Hanga Ádám naplója (vol. 58)

Sziasztok! Bő egy héttel ezelőtt jelentkeztem nálatok legutoljára, azóta pedig játszottunk két mérkőzést, melyeket sajnos egyaránt elvesztettünk, így még nehezebb helyzetbe kerültünk, de azért igyekszem megtalálni a pozitívumokat ebben a periódusban is. 

Ezek közül a korábbi az a sevillai fellépésünk volt, erről sok jó dolgot viszont nem is nagyon lehet elmondani. Én sem játszottam jól, a csapat sem hozta, amire egyébként képes. A Cajasolról én úgy gondolom, sokat gyengült tavalyhoz képest, viszont ők kettős terhelés alatt játszanak idén is, és emiatt szerepelnek az ACB-ben kicsit gyengébben eddig, mivel a keretük sokkal szerényebb lett, mint az előző szezonban. A védekezésük nem annyira kemény, mint volt tavaly, akkor még Joan Plaza edzette őket, s az egész bajnokság egyik legjobb védő csapata volt a sevillai, néha olyan letámadásokat vezényeltek, ami ellen tényleg nehéz volt még a labdát is áthozni, ez idén nem igazán jellemző rájuk. A mérkőzés viszont nem úgy sikerült számunkra, ahogy azt terveztük, bár egy kis lépést előre tettünk azzal, hogy a korábbi idegenbeli mérkőzéseinkhez képest azért jobban produkáltunk valamivel, ám nyernünk nem sikerült, a lényeg pedig sajnos ez.

Jött a vasárnapi derbi, melyet az összességében 14 mérkőzés óta veretlen Caja Laboral ellen játszottunk hazai környezetben, s valameddig láthattátok ezt otthon ti is, ha sajnos nem is végig... Megnyerhettük volna a derbit, de megint nem jött össze, tényleg szörnyű így kikapni, főleg, hogy mi mentettük hosszabbításra a találkozót. Ilyen csapatok ellen, mint a Valencia vagy a Caja Labora, közel tudtunk lenni a győzelemhez, pedig ezek a gárdák az EurópaKupában vagy az Euroligában olyan kaliberű klubokat vertek el az utóbbi időben, ami abszolút figyelemre méltó, nagyon nagy játékerőt képviselnek. Mindig kis dolgok hiányoznak nálunk, s talán ezekben van egy kis szerencsétlenség is, de a végjátékokban mi hibázunk, néha még rá is dobjuk egymás lábaira a labdát. Ezek nem a játékból következnek, hanem csak nem összpontosítunk eléggé, vagy izgulunk, ami természetesen annak is betudható, hogy egyre jobban szeretnénk nyerni. Talán lehetne azt mondani, hogy a nagy akarásnak nyögés a vége, de még sem ez a pontos megfogalmazás, ugyanis nagyon jól játszottunk a Caja Laboral ellen, s erőt kell tudnunk meríteni abból, hogy ilyen csapatok ellen ennyire magas szinten tudunk játszani. Hétről hétre nehéz ezekről a vereségekről beszélni, ám muszáj kiemelnünk a pozitívumokat és építkezni ezekből.

Most kezdődik a másik kör, mindenkivel megmérkőzünk még egyszer, s érdekes lesz a helyzet, hiszen ez a kör nekünk jóval nehezebb lesz a sorsolást tekintve, mint az első volt, hiszen olyan csapatokkal fogunk játszani idegenben, amelyeket meg kéne vernünk, pedig itthon kikaptunk tőlük. Viszont mi úgy kezeljük ezt a helyzetet, mintha egy új bajnokság kezdődne és újult erővel szeretnénk nekivágni ennek a menetnek.

A saját teljesítményemet hullámzónak látom, de ezt próbálom minél inkább stabilizálni. Vannak kiemelkedő mérkőzéseim, s vannak olyanok, amikor nem igazán megy a játék. Vannak betegségek, sérülések, de ezekre nem szabad az embernek ráhúzni, ha valami nem megy, a fejemben kell eldönteni, hogy mi az, amit ki tudok magamból hozni. Például a Caja Laboral ellen kihagytam ziccereket, viszont mezőnymunkában sokat hozzá tudtam tenni, voltak lepattanóim, blokkjaim, gólpasszaim, kiharcolt faultjaim, szerzett labdáim. Ez az, amit tovább kell vinnem, tehát amikor nem annyira megy a pontszerzés, akkor mezőnymunkából kell tudnom sokkal inkább kivenni a részem, mivel erre is képes vagyok. Tudok sokoldalú lenni, nem csak a kosárszerzésről szól a játékom, úgyhogy erre kell törekedni nekem is. Persze ha olyan meccsem van épp, hogy minden beesik, akkor a társaimban meg bízhatok, hiszen úgyis meg fognak találni támadásban és sok helyzetem lesz. Amikor ez nincs így, extra keményen kell védekeznem, mennem kell a támadólepattanókért is, és ki kell harcolni a lehető legtöbb faultot.

Ezen a hétvégén vasárnap 19:00-tól játszunk a Király Kupáról éppen lemaradó Obradoiróval, méghozzá hazai pályán. Nagyon érdekes mérkőzés lesz, mivel mindenképpen nyernünk kéne, fontos meccs ez abból a szempontból, hogy tapadni tudjunk az előttünk lévő csapatokra, a múltheti fordulóban a riválisaink szinte mind nyerni tudtak, egy újabb lépéshátrány pedig már nagyon nagy leszakadást jelentene, mert akkor 3-4 győzelemmel lennénk a számunkra még reálisan befogható klubok mögött. Amennyiben viszont összejönne a győzelem, úgy karnyújtásnyira lennénk a bennmaradó helytől, a célunk természetesen a győzelem. A csapat minden egyes héten nagyon kemény munkával készül, az összes edzésen magas szintű munkát végzünk, aminek úgy gondolom, hogy előbb-utóbb meg is lesz a gyümölcse. Nem vagyunk egy nagyon rossz csapat, nem kapunk ki mindenkitől 40 ponttal, csak a Barcelona otthonában égtünk meg ennyivel, mindenki mással ki-ki meccseket játszunk. Sok tényező játszik ezekben a vereségekben közre, de a saját hibáink kijavítására kell koncentrálnunk és föl kell tudnunk állni!

Szurkoljatok nekünk minél többen vasárnap este 19:00-től még úgy is, hogy sajnos élőképes közvetítést most nem láthattok majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus