rafa Martinez-Jon Stefansson páros, de a bedobók párharcainál is Fernando San Emeterióék felé billen a mérleg nyelve. A derbi leglátványosabb része a palánkok alatt várható: kemény párharc alakulhat ki a Justin Hamilton-Luke Sikma-John Shurna trió és az Olen Omic-Sitapha Savané páros között. Hiába masszív ellenfél a kanári-szigeteki együttes, a csapatként is fantasztikusan funkcionáló Valenciának egyszerűen nem okozhat gondot. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ THOMAS, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A harmadik, a negyedik, az ötödik, a nyolcadik valamint a kilencedik mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus