Adria Liga: 22. forduló - Beharangozó

A tegnapi napon, pénteken elkezdődött az Adria Liga 22. fordulója is. Mivel a Radnicski és a Buducsnoszt még játszanak egymással - tehát mindkét gárda nem szerezhet 5 győzelmet a hátralévő 5 fordulóban, így az Igokea Szkopje ellen aratott győzelmével hivatalosan is ott van a sorozat idei négyesdöntőjében. Legelőször a Zvezda csatlakozhat hozzá, amely a Krka vendége lesz a hétvégén, míg a másik belgrádi alakulat, a Partizan a másik szlovén együttessel, a Union Olimpijával mérkőzik meg hazai pályán. A Buducsnoszt és a Radnicski is idegenben lép parkettre, mindketten egy-egy 7-14-gyel álló alakulattal szemben - előbbi a Zadarhoz, utóbbi a Sirokihoz látogat. Az Olaj számára a saját meccsén kívül azonban nem ezek a találkozók, hanem a Cibona-Split ütközet lesz a legfontosabb, hiszen egy hazai győzelemmel lehetőség nyílik a Split megelőzésére, és az utolsó helyről való elkerülésre.


Cibona (horvát, 7-14, 10.) - Split (horvát, 7-14, 13.)  szombat 16:00

Két csalódást keltő horvát gárda összecsapásán egyértelműen a hazaiak az esélyesek. Bár idei hat meccsükből ötöt ők is elvesztettek, két hete megnyerték a horvát kupadöntőt. Érezhetően jobban is játszottak a Radnicski ellen idegenben, gyakorlatilag övék volt a meccs a rendes játékidőben és a hosszabbításban is, de elrontották mindkétszer a végjátékot, így a lélektani előnynek annyi. A Split viszont borzasztóan mély gödörben van. Ők az első 2013-as meccsüket nyerték, azóta 5 vereség, és egyre kilátástalanabb a mutatott játék is. A sérült Filip Kruslin helyett Ivan Sirisevic-et igazolták le, de nagy valószínűséggel azért ő nem fogja megváltani a világot a Splitnél.

Partizan (szerb, 13-8, 5.) - Union Olimpija (szlovén, 11-10, 7.)  szombat 20:00

Mindkét együttesnek van mit javítania. A Union Olimpija év közben elvesztette/lemondott Aron Baynesről, Dylan Page-ről és Dominic Watersről is, így egy nagyon fiatal mag alakult ki. Két hete megnyerték a szlovén kupát, de egy hétre rá Szolnokon óriási verésbe szaladtak bele. A Partizan egy hét alatt kétszer veszített a Crvena Zvezda ellen - először a szerb kupadöntőben, egy hete pedig az Adria Ligában. Játékuk saját szintjükhöz képest továbbra is gyenge, de ez már valószínűleg nem is áll helyre idén. Ettől függetlenül sélyesebb így is a belgrádi együttes azért, nekik hazai pályán ezt a meccset hozniuk kell.

Krka (szlovén, 9-12, 9.) - Crvena Zvezda (szerb, 15-6, 2.)  vasárnap 19:00

Idén csak egyetlen meccset vesztett a Zvezda az AL-ben, akkor az Igokea győzte le őket három ponttal Boszniában, azonkívül viszont 5 győzelem van a tarsolyukban. Az utóbbi két hétben kétszer is megverték a Partizant, úgyhogy önbizalomban biztosan nincs hiány még úgy sem, hogy hét közben 85-84-re kikaptak a Ratiopharm Ulm ellen, az a meccs azonban már nem számított, attól a mérkőzéstől függetlenül is kiestek a EuroCup második csoportkörében. A Krka a kötelező meccsei hozza, de annál többet nem, ez pedig nem tartozik közéjük, úgyhogy a szerbek az esélyesek ezen a találkozón.

Zadar (horvát, 7-14, 12.) - Buducsnoszt (montenegrói, 13-8, 3.)  vasárnap 21:00

A hazaiak nincsenek túl jó formában, hat meccsükből csak egyet nyertek idén, ráadásul a legutóbbi, Igokea elleni vereséget leszámítva végig szoros találkozókat vívnak - csak egy kivételtől eltekintve egyszer sem sikerült diadalmaskodniuk. A Buducsnoszt ezzel szemben egyetlen vereséggel rendelkezik 2013-ban, és a kötelező meccseiket mind hozták - ez is ilyen lesz. A EuroCupban is sikerélménnyel gazdagodtak, hiszen hét közben 16-tal verték a Banvitot, ennek köszönhetően pedig továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol majd az orosz Lokomotiv Kubannyal kell megmérkőzniük. Egyértelműen erősebbek, mint a Zadar, és győzelmi kényszer alatt is játszanak, mert meccselőnyt kell szerezniük a Partizan és a Radnicski ellen is.

Siroki (bosnyák, 7-14, 11.) - Radnicski (bosnyák, 13-8, 4.)  hétfő 20:30

Masszív csapat lett a Siroki, és nagy bravúrra is képesek voltak már idén, hiszen otthon megverték a Partizant. A Radnicski állományra is sokkal erősebb, és még a formába kerülő bosnyákokhoz képest is jobb passzban vannak, hiszen idén csak az Igokea verte meg őket, azóta öt meccsen nem találtak legyőzőre, ráadásul a legutóbbi fordulóban egy reménytelennek tűnő meccset hoztak a Cibona ellen, úgyhogy az önbizalommal nem lehet gond. Ha azonban elkényelmesedtek - mondván azt a meccset még olyan játékkal is megnyerték, amilyennel -, akkor lehet még problémájuk, a Siroki ugyanis tipikusan az a csapat lett, amelyik ellen ez már nem fér bele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus