Hanga Ádám naplója (vol. 25)

altA legutóbbi naplóbejegyzésem óta egy edzőmérkőzést játszottunk, amit az utolsónak terveztünk erre a felkészülési időszakra, ám végül az utolsó előtti lett belőle. Az elmúlt héten hétfőn szünetet kaptunk, mivel az előtte való napon játszottunk a Badalona ellen, majd kedden és szerdán két-két edzés szerepelt a programunkban. Ezek a szokásos módon mentek, annyi különbséggel, hogy mostantól már mindig délelőtt vannak a kemény csapatedzések, készülve arra, hogy a meccseink többsége fél egy – egy óra tájékán kezdődik majd az alapszakasz során, a délutánokon pedig a bokaragasztást nem igénylő dobó és taktikai jellegű tréningek jöttek, jönnek. Csütörtökön következett a regeneráló nap, ami újra úszásból, vízben futásból és hasonló jellegű gyakorlatokból állt, délután pedig szabad volt a terem, opcionálisan birtokba vehettük. Aki akart, végezhetett dobóedzés, én például így tettem, a különedzőnk volt ebben a segítségemre, ő specifikusan a dobásokért és ezekért a tréningekért felel. Pénteken délelőtt megint volt egy kemény edzésünk, majd délután egy dobóedzés jellegű tréning következett. Szombaton még dolgoztunk kicsit a teremben, a következő napi mérkőzésre készülvén átnéztük a játékainkat, gyorsindításos feladatokat hajtottunk végre, egy pörgős, de rövidebb edzésünk volt. Délután háromkor Murcia felé vettük az irányt, egy nyolc óra hosszú buszút után mérkőztünk meg a hazai ACB-s alakulattal.

Az említett városka eléggé délen van, az utazás azért megviselt mindenkit, este 11 körül értünk oda, másnap pedig 9:30-kor keltünk. Egy bőséges reggeli után mentünk is át a csarnokba fél 12 tájékán, 1-kor pedig már kezdett is a felkészülési találkozónk. Nekem furcsa volt a helyzet, ilyen hosszú utazások után még nem nagyon játszottam mérkőzést úgymond rögtön, úgyhogy ez a része nehéz volt, de az a lényeg, hogy a meccs folyamán végig mi tudtuk diktálni az iramot egy kisebb hullámvölgytől eltekintve. Az első negyed végén, illetve a második játékrész elején voltak gondjaink, de a 26 pontot szóró Roman Montanez vezetésével gyorsan ki tudtunk kászálódni belőle és megnyertük a derbit. Én nem kezdőként léptem pályára, viszont csereként sok lehetőséget kaptam. Dobtam ugyan 10 pontot, de sajnos túlzottan is sok hibát vétettem, négy eladott labda csúfította a statisztikámat, ezeket mindenféleképpen le kell redukálnom. Volt egy-két olyan ezek közül, amik azért történtek, mert még annyira nem értjük meg egymást a pályán a társakkal, de ez ebben a szakaszban még valamilyen szinten normális, viszont evidens, hogy még jobban össze kell szoknunk a közeljövőben. A kettő-kettőknél a nagyon kemény kisegítések miatt adtam szórtam még el labdákat, ezt is ki kell küszöbölnöm. Összességében szerintem nem volt rossz, egyre jobban és jobban érzem magam a pályán, ezt pedig fenn kell tartani a hibák visszaszorítása mellett.

Az egyik játékosunknak, Micah Downs-nak eltört a keze a múlthéten, így ő is kivált, már két sérültünk van sajnos Gladyr-al együtt. Mezőnyposzton ezáltal egyre kevesebben vagyunk, nekünk akik hárman-négyen maradtunk, még többet kell beleadnunk. Nekem is agresszívebbnek kell lennem, még többet támadnom a gyűrűt, megpróbálok ezen dolgozni. A mai napon igazoltunk egy új játékost, Marcus Landry-t, de csak ideiglenesen, róla inkább legközelebb mesélnék részletesebben, mert most még nem sokat tudnék mondani vele kapcsolatban.

Mivel legközelebb már a bajnoki rajtunk után fogok jelentkezni nálatok, ezért picit összegezném a felkészülési időszakunkat. Véleményem szerint nagyon jó edzőmeccseket játszottunk, mind igen kemény ellenfél volt, akivel megküzdöttünk. Jó szájízt ad az egész dolognak, hogy az utolsó derbinket sikerült megnyernünk. A Murcia igazi ingázó csapat az ACB és a spanyol másodosztály között. Most feljutottak, előtte pedig kiestek az első ligából, évek óta így megy ez náluk. Nekünk a szezon során is győznünk kell ellenük, jó dolog, hogy most ez idegenben jött össze, persze önmagában még semmit sem ér, ám egy kis lelki pluszt tud nekünk adni. Önbizalmat adhat számunkra ez a szereplés, illetve az is hogy tényleg végig erős gárdákkal meccselhettünk és összességében jól helytálltunk, győzelmeket szereztünk. Ma este 7 órától Andorra válogatottja ellen vívunk egy extra edzőmeccset, ami korábban nem volt betervezve a programunkba. A nyitófordulóban azzal a Joventut Badalonával kezdünk, mellyel két hete játszottunk edzőmérkőzést. Felhívták a figyelmünket arra, hogy azóta ők csak jobbak lettek, viszont úgy hiszem, ez ránk is igaz. Mindenféleképpen egy nagyon kemény derbi elé nézünk, balszerencsénkre két meghatározó emberünk lesérült, de ebből kell tudnunk még energiát meríteni és még nagyobb elánnal belevetni magunkat a munkába. Szeretnénk megnyerni az első meccsünket, ez egy alapos pozitív löketet adhat nekünk a rajtnál. A szezon első fele számunkra igencsak fontos, mivel a sorsolás szerint a végén jönnek csak a nevesebb ellenfelek, így addig kell valamilyen szinten már biztossá tenni a bennmaradásunkat.

Az egész spanyol bajnokságot tekintve nem könnyű a pontos erőviszonyokat előre meghatározni, ráadásul mi sem játszottunk olyan sok leendő rivális ellen, hogy túlzottan sok következtetést le lehessen vonni ezzel kapcsolatban. Ám a Murcia, a Badalona, az Alicante ellen szerezhettünk tapasztalatokat, közülük a Badalona erősebbnek számít nálunk, ők a középmezőnyhöz tartoznak. A Barcelona, Real Madrid, Valencia, Caja Laboral négyesfogat képviseli a legnagyobb játékerőt. A Szuperkupa döntőjében például a Barca és a Caja Laboral csapott össze, a katalánok csak a végén tudta kiharcolni a győzelmet. Nagyon kemény meccsek lesznek folyamatosan már az alapszakasz során is, ezek a gárdák kiemelkednek, de mi, a kisebb költségvetésű alakulatok azért vagyunk, hogy ezeknek a csapatoknak kicsit meg tudjuk nehezíteni a sorsukat.

Saját magam játékát tekintve azt veszem észre, hogy védekezésben lényegesen agresszívebb lettem már ez alatt az egy hónap alatt is, de azért még mindig van hova fejlődni. Ennyi idő alatt igazán technikásabb nem lettem, nem dobok még érezhetően jobban, ezeken a területeken több időre van szükség, hogy érezhető legyen a fejlődés.

Remélem, hogy vasárnap 12:15-től minél többen szorítotok nekem és akár élő képpel tekintetitek meg a Joventut Badalona elleni nyitómeccsünket, a Kezdő5-ös szerkesztők segítséget nyújtanak nektek majd ebben, de az online oldalamon is találtok majd útmutatást ehhez. Üdvözlök mindenkit odahaza, a meccs után jelentkezem!

A szerk: Ádám és a Manresa két héttel ezelőtt egy hagyományos katalán eseményen vett részt, erről láthattok most egy videós összeállítást:


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus